• دوشنبه / ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۳۵
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 1404022920876
  • خبرنگار : 71955

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش تشریح کرد

روند تدوین برنامه ملی هوش مصنوعی/ لزوم پرورش استعدادهای ایرانی از سنین پایین

روند تدوین برنامه ملی هوش مصنوعی/ لزوم پرورش استعدادهای ایرانی از سنین پایین

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش به روند تدوین برنامه ملی هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: تمامی کنشگران و فعالان قبلی این حوزه گرد هم آمده‌اند تا کار بر پایه تجربیات پیشین پیش برود؛ در نتیجه با تلاش سه‌ماهه یک کارگروه چابک و تخصصی، برنامه‌ای تهیه شده که اکنون مورد تصویب وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته و وارد فاز اجرا شده است.

به گزارش ایسنا، محمود امانی طهرانی در نشست تخصصی ارائه برنامه‌های ملی هوش مصنوعی در آموزش و پرورش بر ضرورت تحول جدی در نظام آموزشی با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، به‌ویژه هوش مصنوعی تاکید کرد و گفت: امروز دیگر نمی‌توان از کنار فناوری‌های نوین به‌سادگی عبور کرد زیرا با پدیده‌ای روبه‌رو هستیم که معلمان و دانش‌آموزان و خانواده‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد و بهره‌وری نظام آموزشی را دگرگون می‌کند.

وی با بیان اینکه استفاده از هوش مصنوعی نباید تنها یک ابزار باشد، افزود: هوش مصنوعی یک فناوری ابزاری نیست، بلکه یک بعد مهم راهبردی است. اگر نخواهیم در شکاف فناوری میان ایران و جهان گرفتار شویم، باید از امروز عضوی از باشگاه کشورهای پیشرو باشیم.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه شناسایی و پرورش استعدادهای ایرانی در این حوزه از سنین پایین باید آغاز شود ادامه داد: اگر بخواهیم جوانان در لبه‌های فناوری ایفای نقش کنند، باید از کودکی و نوجوانی آنها را با مفاهیم هوش مصنوعی آشنا، استعدادها را شناسایی و پرورش دهیم.

امانی طهرانی به پیشینه قوی ایران در حوزه علوم رایانه‌ای اشاره کرد و گفت: جوانان ایرانی در عرصه‌های علمی به‌ویژه در حوزه رایانه همواره پیشتاز بوده‌، باید به صورت نظام‌مند برنامه‌ریزی کنیم تا استعدادهای بالقوه فعال شوند.

وی به روند تدوین برنامه ملی هوش مصنوعی اشاره کرد و افزود: از ابتدای کار، تمامی کنشگران و فعالان قبلی این حوزه گرد هم آمده‌اند تا کار بر پایه تجربیات پیشین پیش برود در نتیجه با تلاش سه‌ماهه یک کارگروه چابک و تخصصی، برنامه‌ای تهیه شده که اکنون مورد تصویب وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته و وارد فاز اجرا شده است.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره ویژگی‌های این برنامه ادامه داد: برنامه‌ای که تهیه شده، قابل تغییر و انعطاف‌پذیر است. از واژه سند برای آن استفاده نمی‌کنیم، چون سند ماهیتی ثابت دارد. این برنامه باید متناسب با تغییرات سریع فناوری هر سال بازنگری شود.

امانی طهرانی از سه افق زمانی برای اجرای برنامه نام برد و گفت: سه افق اعم از افق کوتاه‌مدت تا پایان ۱۴۰۴، افق میان‌مدت تا پایان برنامه هفتم توسعه و افق بلندمدت تا پایان برنامه هشتم توسعه تنظیم شده است. همچنین برنامه ای در اسفند سال گذشته با حضور وزیر آموزش و پرورش و معاونان مربوطه ارائه شده و اکنون چارچوب مصوب وزارتخانه تلقی می‌شود.

وی بر اهمیت هم‌افزایی بین‌دستگاهی تأکید کرد و افزود: این کار فقط کار یک نهاد یا وزارتخانه نیست بلکه امروز وزارت آموزش و پرورش، وزارت ارتباطات، معاونت علمی ریاست جمهوری و همراه اول به عنوان شرکای راهبردی این پروژه وارد میدان شده‌اند و کار را به صورت جدی پیش می‌برند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha