• دوشنبه / ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۵:۵۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404022921115
  • منبع : نمایندگی اصفهان

سخنگوی دولت سیزدهم:

جایگاه علمی و اجتهادی شهید رئیسی نادیده گرفته شد/ کشور در دوران شهید رئیسی علمی و برنامه‌محور، مدیریت می‌شد

جایگاه علمی و اجتهادی شهید رئیسی نادیده گرفته شد/  کشور در دوران  شهید رئیسی علمی و برنامه‌محور، مدیریت می‌شد

ایسنا/اصفهان سخنگوی دولت سیزدهم گفت: یکی از ظلم‌هایی که به شهید سیدابراهیم رئیسی روا شد، نادیده گرفتن جایگاه علمی و اجتهادی ایشان بود. او که نایب‌رئیس مجلس خبرگان رهبری بود، اجتهادش از سوی فقهای شورای نگهبان تأیید شده بود و مردم نیز با رأی خود بر این مسئله صحه گذاشتند.

علی بهادری‌جهرمی، امروز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت در آیین بزرگداشت اولین سالگرد شهدای خدمت و بزرگداشت شهید آیت‌الله رئیسی که در دانشگاه اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: این فرصت و توفیق، بهانه‌ای شد تا بار دیگر یاد و نام شهدا، خادمین ملت و سربازان دیرین را گرامی بداریم. هرگز تصور نمی‌کردیم که روزی در فضای دانشگاهی درباره رئیس‌جمهور شهید سخن بگوییم. تاریخ گذرهای شگرفی دارد و ما گمان نمی‌کردیم که چنین روزی فرا برسد.

وی با اشاره به ابعاد علمی رئیس‌جمهور شهید افزود: یکی از ظلم‌هایی که به شهید سیدابراهیم رئیسی روا شد، نادیده گرفتن جایگاه علمی و اجتهادی ایشان بود. او که نایب‌رئیس مجلس خبرگان رهبری بود، اجتهادش از سوی فقهای شورای نگهبان تأیید شده بود و مردم نیز با رأی خود بر این مسئله صحه گذاشتند. حدود بیست سال عضو مجلس خبرگان بود و اجتهادش حتی از سوی مقام معظم رهبری در انتصابش به ریاست قوه قضاییه احراز شده بود. شهید جمهور در حوزه دانشگاهی دارای مدرک دکترای حقوق بودند و همواره ارتباطی فعال و علمی با دانشگاه‌ها داشتند.

سخنگوی دولت سیزدهم پیرامون سوابق مدیریتی سید ابراهیم رئیسی ادامه داد: شهید رئیسی در آستان قدس رضوی رویکردی نوین را در مدیریت پیاده‌سازی کرد. او مفهوم خدمت را فراتر از محدوده فیزیکی حرم رضوی برد و آن را به سراسر کشور تعمیم داد. در قوه قضاییه نیز تحولاتی بنیادین رقم زد، از جمله تدوین سند تحول قضایی که به اعتراف صاحب‌نظران، نقطه‌عطفی در نظام حقوقی کشور به‌شمار می‌رود.  

بهادری‌جهرمی خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات قابل‌توجه شهید رئیسی در قوه قضاییه، ایجاد سامانه افکارسنجی بود. این سامانه به مردم اجازه می‌داد تا پس از مراجعه به دادگستری، نظر خود را ثبت کنند و این نظرات در ارزیابی عملکرد قضایی مبنا قرار می‌گرفت.  

ملکرد مدیریت بحران در دولت سیزدهم مدبرانه بود

سخنگوی دولت سابق، عملکرد مدیریت بحران در دولت سیزدهم را مدبرانه دانست و افزود: کشور در دوران ریاست‌جمهوری شهید رئیسی با نگاه علمی و برنامه‌محور، مدیریت می‌شد. در اوج بحران کرونا که روزانه حدود ۷۰۰ خانواده عزادار می‌شدند، او با برنامه‌ریزی دقیق تلاش کرد بحران را مدیریت کند. از سوی دیگر، در شرایط سخت اقتصادی، زمانی که تورم به ۶۰ درصد رسیده و وضعیت معیشتی مردم دشوار شده بود، با اجرای سیاست‌های تحول‌گرایانه توانست روند اقتصادی را بهبود بخشند.   

وی بیان کرد: مدیریت علمی، اهتمام به تحول، نگاه کارشناسی و ارتباط مستقیم با مردم از ویژگی‌های برجسته شهید رئیسی بود. ایشان نه فقط فردی متعهد و مردمی، بلکه مدیری تحول‌گرا و نوآور بودند که جوان‌گرایی را در نظام اجرایی کشور نهادینه کردند.

مدیریت تحول در دولت سیزدهم 

بهادری‌جهرمی تصریح کرد: در دهه منتهی به شروع دولت شهید رئیسی، کشور با چالش‌های اقتصادی و اجتماعی متعددی روبه‌رو بود. رشد اقتصادی هفت درصدی در دوره وی، بالاترین میزان در مقایسه با دهه قبل بود، در حالی‌که سرمایه اجتماعی و مشارکت عمومی در انتخابات در سطح پایینی قرار داشت. در چنین شرایطی، شهید رئیسی با نگاه علمی بر ضرورت مدیریت تحول تأکید داشت و برای اجرایی کردن آن، به همکاری مستقیم با کارشناسان و متخصصان پرداخت.  

