• چهارشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۲۱
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404023122420
  • خبرنگار : 51043

رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور تاکید کرد:

ضرورت توجه به آبخیزداری برای رفع چالش در حوزه آب

ضرورت توجه به آبخیزداری برای رفع چالش در حوزه آب

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور گفت: برای برون رفت از چالش‌های موجود در حوزه مدیریت منابع آبی بحث مدیریت جامع منابع آبخیزداری راهکارمناسبی است.

عطاء‌الله ابراهیمی امروز ۳۱ اردیبهشت در نشست با استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: در پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری ۵ گروه تحقیقاتی وجود دارد که شامل گروه خشکسالی و تغییر اقلیم، مدیریت جامع حوزه‌های آبخیزداری، فرسایش خاک، مهندسی رودخانه و سواحل و هیدرولوژی منابع آبی است.

رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور گفت: یکی از حوزه‌هایی‌هایی که این مجموعه علاقه‌مند به ورود در آن بوده، موضوع زمین لغزش‌های اتفاق افتاده در چهارمحال و بختیاری است،در این استان حدود ۴۰۰ زمین لغزش ثبت‌شده که عمده آن مربوط به شهرستان اردل و محدوده ناغان است.

وی افزود: منابع آبی در این استان وضعیت خوبی‌ندارند و یکی‌ از مشکلات اساسی موجود در کشور که باعث تهدید بخش کشاورزی و منابع طبیعی می‌شود موضوع بیلان منفی دشت‌هاست.

ابراهیمی تصریح کرد: از ۶۰۹ دشت موجود در کشور حدود ۴۰۰ دشت به عنوان دشت‌هایی با بیلان منفی قلمداد می‌شوند و از ۱۱ دشت موجود در چهارمحال و بختیاری ، ۹ دشت با بیلان منفی مواجه هستند.

رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور بیان کرد: ما باید در بهره‌برداری از منابع آبی تجدیدنظر کرده و از طرفی تلاش کنیم تا قسمت بیشتری از مقدار آورد آبی موجود در سفره‌های آب زیرزمینی تغذیه شود، از طرف دیگر مدیریت مصرف را در دستور کار خود قرار دهیم که یکی از موثرترین شیوه‌ها برای انجام این امر توجه به حوزه آبخیزداری است.

ابراهیمی گفت: در نگاه مدیریت جامع آبخیرداری تلاش می‌شود تا به دید درستی در منابع آبی دست یابیم و بتوانیم به چشم‌انداز صحیح در مصارف منابع برسیم.

وی تاکید کرد: انجام فعالیت در حوزه آبخیزداری در چهارمحال و بختیاری برای برون رفت از چالش بیلان منفی دشت‌ها تاثیرگذاری بسیاری دارد.

رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور در ادامه گفت: خوشبختانه در این استان تجربیات مطلوبی برای رفتن به سمت مدیریت جامع آبخیزداری وجود دارد، همچنین در خصوص رفع چالش کم‌آبی باید توسعه مبتنی بر آب و آبخیزداری و تهیه سند درباره این موضوع در دستور کار مجموعه مدیریتی استان قرار گیرد، همچنین انجام عملیات آبخیزداری و نفوذ منابع آبی به سفره‌های آب زیرزمینی به برخی از دشت‌هایی که با بیلان منفی مواجه شده‌اند کمک‌کننده است.

وی‌ با اشاره به بحث تغییر اقلیم و خشکسالی‌های موجود، خاطرنشان کرد: چهارمحال و بختیاری جزو استان‌هایی است که با خشکسالی شدید و کمبود بارش مواجه شده است و آبخیزداری می‌تواند به حل بخش بزرگی از مشکل کم‌آبی کمک کند یا باعث تقلیل این موضوع شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha