به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، مدیریت پسماند یکی از ابعاد مهم توسعه پایدار به شمار میرود و مدیریت صحیح پسماندها نه تنها فرصتی برای اجتناب از تأثیرات مخرب مرتبط با پسماندها است بلکه فرصتی برای بازیابی منابع تحقق منافع زیستمحیطی، اقتصادی و اجتماعی و گام برداشتن در مسیر آینده ای پایدار را نیز فراهم می کند.
در سال ۱۴۰۲ با تصویب مجلس شورای اسلامی، سازمان حفاظت محیط زیست موظف به تدوین برنامه ملی راهبردی مدیریت پسماندها در چارچوب برنامه هفتم توسعه شده است. این برنامه باید با رویکرد اصلاح الگوی تولید و مصرف ، کاهش حداکثری تولید پسماند، تفکیک از مبدا و پیادهسازی نظام اقتصاد چرخشی در چرخه مدیریت پسماندها تهیه شود و به تصویب هیات وزیران برسد.
بر اساس بند چ ماده ۲۲ برنامه پنج ساله هفتم توسعه به منظور حفظ محیط زیست و سلامت عمومی از آثار زیان بار پسماندها و مدیریت مسؤولانه منابعی که پسماندها از آن تولید میشوند سازمان حفاظت محیط زیست مکلف است با همکاری وزارتخانههای کشور، صنعت، معدن و تجارت، نیرو، نفت، جهاد کشاورزی و بهداشت و درمان و آموزش پزشکی برنامه ملی راهبردی مدیریت پسماندها را با رویکرد اصلاح الگوی تولید و مصرف کاهش حداکثری تولید پسماندها، تفکیک از مبدأ و پیادهسازی نظام اقتصاد چرخشی در چرخه مدیریت پسماندها در پایان سال اول برنامه تهیه کندد و به تصویب هیأت وزیران برساند.
دستگاههای ذی ربط مکلفند در طول سالهای اجرای برنامه بهگونهای عمل کنند که برنامه ملی راهبردی مدیریت پسماندها در کلانشهرها و شهرهای استانهای شمالی به صورت کامل اجرائی شود.
انتهای پیام
نظرات