عزیز مصطفایی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به پیگیری چندساله برای ثبت جهانی اسب کرد، اظهار کرد: اسب کرد پیشینهای چندین هزار ساله دارد و کرمانشاه خاستگاه اصلی پرورش این اسب در دنیا بوده است.
وی به چرخه اقتصادی قدرتمند صنعت اسب در دنیا اشاره کرد و افزود: در استان کرمانشاه حدود ۱۰ هزار راس اسب کرد وجود دارد که میتواند ظرفیت و پتانسیل بسیار خوبی برای اشتغالزایی و رونق اقتصادی استان باشد.
کارشناس ثبت میراث فرهنگی ناملموس کرمانشاه با بیان اینکه طی سالهای گذشته اقداماتی برای معرفی هرچه بیشتر اسب کرد در ایران انجام گرفته، گفت: به این منظور چندسال پیش اسب کرد را به ثبت ملی رساندیم و پس از آن برای معرفی آن در سطح جهان و کمک به رونق صنعت این نژاد اسب، تدوین پرونده ثبت جهانی آن را نیز در دستور کار قرار دادیم.
وی که پیش از این پرونده ثبت ملی اسب کرد را تدوین کرده، تصریح کرد: تمام مستندات لازم برای تدوین پرونده ثبت جهانی اسب کرد را آماده کرده و در اختیار دفتر ثبت وزارت میراث فرهنگی قرار دادهایم.
مصطفایی با بیان اینکه همه چیز مهیای تدوین پرونده ثبت جهانی اسب کرد است، اظهار کرد: تدوین پرونده ثبت جهانی اسب کرد از سوی دفتر ثبت وزارت میراث فرهنگی انجام میگیرد و ما تنها مستندات لازم را در اختیار آنها قرار دادهایم.
وی خاطرنشان کرد: برای اینکه تدوین پرونده ثبت جهانی اسب کرد در دستور کار وزارتخانه قرار گیرد و به عنوان یک اولویت به آن نگاه شود، نیازمند یک عزم استانی است و مسئولین استان و نمایندگان استان در مجلس باید با وزارت میراث فرهنگی در این زمینه رایزنی داشته باشند.
کارشناس ثبت میراث فرهنگی ناملموس استان تاکید کرد: از آنجایی که وزارت میراث فرهنگی اولویتهای ثبت جهانی خود را تا چندسال آینده مشخص کرده، بنابراین برای اینکه پرونده اسب کرد هم جزو این پروندهها قرار گیرد باید یک رایزنی از سوی مسئولین استانی در سطح وزارتخانه صورت گیرد.
وی در ادامه با تاکید براینکه ثبت جهانی اسب کرد میتواند به رونق اقتصادی استان کمک کند، عنوان کرد: اگر اسب کرد به شکل جهانی ثبت شود، میتواند کرمانشاه را به یکی از قطبهای صنعت اسب در ایران تبدیل کند.
انتهای پیام
نظرات