پروفسور الکساندر سیفعلیان شنبه ۲۷ اردیبهشت در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: امروز اولین پیوند نانو کامپوزیت گرافن در مدل حیوانی انجام شد.
وی این پیوند نانو کامپوزیت را نخستین پیوند نانو کامپوزیت بر پایهی گرافن در دنیا برشمرد و اظهار کرد: آسیبدیدگی تاندونها یکی از صدمات مرسوم و با فراوانی بالاست و لذا ساخت تاندون با بهرهگیری از این روش میتواند در درمان بیماریهای این حوزه تأثیر زیادی داشته باشد.
این نخبه هماستانی مقیم خارج ادامه داد: آسیبدیدگی تاندونها از یک شو، بطور چشمگیری منجر به کاهش کیفیت زندگی افراد و از سوی دیگر، هزینههای بالایی به سیستم درمانی تحمیل میکند.
پروفسور سیفعلیان با بیان اینکه آسیبدیدگی تاندونها به عنوان یک مشکل غیر قابل حل شناخته میشود تصریح کرد: امیدواریم با به ثمر نشستن این پروژه، به سلامت افراد و درمان صدمات ناشی از این عضو مهم کمک شود.
سرپرست تیم پژوهشی پیوند نانو کامپوزیت گرافن در جهاددانشگاهی استان سمنان ادامه داد: از آنجا که از یک سو، روند ترمیم طبیعی بافت تاندونها بسیار آهسته است و از سوی دیگر با ساز و کارهای فعلی نیز درمان و یا بازگرداندن تاندونهای آسیب دیده به حالت طبیعی امکانپذیر نیست، موفقیت این پروژه از اهمیت مضاعفی برخوردار است.
این استاد ایرانی نانو تکنولوژی و پزشکی بازساختی اظهار کرد: هدف تیم پژوهشی ما از اجرای طرح، ارتقاء کارایی جراحی پیوند تاندون با استفاده از نانوکامپوزیت ها بر پایه ی گرافن است.
وی همچنین با بیان اینکه تاندون به صورت یک غشای نازک به افزایش اتصال و رشد سلولی و تولید کلاژن کمک میکند، گفت: طراحی این محصول با هدف ایجاد قابلیت پرکنندگی محل آسیب و ارتقاء مقاومت مکانیکی تاندون آسیب دیده در حین عمل جراحی و پس از آن صورت پذیرفته است.
پروفسور سیفعلیان با بیان اینکه از منظر تیم پژوهشی ما ماده اولیه محصول با نام گرافن، مقاومترین، نازکترین و سبکترین ماده شناخته برای درمان این عضو محسوب میشود اضافه کرد: مقاومت کششی بالا، استحکام مکانیکی بالا، زیست سازگار، غیر سرطانزایی و غیر تبزایی، میزان عارضه کمتر در بدن بیمار پس از پیوند نسبت به سایر محصولات، همخوانی با بافت همبند، از جمله ویژگیهای این محصول فناورانه و دانشبنیان است.
وی با اشاره به عزم جدی مجموعه جهاد دانشگاهی استان سمنان برای انجام این طرح کلان پژوهشی در استان سمنان اضافه کرد: همین این عزم، سبب ترغیب من برای اجرای این طرح در داخل کشور شد.
سرپرست بخش نانوتکنولوزی دانشگاه یو.سی.ال انگلستان اظهار امیدواری کرد: پس از انجام فرآیند پیش بالینی و موفقیت این کار در مدل حیوانی، فرآیند تولید تاندون مصنوعی و پیوند در انسان نیز با حمایت جهاددانشگاهی استان آغاز شود.
سرپرست این طرح تحقیقاتی جهاددانشگاهی استان سمنان برآورد کرد: در صورت عملیاتی شدن با موفقیت همه مراحل، ظرف یک بازه حدودا دو ساله، این محصول فناورانه به مرحله پایانی و تجاریسازی برسد.
انتهای پیام
نظرات