سخنگوی دولت سابق گفت: اساتید دانشگاه نقش مهمی در تدوین برنامه‌های تحولی دولت سیزدهم ایفا کردند. یکی از چهره‌های علمی برجسته، دکتر عادل‌آذر بود که به‌عنوان مسئول کارگروه مدیریت تحول انتخاب شد. این کارگروه با تعریف شاخص‌های علمی، مسیر اصلاحات را ترسیم کرد. شهید رئیسی در انتخاب مدیران و کارشناسان بر شایسته‌سالاری تأکید داشت و افراد را بر اساس دانش و تجربه، فارغ از وابستگی‌های سیاسی، برگزید.  

جوان‌گرایی از اصول مدیریتی رئیس‌جمهور شهید بود 

وی یکی از اصول مدیریتی رئیس جمهور شهید را جوان‌گرایی دانست و توضیح داد: در سخت‌ترین بحران‌های اقتصادی، وی وزرای کلیدی را از میان جوانان دهه شصتی انتخاب کرد و به آنها فرصت نقش‌آفرینی در دولت داد. این روند در حوزه فناوری و صنعت فضایی نیز مشاهده شد.

بهادری‌جهرمی ادامه داد: در ۱۴۰۰، شورای عالی فضای کشور تشکیل و سند تحول ده‌ساله صنعت فضایی کشور تصویب شد. این برنامه شامل اجرای ۱۲ پرتاب فضایی در سه سال بود، در حالی که کل تاریخ صنعت فضایی ایران تا آن زمان تنها ۱۳ پرتاب را ثبت کرده بود، همچنین شبکه ارتباطی کشور در این مدت ۴۰ درصد رشد داشت که در مقایسه با رشد ۲۵ درصدی در ۱۲ سال پیش از آن، نشان‌دهنده تحولات بنیادین بود.  

وی افزود: شهید رئیسی در اوج بحران اقتصادی، سیاست‌های علمی و تحولی را اجرا کرد. در ابتدای دولت، تورم رسمی کشور ۶۰ درصد بود و تورم تولیدکننده به ۱۰۳ درصد رسیده بود. با اجرای اصلاحات ساختاری، تورم عمومی به ۳۴ درصد کاهش یافت.  

سخنگوی دولت سابق یادآور شد: در حوزه مسکن، قانون جهش تولید مسکن در دولت سیزدهم اجرا شد و در کمتر از سه سال، دو میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی ساخته شد. این اقدام موجب کاهش تورم بخش مسکن از ۸۰ درصد به ۳۴ درصد شد و بازار اقتصادی را به سمت ثبات هدایت کرد.  

شهید رئیسی یک سیاست‌مدار تحول‌گرا بود

وی بیان کرد: شهید رئیسی صرفاً یک مدیر متعهد نبود، بلکه یک سیاست‌مدار تحول‌گرا بود که در مسیر اصلاحات ساختاری گام برداشت. او با مدیریت علمی، کشور را از بحران‌های متعدد عبور داد و زمینه را برای رشد اقتصادی و توسعه پایدار فراهم کرد.

سخنگوی دولت سابق در پاسخ به سوال یکی از حاضران مبنی‌بر اینکه «چگونه می‌توان ظرفیت دانشگاه‌ها را برای انجام کارهای بزرگ‌تر فعال کرد؟» گفت: شهید رئیسی در طول مدیریت خود همواره بر نقش دانشگاه‌ها و نخبگان علمی در پیشبرد کشور تأکید داشت. نمونه‌های موفقی از این مشارکت وجود دارد، مانند گروهی از دانشجویان دانشگاه که موفق شدند دستاوردی مهم برای جمهوری اسلامی رقم بزنند و تأثیر آن همچنان در مذاکرات بین‌المللی دیده می‌شود. دانشگاه باید نقش خود را در انقلاب فناوری درک کند و خود را صرفاً به مصرف‌کننده دانش محدود نکند، بلکه مولد و راهبر این حرکت باشد.

وی ادامه داد: سیاست‌های کلان کشور باید به‌گونه‌ای تنظیم شوند که دانشگاه‌ها جایگاه اصلی خود را در مدیریت علمی و اجرایی کشور بازیابند. قطعاً صدای دانشگاهیان در ارکان تصمیم‌گیری کشور شنیده می‌شود. نظرات کارشناسی از شورای عالی امنیت ملی، شورای عالی فضای مجازی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس دریافت می‌شود و این تأثیرگذاری غیرقابل‌انکار است. اگر در مسائل اقتصادی یا فرهنگی به راه‌حل نهایی نرسیده‌ایم، به‌دلیل کمبود بررسی‌های دانشگاهی است. مشارکت دانشگاهیان، نه‌تنها یک انتخاب، بلکه یک تکلیف است.  

بهادری جهرمی تصریح کرد: دولت شهید رئیسی باوجود تمام بحران‌ها، از جمله تورم شدید و مشکلات ساختاری نظام اقتصادی، تلاش کرد با سیاست‌های علمی و مدیریتی، کشور را به سمت ثبات و توسعه هدایت کند. 

وی پیرامون ابهام دانشجویان در نظام اداری کشور در دولت سیزدهم بیان کرد: شهید رئیسی، نخستین رئیس‌جمهوری بود که نظام ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی را به‌صورت سه‌ماهه اجرا کرد. این اقدام موجب افزایش نظارت، شفافیت و کارآمدی شد. علاوه بر این، اصلاح نظام استخدامی کشور نیز در این دوره آغاز شد که شامل تغییرات اساسی در روند جذب نیرو، افزایش عدالت و تخصص‌گرایی در استخدام‌های دولتی بود.

در حال به‌روزرسانی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha