• چهارشنبه / ۱۲ شهریور ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۰
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404061207027
  • خبرنگار : 50161

متخصص طب سنتی:

تغذیه سالم، پایه‌ای اساسی برای حفظ سلامت و درمان بیماری‌ها است 

تغذیه سالم، پایه‌ای اساسی برای حفظ سلامت و درمان بیماری‌ها است 

ایسنا/زنجان متخصص طب سنتی با تأکید بر نقش کلیدی تغذیه در سلامت بدن، توصیه کرد: مصرف غذاهای طبیعی و سنتی جایگزین مواد فرآوری‌شده شود و نحوه انتخاب و زمان‌بندی وعده‌های غذایی با توجه به مزاج فرد و شرایط فصلی تنظیم شود.

نرجس خواصی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه شکم خانه همه دردهاست و ما همان چیزی هستیم که می‌خوریم، اظهار کرد: در طب سنتی ایرانی تغذیه به عنوان پایه‌ای اساسی برای حفظ سلامتی مطرح است و مواد غذایی نه‌تنها برای سیر کردن، بلکه به عنوان درمان‌گر بیماری‌ها شناخته می‌شوند.

وی تأکید کرد: درمان بیماری‌ها می‌تواند با استفاده از غذاها و غذا - داروها بر اساس مزاج فرد انجام شود و توجه به ترکیبات و خواص غذای مصرفی، اعم از گرمی، سردی، خشکی و رطوبت نقش مهمی دارد.

متخصص طب سنتی بر ضرورت پرهیز از مصرف مداوم غذاهای فرآوری شده صنعتی مانند کیک، سوسیس و کالباس و جایگزینی آنها با خوراکی‌های طبیعی و سنتی تأکید کرد.

او به اهمیت زمان‌بندی مناسب وعده‌های غذایی و میان‌وعده‌ها اشاره کرد و یادآور شد: دریافت کالری اضافی، به ویژه از منابع چربی، نان و برنج، می‌تواند منجر به تولید مواد زائد در بدن و افزایش وزن شود.

وی افزود: در طب ایرانی میزان و نوع غذا باید با مزاج فرد، شرایط فصلی و وضعیت جسمانی هماهنگ باشد، مثلاً در تابستان غذاهای سبک و کم‌حجم و در زمستان غذاهای گرم و ادویه‌دار توصیه می‌شود. استفاده از روغن زیتون و روش‌هایی مانند بخارپز، کباب کردن و تفت دادن ملایم، در مقابل سرخ کردن غذا، روش‌های صحیح تغذیه سالم هستند.

خواصی در پاسخ به برخی پرسش‌های شنوندگان، تصریح کرد: سلامت تنها به تغذیه مرتبط نیست و شش اصل حفظ سلامتی شامل تغذیه، خواب، استرس، ورزش، شرایط محیطی و مزاج ژنتیکی نیز تأثیرگذارند.

وی همچنین توصیه کرد: برای افرادی که دچار نفخ و مشکلات گوارشی می‌شوند، استفاده از سبزیجات پخته و نرم‌شده جایگزین سبزیجات خام شود و در صورت بروز مشکلات گوارشی مکرر، مراجعه به پزشک ضروری است.

متخصص طب سنتی به نکاتی درباره مصرف میوه‌ها اشاره کردند و گفت: مصرف زیاد میوه ممکن است باعث افزایش رطوبت در بدن و افزایش وزن گردد، پس بهتر است میوه‌ها به جای آبمیوه در وعده‌های مشخص و متعادل مصرف شوند. همچنین او بر اهمیت شستشوی دقیق میوه‌ها و سبزیجات به دلیل کوددهی و جلوگیری از آلودگی‌های میکروبی تأکید کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha