دکترسیدعلیرضا قریشی در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: ورزش حرفهای هوازی و بیهوازی مانند ورزشهای قدرتی ممکن است باعث سرکوب سیستم ایمنی بدن شود چرا که ورزش شدید باعث کاهش موقت گلبولهای سفید خون WBC میشود؛ این موضوع در ورزشکاران حرفهای به دلیل تمرینات بیش از حد و استرسهای وارده به بدن خصوصا قبل از مسابقات و فشارهای بیش از حد باعث کاهش سیستم ایمنی بدن میشوند.
او ادامه داد: ورزشکارانی که تمرینات بسیار شدید روزانه انجام میدهند، این مهم باعث ترشح بیش از حد کورتیزول از قشر فوق کلیه میشود. هورمون کورتیزول نیز تحت کنترل ACTH لوب قدامی هیپوفیز است و ترشح و مصرف بیش از حد کورتیزول باعث تحلیل رفتن عضلات و پوکی استخوان شده و قند خون را بالا برده و باعث تورم در صورت و بدن شده و وزن را هم بالا میبرد.
قهرمان سابق وزنهبرداری آسیا افزود: این هورمون باعث سرکوب هورمون رشد GH از هیپوفیز قدامی شده و باعث کاهشIGF1 از کبد میشود. کورتیزول تحریککننده گلوکونئوژنز کبد است و باعث کاهش ترشح هورمون انسولین از لوزالمعده (Pancreas) شده و قند خون را بالا میبرد. اکثر ورزشکاران حرفهایی که در طول هفته تمرینات شدید بیش از ۲ ساعت انجام میدهند، این موضوع باعث ترشح هورمون کورتیزول شده و سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکند و تا ۷۲ ساعت مستعد بیماریهای تنفسی میشوند.
او با بیان اینکه تمرینات شدید روزانه باعث کاهش عملکرد لکوسیتها و آنتی بادیها در بدن میشود، گفت: کمبود خواب، تغذیه نامناسب، خستگی بیش از حد، مصرف سیگار و مشروبات الکلی، سنین بالا، سندروم بیش تمرینی و استرس بیش از حد هنگام مسابقات، باعث کاهش سیستم ایمنی بدن میشود.
قریشی عنوان کرد: رعایت نکاتی چون خواب بین ساعت ۲۲ تا ۲۳ شب، مصرف پروتئین و کربوهیدرات کافی، مصرف سبزیجات و میوهها، مصرف ویتامین A و B6 برای تقویت لنفوسیت Tو B12 و C و E آنتی اکسیدان و تقویت روزانه سیستم ایمنی بدن در ورزشهای قهرمانی میتواند در جلوگیری از کاهش سیستم ایمنی به ورزشکاران کمک کند.
رئیس هیات وزنهبرداری خوزستان بیان کرد: ورزشکاران قدرتی و هوازی مانند دوهای ماراتن و دوهای استقامتی با استفاده از مصرف مکملها و تغذیه مناسب و خواب قبل از ساعت ۲۳ میتوانند از ترشح بیش از حد کورتیزول و کاهش سیستم ایمنی در بدن جلوگیری کنند.
انتهای پیام
نظرات