به گزارش ایسنا، در سال ۲۰۲۴ میلادی ۲۹ درصد از شاغلان در آلمان به شکل پارهوقت کار کردهاند. طبق اعلام اداره آمار آلمان، زنان در این کشور بیش از چهار برابر، بیشتر از مردان به صورت پارهوقت مشغول به کار بودهاند.
در حالی که سهم زنان شاغل پارهوقت ۴۹ درصد بوده، این رقم در میان مردان تنها ۱۲ درصد بوده است. بدین ترتیب، نسبت اشتغال پارهوقت هم در میان زنان و هم مردان در آلمان به رکوردی جدید رسیده است.
نرخ اشتغال در گروه سنی ۱۵ تا ۶۴ سال در سال ۲۰۲۴ به بیش از ۷۷ درصد رسیده و در این زمینه نیز رکورد جدیدی ثبت شده است. این نرخ در میان مردان با ۸۱ درصد، حدود ۷ درصد بیشتر از نرخ زنان با ۷۴ درصد بوده است.
همچنین فاصله بین زنان و مردان در ۲۰ سال گذشته در حوزه اشتغال به شکل چشمگیری کاهش یافته است. نرخ اشتغال در میان زنان از سال ۲۰۰۵ بدینسو از حدود ۵۹ درصد، تقریبا ۱۵ درصد افزایش یافته، در حالی که این افزایش در میان مردان (با حدود ۱۰ درصد) کمتر بوده است.
به گزارش دویچه وله، در این میان، سهم زنان شاغل پارهوقت دارای فرزند حتی بیشتر است. در میان والدین دارای فرزند خردسال، در سال گذشته ۹۲ درصد پدران و ۷۱ درصد مادران شاغل بودهاند. نسبت مادران شاغل پارهوقت به پدران در شرایط مشابه، ۶۸ درصد بوده است.
وزیر کار آلمان: الگوهای کاری برای زنان، ناسازگار با تشکیل خانواده و فرزندآوری است
«بربل باس»، وزیر کار آلمان از حزب سوسیال دموکرات در گفتوگو با روزنامه «بیلد ام زونتاگ» خواستار بهبود شرایط کاری برای زنان شد. او گفت: طراحی محیط کار توسط کارفرمایان باید بهگونهای باشد که مادران بیشتری بتوانند به شکل تماموقت کار کنند.
باس گفت: زنانی وجود دارند که ناخواسته در دام کار پارهوقت گرفتار شدهاند. به گفته او، آنها میخواهند بیشتر کار کنند، اما به دلیل نبود امکانات مراقبت از کودکان یا الگوهای کاری ناسازگار با خانواده، از این حق محروم میمانند.
وزیر کار آلمان افزود: در چنین شرایطی بهویژه زنان اغلب کمتر کار میکنند، درآمد کمتری دارند و در نهایت با خطر فقر در دوران بازنشستگی مواجه میشوند. این ناعادلانه است و باید تغییر کند.
«فریدریش مرتس»، صدر اعظم جدید آلمان، هفته گذشته در نخستین بیانیه رسمی دولتی خود، بحثی در خصوص ساعات کاری به راه انداخت و خواستار تلاش عظیم مردم برای رقابتپذیرتر شدن دوباره این کشور شد.
انتهای پیام
نظرات