نادر میرانی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: مراسم یومالعباس به عنوان یکی از باشکوهترین تجمعهای عزاداران حسینی در جهان که هر ساله در زنجان برگزار میشود، یکی از پتانسیلهایی است که میتوان از آن برای جذب گردشگر سلامت خصوصا از کشورهای شیعهنشین مثل آذربایجان و عراق استفاده کرد.
وی افزود: میتوان در جریان این عزاداری پرشور با تبلیغات موثر و استفاده از کد پاسخ سریع (کد QR) یا پمفلتهایی که به منظور معرفی پکیجهای درمانی استان طراحی میشود، ظرفیتهای موجود درمانی را به گردشگران معرفی کرد.
مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، تصریح کرد: علاوه بر معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی، چندین نهاد و مجموعه از جمله اتاق بازرگانی، میراث فرهنگی، نیروی انتظامی و شورای تامین باید دست به دست هم دهند تا صنعت گردشگری سلامت استان که یک نهال بسیار جوان است، رشد کند، سودآور باشد و بازده قابل توجهی ایجاد کند.
وی گردشگری سلامت را یک سفر حداقل ۲۴ ساعته تعریف کرد که افراد به منظور دریافت خدمات درمانی، بهداشتی یا تندرستی انجام میدهند و گفت: گردشگری سلامت یک صنعت است و اهمیت آن به دلیل سودآوری و چرخش مالی کلان این حوزه میباشد.
میرانی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۲ همه دانشگاههای علوم پزشکی کشور از سوی وزارت متبوع ملزم به ایجاد دپارتمان بیماران بینالملل یا IPD در تعدادی از بیمارستانها و مراکز درمانی خود شدند، افزود: برای این منظور الزامات، استانداردها و دستورالعملهایی تهیه شد که هرساله بازنگری میشود و بر اساس آن بیمارستانها میتوانند اقدام به پذیرش بیماران خارجی کنند.
او تصریح کرد: پس از اینکه اقدامات اولیه برای ایجاد گردشگری سلامت در دانشگاه علوم پزشکی زنجان انجام شد، از سال ۱۴۰۰ بیمارستانهای آیتالله موسوی زنجان و الغدیر ابهر موفق به دریافت گواهی پذیرش بیماران بینالملل شدند و یک سال پس از آن نیز بیمارستان حضرت ولیعصر (عج) زنجان این گواهی را کسب کرد و در حال حاضر این ۳ بیمارستان از استانداردهای لازم برای جذب بیماران بینالملل برخوردارند.
مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، وجود زیرساختهای مناسب و تیم متخصص و کارآمد را برای جذب گردشگر سلامت بینالملل ضروری عنوان کرد و گفت: زمانی که یک بیمار خارجی به خوبی مورد استقبال قرار میگیرد و درمان مناسبی دریافت میکند قطعا میتواند زنجیره گردشگران بعدی را به همراه داشته باشد.
وی با بیان اینکه جذب بیماران خارجی از طریق شرکتهای تسهیلگر سلامت انجام میشود، افزود: وظیفه این شرکتها همراهی و تسهیل تمامی مراحل سفر بیماران خارجی برای دریافت خدمات درمانی در کشور مقصد است و نقش کلیدی و مهمی در جذب، پذیرش، اقامت، ترانسفر، پیگیری درمان و خدمات پس از درمان بیماران بینالملل ایفا میکنند.
انتهای پیام
نظرات