• سه‌شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۳۸
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1404023021862
  • خبرنگار : 50026

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبرداد

افزایش شاخص اهدای عضو در خراسان جنوبی

افزایش شاخص اهدای عضو در خراسان جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: این شاخص در کشور به‌طور میانگین ۱۲.۵ است، اما خراسان جنوبی در سال گذشته با ثبت عدد ۱۳.۷، بالاتر از میانگین ملی قرار گرفت.

جلال احمدی، امروز سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت در نشست خبری به مناسبت هفته ملی اهدای عضو، اظهار کرد: مرگ مغزی وضعیتی غیرقابل بازگشت است که اگرچه مغز به‌طور کامل از کار می‌افتد، اما دیگر اعضای بدن تا چند ساعت یا حتی چند روز پس از آن قابلیت عملکرد دارند و می‌توان با اهدای آن‌ها، جان بیماران نیازمند را نجات داد.

وی افزود: در بازه زمانی پس از مرگ مغزی، امکان برداشت و پیوند اعضای حیاتی وجود دارد و هر فرد مرگ مغزی می‌تواند تا هشت عضو حیاتی از جمله قلب، کبد، کلیه‌ها و پانکراس را اهدا کند. همچنین برخی بافت‌ها مانند قرنیه، پوست و تاندون نیز قابلیت برداشت و استفاده در مراکز تخصصی را دارند.

به گفته احمدی، در سال ۱۴۰۳، ۲۷ مورد مرگ مغزی در استان شناسایی شد که از این تعداد، ۱۱ مورد به اهدای عضو انجامید. وی دلیل عدم انجام اهدای عضو در سایر موارد را عدم رضایت خانواده، سن بالا، شرایط نامناسب جسمانی و یا فوت قبل از طی مراحل قانونی عنوان کرد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با تأکید بر اینکه تشخیص مرگ مغزی تنها توسط تیم تخصصی پزشکی امکان‌پذیر است، ادامه داد: پس از تأیید قطعی مرگ مغزی، فرصت محدودی برای برداشت اعضا وجود دارد که اگر از آن استفاده نشود، اعضا نیز غیرقابل استفاده می‌شوند.

وی یادآور شد: بیماران زیادی در کشور چشم‌انتظار دریافت عضو هستند؛ از جمله بیماران کلیوی که ناچارند چندین نوبت در هفته دیالیز شوند، در حالی که با پیوند کلیه می‌توانند به زندگی مستقل بازگردند.

احمدی با اشاره به وجود ۴۶۰ بیمار دیالیزی در خراسان جنوبی، گفت: این بیماران در صورت دریافت کلیه، از دیالیز رهایی می‌یابند و کیفیت زندگی‌شان به شکل چشمگیری افزایش می‌یابد.

وی در پایان با قدردانی از خانواده‌هایی که در شرایط دشوار، تصمیم به اهدای عضو عزیزان‌شان گرفته‌اند، خاطرنشان کرد: نهادینه‌سازی فرهنگ اهدای عضو در جامعه ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است؛ قلبی که در سینه فردی دیگر می‌تپد، ادامه‌ای از حیات اهداکننده است.

احمدی همچنین از انجام پیوندهای مختلف اعضا از جمله پیوند ریه در کشور خبر داد و گفت: خوشبختانه دانش پزشکی در این حوزه در ایران به سطح قابل توجهی رسیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha