فرقی ندارد، از این جوانهای امروزی باشی یا از آن قدیمیها، از هر قشر و در هر سنی که باشی، حرفی برای گفتن از امامی داری که از سال ۹۶ تا قبل از شهادتش، مردمداری را در عمل ثابت کرد و حصار بین مسئولان و مردم را از بین برد. حالا که ناباورانه رفته است، مردم از ماهها قبل روانهی مزار او و محل وقوع حادثه هستند، درهای در دل سبز زمین.
مردمدار تکرار نشدنی که هیچ رویدادی از نظرش دور نمیماند، از جویا شدن حال خبرنگار بگیرید تا یاد کردن از خانواده شهدا و یا خانواده پاکبانی که در سانحه رانندگی حین انجام وظیفه درگذشته بود؛ او حالا به آرزویش رسیده و در گلزار شهدای وادی رحمت تبریز، آرمیده و مزارش به میعادگاه مردمی تبدیل شده که او را مامنی برای پناه جستن و حل مشکلاتشان دیده بودند.
از حذف نردههای نمازجمعه و بازدیدهای سرزده گرفته تا یاد کردن از اقشار پایین دست جامعه و گرفتن عکس سلفی با دانشآموزان و دانشجویان، همه و همه از اقدامات ابتکاری امام جمعه تبریز بود که کلید قلب مردم را در دست گرفته بود و صراحت بیانش، مردم را علاقهمند به حضور در نماز جمعه و نشستن پای خطبهها کرده بود و مصلای اعظم امام (ره) تبریز حالا خالی از هرم قدمهای امام است.
از محبوبیت او همان بس که مردم بدون هیچ تبلیغاتی تنها با شنیدن نام حاج آقا آل هاشم، پای صندوقهای رای رفتند و مشارکتی بیسابقه را رقم زدند. او آرزوی شهادت داشت و در تمامی سخنرانیهای مربوط به شهیدان هم بارها گفته بود آرزو دارد تا سومین امام جمعه و سید شهید تبریز باشد و مردم دعا کنند تا شهید شود و آرزوی او درست در روزی برآورده شد که سالروز ولادت امام رئوف بود. سید شریف، هیچ با خود نگفتی اگر شهادت برازنده تو بود، فرزندانت با این داغ چه خواهند کرد؟ تو رفتی و ما خود به چشم خویشتن دیدیم که جانمان میرود.
زندگی پس از زندگی شاید همین باشد که حتی پس از شهادت هم به اندازه زمان حیات، مردم قبولت داشته باشند و درد دل با شهید را به گوشهای حی و حاضر ترجیح دهند. آنقدر که محل سقوط بالگرد حامل او هم قداست پیدا کند و دل داغدار دوستدارانش آنجا آرام بگیرد.
ویدیویی که پس از شهادتش در فضای مجازی منتشر شد را همگی به خاطر دارند؛ با همان آرامش همیشگی میگوید «تبریز دو تا امام جمعه شهید داره، بله دیگه، شهید آیت الله قاضی طباطبایی و شهید آیت الله مدنی و هر دو تاشونم سیدن؛ ان شاءالله که سومی هم به اونا ملحق بشه»؛ چه میدانستیم فلک چشم دوخته به سومین سید محبوب تا ما را بیپدر و عمار و مالک آذربایجان را بیخداحافظی، راهی کند تا در دل کوه و گوشهای از بهشت آذربایجان، زندگی را مردانه ببوسند و کنار بگذارند.
مردم این شهر، یک محرم و اربعین را بدون پدر سر کردند، اما شادی هم دلتنگی را از بین نبرد، حتی پیروزی تیمی که مردم آذربایجان ۵۴ سال انتظارش را کشیده بودند هم جای خالی شما را بیشتر به رخ کشید و مردم نجیب و وفادار این خطه در این پیروزی هم با همنوایی بیش از صدهزار نفری شعار«سید آل هاشم» یادی از پدر کردند و حال از روزها قبل شهر را برای عزیزکردههای اردیبهشت بارانی و پر تلاطم آماده میکنند.
به گزارش ایسنا، سید محمدعلی آلهاشم؛ فرزند آیتالله سید محمدتقی آلهاشم از روحانیون برجسته و بنام تبریز بود. وی ششمین نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز از ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ تا ۳۰ اردیبهشت سال ۱۴۰۳ زمان سقوط بالگرد حامل رئیس جمهور بود.
وی تحصیلات مقدماتی را تا دبیرستان در تبریز گذراند؛ سپس برای تحصیل علوم دینی در حوزه علمیه تبریز مشغول شد و سپس به حوزه علمیه قم عزیمت کرد و تحصیلات حوزوی را تا مقطع سطح چهار حوزوی (دکتری) گذراند و به مدت ۱۴ سال در درس خارج مقام معظم رهبری حضور فعال داشت. همچنین ایشان دارای تالیفات تخصصی برای نیروهای مسلح، طلاب و روحانیون و تالیفات عمومی بود.
ایشان سنوات بسیاری در مناطق عملیاتی جبهههای جنگ حق علیه باطل شرکت کرده و با فرماندهان بزرگی همچون شهید صیاد شیرازی همراه بوده و سابقه درخشانی در این زمینه دارد. حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم، همچنین از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۶ با حکم مقام معظم رهبری مسئولیت سنگین نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران را عهده دار بودند.
با نگاهی به کارنامه فعالیتهای حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم از برخی از مسئولیتهای برجسته ایشان میتوان به مسئول ستاد نماز جمعه تبریز، مسئول عقیدتی سیاسی مرکز آموزش پشتیبانی نیروهای زمینی ارتش، رئیس عقیدتی سیاسی لشکر ۲۱ حمزه آذربایجان، رئیس اداره عقیدتی سیاسی منطقهای آذربایجان، معاون تبلیغات و روابط عمومی سازمان عقیدتی سیاسی منطقهای آذربایجان، جانشین اداره عقیدتی سیاسی نیروی دریایی ارتش، جانشین اداره عقیدتی سیاسی نیروی زمینی ارتش، معاون هماهنگ کننده سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، جانشین سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با تصویب فرماندهی معظم کل قوا و رئیس اداره عقیدتی سیاسی نیروی زمینی ارتش با تصویب فرماندهی معظم کل قوا نام برد.
حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم؛ همچنین عضو میز آذربایجان در مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده و از این ناحیه هم خدمات ارزشمند و ارزندهای به این منطقه داشته است.
یکی از مواردی که محبوبیت تاریخی این امام جمعه را نشان می دهد، نتایج انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در آذربایجان شرقی در اسفند ۱۴۰۲ است امام جمعه تبریز رکورد آرای تمام دوره های پیشین را شکست.
آیتالله سیدمحمد علی آلهاشم با ۸۳۴ هزار و ۱۰۸ رای، بیشترین رای ادوار خبرگان در آذربایجانشرقی را از آن خود کرد.
این میزان آرای ماخوذه بر محبوبیت و مقبولیت امام جمعه تبریز در میان مردم بیش از پیش صحه گذاشت چراکه تعداد آرای امام جمعه تبریز با نفرات بعدی بسیار معنادار بود.
روحش شاد، یادش گرامی و راهش پر رهرو باد.

انتهای پیام
نظرات