جهانی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در راستای اجرای این طرح تفاهمنامهای با دانشکده دامپزشکی دانشگاه منعقد شده است که آنها تعدادی از زنبورستانهای استان را تا دو سال مورد پایش سلامت میدهند.
وی گفت: با اجرای این طرح نمونه برداری از زنبورستانها انجام و توزیع بیماریها مشخص و نسخههای لازم برای حل مشکل پیچیده میشود.
جهانی در ادامه به شیوع بیماری لارو میری نیز اشاره کرد و گفت: چند سالی است که زنبورستانهای استان درگیر این آفت شدهاند و یکی از چالشهای جدی صنعت زنبورداری در این منطقه است.
وی افزود: در واقع این آفت سبب میشود تا در فرآیند زنبورسازی خلل ایجاد شود و زنبورستان تلفات دهد که مهمترین راه برای کنترل این بیماری همکاری و هماهنگی میان زنبورداران، دامپزشکی و جهاد کشاورزی با یکدیگر است.
جهانی ادامه داد: در وهله نخست باید زنبورداران با یکدیگر هماهنگ باشند و زنبورداری که زنبورستان او با این آفت مواجه است در گام نخست کلونیهای درگیری بیماری را از بین ببرد و از سوی دیگر فاصله خود را تا زنبورستان دیگر رعایت کند.
وی با بیان اینکه یک فروند زنبورعسل میتواند تا شعاع سه تا پنج کیلومتری پرواز کند، توضیح داد: اگر یک زنبورعسل سالم در کنار یک زنبورعسل بیمار بر روی یک گل قرار گیرد دچار این بیماری میشود، بنابراین باید زنبورداران فاصله میان زنبورداران که حداقل ۱.۵ کیلومتر است را رعایت کنند.
عامل خوشه زنبورداری در خراسان شمالی خاطرنشان کرد: اما متاسفانه زنبورداران این فاصله را رعایت نمیکنند و حتی گاهی اوقات زنبورستانها کنار یکدیگر قرار داده میشود.
وی تصریح کرد: اگر کلونی بیمار معدوم شود در وهله نخست خود زنبوردار سود میبرد چراکه این آفت بین کلونیهای دیگر همان زنبورستان شیوع پیدا نمیکند.
انتهای پیام
نظرات