دکتر محمدهادی فرحزادی در خصوص چالشهای جمعیتی استان یزد هشدار داد و گفت: نرخ باروری در استان یزد به ۱.۷ فرزند کاهش یافته که پایینتر از سطح استاندارد ۲.۱ فرزند است.
وی با اشاره به افزایش میانگین سن ازدواج گفت: بالا رفتن سن ازدواج، تمایل به فرزندآوری را کاهش میدهد و در نتیجه، جمعیت سالمندان افزایش مییابد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد تصریح کرد: بر اساس پیشبینیها، تا سال ۱۴۳۰، بیش از ۲۵ درصد جمعیت استان یزد و کشور را افراد بالای ۶۰ سال تشکیل خواهند داد.
وی افزود: با کاهش جمعیت مولد و افزایش سن، بار بیماریها و هزینههای درمانی نیز بیشتر میشود.
فرحزادی بر ضرورت بهبود وضعیت معیشتی، اشتغال و مسکن به عنوان عوامل مؤثر در فرزندآوری تأکید و تصریح کرد: این موارد به تنهایی کافی نیستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد خاطرنشان کرد: مردم باید به این باور برسند که حفظ جوانی جمعیت یک ضرورت است و همه دستگاهها باید برای ایجاد بسترهای لازم همکاری کنند.
فرحزادی به اقدامات حوزه سلامت برای حمایت از خانوادهها اشاره کرد و گفت: خدماتی مانند مشاوره پیش از ازدواج، غربالگریهای سلامت، آموزشهای پیش از بارداری، مراقبتهای دوران بارداری، زایمان ایمن و تغذیه سالم برای مادر و کودک در دستور کار قرار دارد.
به گزارش ایسنا و به نقل از وبدا، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد در پایان افزود: تنها با مشارکت عمومی و بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی میتوان از بحران کاهش جمعیت جلوگیری کرد.
انتهای پیام
نظرات