رضا رحمانی سهشنبه ۳۰ اردیبهشت در نشست مشترک استانداران هم مرز با اقلیم کردستان عراق که در سنندج در حال برگزاری است، با اشاره به مرز طولانی ۹۶۷ کیلومتری مشترک با اقلیم کردستان، ترکیه و آذربایجان، این مرز را فرصتی مناسب برای گسترش تعاملات اقتصادی و فرهنگی دانست.
وی با بیان اینکه در حال حاضر شش پایانه مرزی استراتژیک با کشورهای همجوار وجود دارد که دو مورد آن در حوزه اقلیم کردستان (ایرانشهر و سردشت) واقع شده است، از پیگیریها برای بازگشایی و فعالسازی مرز جدیدی در این راستا خبر داد.
رحمانی با تاکید بر موقعیت استراتژیک استان آذربایجان غربی به عنوان دارنده سه فرودگاه بینالمللی با پرواز به اروپا، از تبدیل شدن این استان به یک هاب تجاری و لجستیکی در منطقه خبر داد و اأزود: تلاشها برای تجهیز و بهرهبرداری از زیرساختهای مختلف از جمله راه، ریل و کریدورهای شمال-جنوب در حال انجام است.
وی با اشاره به پتانسیلهای گردشگری و سلامت استان، مراودات در این حوزهها را حائز اهمیت دانست و از پیگیریهای لازم در این زمینه خبر داد.
استاندار آذربایجان غربی همچنین از برگزاری جلسه مشترک با استانداران اقلیم کردستان در آینده نزدیک برای بررسی و توسعه روابط دوجانبه خبر داد و از همکاریهای صورت گرفته به ویژه در زمینه تسهیل تردد زائرین اربعین قدردانی کرد.
رحمانی با معرفی جاذبههای گردشگری استان از جمله شش اثر ثبت جهانی در یونسکو و ۵۸ منطقه نمونه گردشگری، بر ظرفیت بالای این استان در جذب گردشگران داخلی و خارجی تأکید کرد.
وی همچنین به ثبت جهانی فرش ریز ماهی خور و فرش افشار اشاره کرد و آذربایجان غربی را یکی از قطبهای تولید فرش دستباف در کشور معرفی کرد.
استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه این استان از نظر معدنی نیز دارای ظرفیتهای بالایی است و ۵۰ نمونه از ۶۸ نوع ماده معدنی شناخته شده کشور را با خلوص و ذخایر ممتاز در اختیار دارد، از آغاز اکتشافات جدید در این حوزه خبر داد
وی همچنین در ادامە از برگزاری همایش فرصتهای سرمایهگذاری در دوم مرداد ماه در ارومیه با حضور استانداران و روسای اتاقهای بازرگانی کشورهای همجوار خبر داد و از سرمایهگذاران داخلی و خارجی برای حضور در این همایش دعوت کرد.
رحمانی با اشاره به وجود بزرگترین منطقه آزاد کشور از نظر وسعت در ماکو و نیز برنامههای توسعه مناطق آزاد جدید در جنوب استان نزدیک مرزهای اقلیم کردستان، بر تلاش برای توسعه زیرساختهای حمل و نقل ریلی در این مناطق تأکید کرد.
استاندار آذربایجان غربی در پایان سخنان خود با تأکید بر سیاست تمرکززدایی دولت و تفویض اختیارات بیشتر به استانهای مرزی، توسعه فعالیتهای مرزی و دیپلماسی اجرایی منطقهای را از اولویتهای استان دانست و آمادگی آذربایجان غربی را برای رفع موانع و چالشهای پیش روی توسعه روابط با اقلیم کردستان اعلام کرد.
وی ابراز امیدواری کرد که این همایش و اجلاس بتواند منجر به توسعه روابط و همافزایی بیشتر بین استانهای همجوار و تحقق منافع دو ملت و دو کشور شود.
انتهای پیام
نظرات