• دوشنبه / ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۱
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1404022920985
  • خبرنگار : 71496

الاخبار: اختلاف‌نظر مصر با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس درباره غزه رو به افزایش است

الاخبار: اختلاف‌نظر مصر با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس درباره غزه رو به افزایش است
دیدار السیسی با مسعد بولوس، فرستاده ترامپ در امور غرب آسیا

اختلاف‌نظرها میان قاهره و پایتخت‌های کشورهای عربی حوزه خلیج فارس ناشی از مواضع رئیس جمهور مصر درباره غزه و مخالفت او با کوچاندن فلسطینی‌ها اکنون آشکار شده و او را در مقابل این کشورها و دولت آمریکا قرار داده است.

به گزارش ایسنا، با وجود اینکه «عبد الفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر از سطح پایین نمایندگان کشورهای عربی در اجلاس اخیر بغداد مطلع بود، اما بر ریاست هیئت کشورش در این اجلاس اصرار داشت و این مساله نشان‌دهنده گستره اختلاف‌نظرها میان او و سران کشورهای حوزه خلیج فارس درباره چگونگی رسیدگی به وضعیت موجود در اراضی اشغالی فلسطین است.

السیسی تا این لحظه، به دلیل اعتماد تقریبا کامل به حمایت کشورهای حوزه خلیج فارس و نیز سیاست عدم درگیری که در پیش گرفته، مخالفت خود را با رویکردهای ریاض و ابوظبی در این خصوص و آنچه درباره هماهنگی موجود با واشنگتن و تل‌آویو گفته می‌شود، اظهار نکرده است.

به نوشته روزنامه «الاخبار» چاپ لبنان، به نظر می‌رسد السیسی از یک دوست نزدیک «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان و «محمد بن زاید» رئیس امارات به عاملی آزاردهنده برای این ۲ فرد تبدیل شده و آنها تصمیم گرفتند تمامی انواع حمایت‌های اقتصادی از مصر را متوقف کنند در حالی که قرار بود بخشی از این حمایت‌ها به زودی وارد فاز اجرایی شود، در واقع حمایت کشورهای حوزه خلیج فارس از مصر در سال گذشته میلادی به اوج خود رسید و امارات تصمیم گرفت در منطقه «راس الحکمه» حدود ۳۶ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کرده و آن را به اقتصاد مصر تزریق کند تا آن را نجات دهد.

بر اساس آنچه گفته شد، اختلاف‌نظرها میان ۲ طرف از زمان به قدرت رسیدن السیسی، اکنون به بالاترین سطح خود رسیده تا جایی که هماهنگی‌ها برای حضور رئیس جمهور مصر و پادشاه اردن در اجلاس سران کشورهای حوزه خلیج فارس و آمریکا بدون عذرخواهی یا ارائه توضیحی لغو شد و در مقابل رسانه‌های مصری برای کم اهمیت جلوه دادن اتفاق رخ داده، تلاش کردند.

اختلاف‌نظر میان قاهره و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به استثنای قطر آشکار شده و مخالفت مصر با کوچاندن فلسطینی‌ها از نوار غزه تنها تصمیم السیسی محسوب نمی‌شود بلکه تصمیم موسسه نظامی است که رئیس جمهور مصر نمی‌تواند آن را نادیده بگیرد و همین او را در بن‌بستی با شرکای خود در منطقه خلیج فارس و نیز در مقابل دولت آمریکا قرار داده است.

اگرچه سفر السیسی به کاخ سفید که قرار بود چند ماه قبل و بعد از سفر «عبدالله دوم» پادشاه اردن انجام شود اما به دلیل نگرانی قاهره از هرگونه موقعیت سختی که ممکن بود ترامپ برای این ژنرال مصری ایجاد کند، لغو شد اما کانال‌های ارتباطی میان ۲ کشور به ویژه در مورد روندهای حل‌وفصل مربوط به شرایط نوار غزه تعطیل نشدند.    

در همین چارچوب السیسی روز یکشنبه در قاهره میزبان «مسعد بولوس» مشاور دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در امور کشورهای عربی، غرب آسیا و آفریقا بود، دیدار جدی که در آن «حسن رشاد» رئیس دستگاه اطلاعات کل مصر نیز حضور داشت اما در جریان آن نشانه قابل توجهی از پیشرفت در مساله غزه مشاهده نشد به ویژه که مذاکرات تقریبا به طور کامل به دوحه منتقل شد، مساله‌ای که تا پیش از این قاهره را آزار نمی‌داد اما سوال‌هایی را درباره بی‌میلی مقامات اسرائیلی به آمدن به مصر ایجاد کرد.

حتی الجزایری که السیسی برای حمایت از اقدامات سیاسی خود روی آن حساب باز کرده بود، بعد از شکایت از به حاشیه رانده شدن در راستای منافع کشورهای حوزه خلیج فارس، با سفر چند هفته قبل وزیر خارجه مصر برای هماهنگی مشترک و اقدام موثرتر موافقت نکرد.

همزمان که السیسی به دلیل این مواضع، در حال کسب محبوبیت داخلی است، بخشی از جایگاه منطقه‌ای خود را نیز از دست می‌دهد حتی او تلاش کرد در این زمینه از اروپایی‌ها به ویژه فرانسه و انگلیس کمک بگیرد اما احتمالا آنها او را وادار می‌کنند برای جلب رضایتشان «علاء عبد الفتاح» فعالی را که تابعیت انگلیس دارد،‌ آزاد کند.

السیسی و دولتش متوجه خطری ناشی از همگرایی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و آمریکا شده‌اند، السیسی و دولتش بر این باور هستند که این همگرایی به امنیت ملی مصر و کشورهای عربی ضربه می‌زند آن هم نه فقط به دلیل روندهای عادی‌سازی بلکه به دلیل تلاش‌ها برای خنثی کردن سوریه و تبدیل آن به کشوری غیر مسلح در ازای به رسمیت شناختن حاکمان فعلی آن در کنار تلاش برای دامن زدن به اختلافات میان فلسطینی‌ها بوده و اینها مسائلی هستند که مصر را در رویارویی مستقیم با رژیم صهیونیستی قرار خواهند داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۲-۲۹ ۱۶:۲۹

سلام مصر کشوری بزرگ است و نیروی نظامی قوی دارد به نظر من باید مصر اسراییل را زیر چکمه های سربازانش له کند و فلسطین را نجات دهد در آن زمان تمام مقاومت در پشت سر مصر قرار خواهد گرفت و نام مصر در تاریخ جاودانه خواهد شد

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۲۹ ۲۲:۴۱

خیلی ساده ای هموطن ! مصر دست کمی از عربستان و‌امارات و‌ اردن نداره _.تمام هزینه تسلیحاتش رو‌ آمریکا میده _ کمکهای اقتصادیش رو آمریکا میده در نسل کشی غزه ! هیچ کدام از مشایخ مصر اعتراض نکرد

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۲۹ ۲۳:۴۸

اره موافقم مصر ازنظره نظامی خیلی بالات ازاسرائیل حتی ترکیه هست می‌تونه نابودش کنه با کمک مقاومت وحمایته ایران وترکیه

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۲۹ ۲۳:۵۲

نظر شما محترم‌. در مورد عربستان سعودی نظری ندارید؟؟

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۳۰ ۰۱:۰۰

بنظر من اگه ملت مصر به سمت جنگ با این اشغالگرها حرکت کنند آبروی اعراب را دوباره بر می‌گرداند در موضوع فلسطین، اگرم بینشون جنگی صورت بگیره مصر تنها نمیمونه

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۳۱ ۱۴:۵۹

ترکیه صادق نیست در ظاهر اسراییل را تهدید می‌کنه ولی در محافل خودمونیشون کفشهای نتان یابو را لیس میزند