متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری و تناسلی روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت در این نشست گفت: بیماران مبتلا به اماس اغلب با مشکلات رودهای روبهرو هستند. تحریک عصب تیبیال بهعنوان روشی غیرتهاجمی، میتواند عملکرد روده را بهبود بخشد. این پژوهش به بررسی اثر این روش در کاهش علائم گوارشی بیماران اماس میپردازد.
سکینه حاج ابراهیمی به بررسی اثرات تحریک عصب تیبیال بر اختلال عملکرد روده در بیماران مبتلا به اماس که یک مرور سیستماتیک و متاآنالیز است، پرداخت و گفت: مطالعهای با هدف بررسی اثرات تحریک عصب تیبیال بر اختلال عملکرد روده در بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس (MS) به صورت مرور سیستماتیک و متاآنالیز طراحی شد.
وی افزود: بسیاری از مردان و زنان بخصوص در سنین باروری نسبت به کیفیت و بهبود سبک زندگی خود ناآگاه بوده و اقدامات بهینه برای اطلاع رسانی کافی در این خصوص نیز صورت نمیگیرد.
وی یکی از چالش های مهم و اصلی زنان بویژه در سنین باروری را مربوط به اختلالات دستگاه ادراری، مثانه و کلیه دانست و گفت: بر اساس آمارهای موجود از هر سه زن در کشور بین سنین ۱۵ تا ۵۰ سال یک نفر دچار چنین اختلالاتی هستند که تکرر و بی اختیاری ادرار از جمله شایع ترین این مشکلات است.
وی با تاکید بر اینکه بسیاری از بانوان نسبت به درمان این مشکلات اقدام نمیکنند، گفت: انجام تمرینات کف لگن، فیزیوتراپی و استفاده از برخی داروها جهت پیشگیری و بهبود علایم مربوط به اختلالات ادراری در بانوان میتواند برای پیشگیری و درمان در نظر گرفته شود.
حاج ابراهیمی ادامه داد: حتی تحقیقات علمی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز ثابت کرده است برای بیماران مبتلا به ام اس که بطور معمول سنین جوانی را در بر میگیرد، نیز درمان تکرر و بیاختیاری ادراری وجود دارد و نباید هیچ نگرانی در این زمینه وجود داشته باشد.
یک متخصص گفتار درمانی نیز در این نشست گفت: بسیاری از کودکان مبتلا به اوتیسم با چالشهایی در حرکت و هماهنگی بدنی روبهرو هستند. توانبخشی میتواند به این کودکان کمک کند تا مهارتهای حرکتیشان را تقویت کنند و زندگی روزمره را بهتر تجربه کنند. این مطلب نگاهی دارد به روشهای مختلف توانبخشی که برای بهبود این مهارتها استفاده میشوند.
جعفر معصومی به مروری بر روشهای توانبخشی مؤثر بر مهارتهای حرکتی کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم پرداخت و اظهار کرد: هدف این مطالعه، مروری بر روشهای درمانی توانبخشی مؤثر بر مهارتهای حرکتی درشت و ظریف کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم است.
وی اظهار کرد: این تحقیق با هدف جمعآوری درمانهای موجود و ارائه اطلاعات دربارهی روشهای مداخله، شیوه اجرا و کاربرد آنها طراحی شده است.
طراحی مدل بومی نسخهنویسی اجتماعی متناسب با نظام سلامت ایران
متخصص پزشکی اجتماعی نیز در این نشست گفت: نسخهنویسی اجتماعی بهعنوان رویکردی نوین در نظامهای سلامت، با هدف پاسخ به عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت توسعه یافته است. با توجه به ویژگیها و نیازهای خاص جامعه ایران، طراحی یک مدل بومی در این زمینه ضروری به نظر میرسد. این مطالعه در پی ارائه الگویی متناسب با ساختار فرهنگی، اجتماعی و نظام سلامت ایران برای نسخهنویسی اجتماعی است.
مهستی علیزاده به تدوین مدل نسخه نویسی اجتماعی در نظام سلامت ایران پرداخت و اظهار کرد: پژوهش «تدوین مدل نسخهنویسی اجتماعی در نظام سلامت ایران» با بهرهگیری از رویکرد چندروشی و بهصورت ترکیبی از مطالعات کیفی و کمی در حال انجام است.
وی افزود: در این پژوهش، ابتدا روش کیفی بهمنظور شناسایی عناصر مدلهای نسخهنویسی اجتماعی در جهان بهکار گرفته میشود. سپس این عناصر در قالب مطالعات پانل خبرگان و دلفی و با رویکرد کمی، با ساختارهای نظام سلامت ایران تطبیق داده میشوند.
تأثیر اگزوزومهای مایع سمینال غنیشده با کانتاکسانتین بر بهبود کیفیت اسپرم در فرآیند انجماد
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در این نشست گفت: انجماد اسپرم میتواند موجب کاهش کیفیت آن شود. در این پژوهش، تأثیر اگزوزومهای مایع سمینال غنیشده با کانتاکسانتین بعنوان آنتیاکسیدانی طبیعی، بر بهبود کیفیت اسپرم پس از انجماد بررسی شده است.
حامد حاجیپور با بررسی تأثیر اگزوزومهای مایع سمینال غنیشده با کانتاکسانتین بر پارامترهای اسپرم در فرآیند انجماد پرداخت و اظهار کرد: در این مطالعه، تأثیر اگزوزومهای مایع سمینال غنیشده با کانتاکسانتین بر کیفیت اسپرم طی فرآیند انجماد بررسی میشود.
انتهای پیام
نظرات