• سه‌شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1404023021687
  • خبرنگار : 51019

مسئول نشریات دانشگاه مطرح کرد؛

ارتقاء رتبه‌ نشریات دانشگاه قم در پایگاه‌های بین‌المللی را دنبال می‌کنیم

ارتقاء رتبه‌ نشریات دانشگاه قم در پایگاه‌های بین‌المللی را دنبال می‌کنیم

ایسنا/قم مسئول نشریات دانشگاه قم با بیان اینکه، دانشکده الهیات، ادبیات و حقوق دانشگاه قم جزء دانشکده‌های فعال در زمینه نشریات هستند، گفت: با توجه به اشباع دانشگاه قم در زمینه نشریات از لحاظ کمی، هدف ما افزایش کیفی و ارتقاء رتبه‌های نشریات دانشگاه در پایگاه‌های بین‌المللی است.

محمدرضا شجاعی مسئول نشریات دانشگاه قم در گفت‌وگو با ایسنا، بیان کرد: هم‌اکنون ۴۵ نشریه فعال در دانشگاه قم وجود دارد که از این تعداد مجلات، نشریه پژوهش‌های فلسفی و کلامی، رتبه بین‌المللی دارد و توانسته است سه بار عنوان مجله برتر علوم انسانی را کسب کند، همچنین جزء اولین مجلات این حوزه است که در پایگاه اسکوپوس نمایه شده‌ است.

وی با بیان اینکه پیش از سال ۱۳۹۰، تنها ۳ مجله در دانشگاه قم فعال بود، افزود: طی سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ در دانشگاه قم ۱۲ مجله فعالیت داشتند؛ که این تعداد طی سه سال اخیر به ۴۵ نشریه رسیده‌است؛ در حال حاضر مجله فعال هستند و ۱۲ مجله دیگر شماره جدیدی را منتشر نکرده‌اند.

شجاعی تصریح کرد: از مجموع ۴۵ نشریه فعال در دانشگاه، ۳۷ نشریه به زبان فارسی، ۲ نشریه به زبان عربی و ۶ نشریه به زبان انگلیسی منتشر می‌شود، همانطورکه گفته شد، از این تعداد، یک مجله در اسکوپوس نمایه شده‌است، ۱۸ مجله درجه وزارت علوم را دارد، ۱۷ مجله رتبه ISC دارد و دیگر مجلات نیز جزء مجلات تخصصی هستند که تاکنون حائز رتبه نشده‌اند.

دانشکده الهیات، ادبیات و حقوق دانشگاه قم؛ پیشرو در نشریات

مسئول نشریات دانشگاه قم اظهار کرد: از میان دانشکده‌های مختلف دانشگاه قم، دانشکده الهیات در زمینه نشریات بسیار فعال‌تر عمل‌کرده‌است، دانشکده ادبیات و دانشکده حقوق نیز از نظر تعداد و کیفیت مجلات در میان دیگر دانشکده‌ها فعال‌تر هستند، به طور کلی سه دانشکده الهیات، حقوق و ادبیات جزء دانشکده‌های فعال دانشگاه قم در زمینه نشریات هستند، دانشکده علوم پایه کمترین تعداد مجلات را دارد و دانشکده اقتصاد نیز اخیرا اقدامات نوظهوری را در این زمینه انجام داده‌است.

وی عنوان کرد: مجله تطبیقی حقوق اسلام و غرب، پژوهش‌های دستوری و بلاغی، پژوهش‌های زیرساخت‌های عمرانی، پژوهش‌های تفسیر تطبیقی، همگی در سال گذشته، از رتبه «ب» به رتبه «الف» ارتقا یافته‌اند.

شجاعی تصریح کرد: مجله پژوهش در روش‌های آموزش، مجله حقوق بین‌الملل کشورهای اسلامی به درجه مجلات علمی پژوهشی راه یافته‌اند، مجله آموزه‌های حقوق کیفری، مجله مطالعات عملکردی در روانشناسی ورزشی، مجله پژوهش‌های فقهی مسائل مستحدثه، مجله پژوهش‌های زیست قوم‌شناختی و حفاظت، مجله مدیریت مهندسی و رایانش نرم نیز اخیرا حائز رتبه علمی و پژوهشی شدند.

وی بیان کرد: شعار دانشگاه قم در رابطه با مجلات این است که هر گروه یک مجله داشته باشد، اما هم‌اکنون به لحاظ کمی، نشریات دانشگاه قم به حد اشباع رسیده‌اند، بنابراین از این پس به دنبال افزایش رتبه کیفی مجلات دانشگاه قم هستیم و افق دید ما نیز پایگاه‌های بین‌المللی از جمله اسکوپوس است، البته هم اکنون نیز اکثرا مجلات ما عضو سایت اپسکو و (DOAJ) هستند، در این زمینه معاونت و مدیریت پژوهشی دانشگاه نیز تمام تلاش خود را در ارتقاء کیفی مجلات انجام می‌دهد.

وی در پایان تاکید کرد: با وجود رسیدن به سطح اشباع مجلات دانشگاه قم از لحاظ کمی، همچنان از دانشکده‌هایی که مشتاق انتشار مجلات جدید هستند، استقبال می‌کنیم و تاکنون نیز به لحاظ حمایت‌های مالی و معنوی تمام تلاش خود را در این زمینه به‌کار گرفته‌ایم.

به گزارش ایسنا؛ علاقمندان جهت دسترسی به تمامی نشریات دانشگاه قم به صورت یک‌جا می‌توانند به آدرس https://journals.qom.ac.ir/ مراجعه کنند؛ دسترسی به تمامی این نشریات بدون محدودیت و کاملاً رایگان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha