• شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۰:۵۷
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1404022719614
  • منبع : نمایندگی سمنان

با انجام اولین پیوند نانو کامپوزیت در مهدیشهر صورت گرفت

خیز بلند جهاد دانشگاهی برای حل یک مشکل درمانی لاینحل

خیز بلند جهاد دانشگاهی برای حل یک مشکل درمانی لاینحل

ایسنا/سمنان سرپرست بخش نانوتکنولوزی دانشگاه یو.سی.ال انگلستان از آسیب‌دیدگی تاندون بعنوان مشکل حل نشده در حوزه درمان نام برد و گفت: ترمیم تاندون‌ها و حل این مشکل از طریق نانو کامپوزیت گرافن می‌تواند یک تحول جدی در درمان بیماری‌ها ایجاد کند.

پروفسور الکساندر سیفعلیان شنبه ۲۷ اردیبهشت در گفت‌گو با خبرنگاران اظهار کرد: امروز اولین پیوند نانو کامپوزیت گرافن در مدل حیوانی انجام شد.

وی این پیوند نانو کامپوزیت را نخستین پیوند نانو کامپوزیت بر پایه‌ی گرافن در دنیا برشمرد و اظهار کرد: آسیب‌دیدگی تاندون‌ها یکی از صدمات مرسوم و با فراوانی بالاست و لذا ساخت تاندون با بهره‌گیری از این روش می‌تواند در درمان بیماری‌های این حوزه تأثیر زیادی داشته باشد.

این نخبه هم‌استانی مقیم خارج ادامه داد: آسیب‌دیدگی تاندون‌ها از یک شو، بطور چشمگیری منجر به کاهش کیفیت زندگی افراد و از سوی دیگر، هزینه‌های بالایی به سیستم درمانی تحمیل می‌کند.

پروفسور سیفعلیان با بیان اینکه آسیب‌دیدگی تاندون‌ها به عنوان یک مشکل غیر قابل حل شناخته می‌شود تصریح کرد: امیدواریم با به ثمر نشستن این پروژه، به سلامت افراد و درمان صدمات ناشی از این عضو مهم کمک شود.

سرپرست تیم پژوهشی پیوند نانو کامپوزیت گرافن در جهاددانشگاهی استان سمنان ادامه داد: از آنجا که از یک سو، روند ترمیم طبیعی بافت تاندون‌ها بسیار آهسته است و از سوی دیگر با ساز و کارهای فعلی نیز درمان و یا بازگرداندن تاندون‌های آسیب دیده به حالت طبیعی امکان‌پذیر نیست، موفقیت این پروژه از اهمیت مضاعفی برخوردار است.

این استاد ایرانی نانو تکنولوژی و پزشکی بازساختی اظهار کرد: هدف تیم پژوهشی ما از اجرای طرح، ارتقاء کارایی جراحی پیوند تاندون با استفاده از نانوکامپوزیت ها بر پایه ی گرافن است.

وی همچنین با بیان اینکه تاندون به صورت یک غشای نازک به افزایش اتصال و رشد سلولی و تولید کلاژن کمک می‌کند، گفت: طراحی این محصول با هدف ایجاد قابلیت پرکنندگی محل آسیب و ارتقاء مقاومت مکانیکی تاندون آسیب دیده در حین عمل جراحی و پس از آن صورت پذیرفته است. 

عزم جهاددانشگاهی برای حل آسیبی لاینحل

پروفسور سیفعلیان با بیان اینکه از منظر تیم پژوهشی ما ماده اولیه محصول با نام گرافن، مقاومترین، نازک‌ترین و سبک‌ترین ماده شناخته برای درمان این عضو محسوب می‌شود اضافه کرد: مقاومت کششی بالا، استحکام مکانیکی بالا، زیست سازگار، غیر سرطان‌زایی و غیر تب‌زایی، میزان عارضه کمتر در بدن بیمار پس از  پیوند نسبت به سایر محصولات، همخوانی با بافت هم‌بند، از جمله ویژگی‌های این محصول فناورانه و دانش‌بنیان است.

وی با اشاره به عزم جدی مجموعه جهاد دانشگاهی استان سمنان برای انجام این طرح کلان پژوهشی در استان سمنان اضافه کرد: همین این عزم، سبب ترغیب من برای اجرای این طرح در داخل کشور شد.

سرپرست بخش نانوتکنولوزی دانشگاه یو.سی.ال انگلستان اظهار امیدواری کرد: پس از انجام فرآیند پیش بالینی و موفقیت این کار در مدل حیوانی، فرآیند تولید تاندون مصنوعی و پیوند در انسان نیز با حمایت جهاددانشگاهی استان آغاز شود.

سرپرست این طرح تحقیقاتی جهاددانشگاهی استان سمنان برآورد کرد: در صورت عملیاتی شدن با موفقیت همه مراحل، ظرف یک بازه حدودا دو ساله، این محصول فناورانه به مرحله پایانی و تجاری‌سازی برسد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha