• شنبه / ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۱:۳۷
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404042817263
  • خبرنگار : 51036

یک روانپزشک بیان کرد:

تاثیر عادات غذایی نادرست بر کابوس‌های شبانه

تاثیر عادات غذایی نادرست بر کابوس‌های شبانه

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک روانپزشک و روان‌درمانگر در رابطه با اثر عادت غذایی نادرست با کابوس‌شبانه، گفت: وقتی خوردن‌ غذا در زمانی نامناسب(آخرشب) اتفاق بیفتد باعث می‌شود کیفیت خواب بهم ریخته و کابوس‌های شبانه رخ دهد.

منیره حقانی‌فر در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: پنیر از جمله مواد لبنی است که در ساختار خود اسید آمینه تریپتوفان دارد که این اسید آمینه با تولید ملاتونین و سروتونین در تنظیم عملکرد بدن نقش دارد.

این روانپزشک افزود: سروتونین باعث شادی و کاهش اضطراب و ملاتونین باعث تنظیم خواب می‌شود، بنابراین خوردن پنیر پیش از خواب باعث می‌شود فرد استرس کمتری داشته باشد و راحت‌تر به خواب برود.

حقانی‌فر بیان کرد: شیر یکی دیگر از مواد لبنی است که دارای کلسیم بوده و کلسیم باعث بهبود خلق و خوی، کاهش استرس و اضطراب می‌شود. مصرف شیر قبل از خواب می‌تواند به بهبود خواب کمک کند که دلیل این موضوع همان اسیدآمینه تریپتوفان است.

وی در ادامه گفت: نمی‌توان بستنی را جایگزین شیر دانست زیرا بستنی یک دسر یا میان وعده پرکالری است و می‌تواند اثراتی معکوس داشت، اما بستنی با داشتن محتویاتی همچون شیر و شکر باعث می‌شود در مغز دوپامین آزاد شود و وجود دوپامین در مغز، احساس سرخوشی را به ما می‌دهد.

این روانپزشک و روان‌درمانگر با بیان اینکه خواب دیدن و رژیم غذایی یک رابطه بسیار پیچیده دارند، گفت: افرادی که با کم خوابی دست و پنجه نرم می‌کنند تمایل به خوردن غذاهای پر کالری بیشتری دارند که دلیل این موضوع افزایش هورمون‌ اشتها و کاهش ترشح هورمون سیری در بدن است و این مساله می‌تواند تمایل افراد را به خوردن غذاهای ناسالم بالا ببرد.

وی در ادامه گفت: رژیم غذایی و زمان خوردن غذا بر خواب تاثیرگذار است، همچنین غذاهای پرچرب و پر ادویه، نوشیدنی‌های شیرین، الکل و کافئین می‌توانند خواب را دچار اختلال کنند و باعث کابوس در خواب شود.

حقانی‌فر در رابطه با غذاهایی که باعث بهبود خواب می‌شوند، تصریح کرد: غذاهایی که حاوی اسیدآمینه تریپتوفان و پیش‌ساز سروتونین هستند مانند شیر و گوشت بوقلمون مفید به‌حساب می‌آیند، همچنین غذاهایی که پیش‌ساز ملاتونین هستند مانند گیلاس، گردو و یا غذاهایی که منیزیم دارند مانند اسفناج، کیفیت خواب را بهتر می‌کنند.

این روانپزشک در رابطه با علت خواب و رویاهایی که می‌بینیم، توضیح داد: رویا همانند یک جنگ و گریز است گویی می‌خواهیم با یک تهدیدی مقابله کنیم، درواقع رویا افکار شخصی، فعالیت‌های اخیر و مکالمه‌های روزانه است که در خواب وارد می‌شود و چون فرد عواطف و احساسات را در بیداری نمی‌تواند بیان کند در خواب تصویرسازی می‌کند و یک جنگ و گریزی در مقابله با تهدیدهای بیرونی به راه می‌افتاد.

وی افزود: خواب‌دیدن فوایدی دارد و یکی از آن‌ها این است که می‌توان عواطف را تنظیم کرد زیرا فرد خواب را دنیایی‌ امن می‌داند و یکسری عواطف، احساسات و هیجانات را که در دنیای بیرونی توان مقابله با آن‌ها را ندارد در خواب می‌آورد تا در این دنیای امن بتواند با آن‌ها رو به رو شود، بنابراین خوابیدن و خواب‌دیدن باعث تنظیم عواطف می‌شود. همچنین رویا باعث خلاقیت و تقویت حافظه می‌شود.

حقانی‌فر گفت: دسرها و خوراکی‌های شیرین قند خون را بالا می‌برند به‌طوری که کیفیت و تنظیم خواب را بهم می‌ریزند،همچنین گوشت‌گاو، غذاهای سرخ‌شده و شکلات به‌دلیل کافئین موجب اختلال خواب می‌شوند.

این روانپزشک در پایان خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود شب‌ها شام سبک مصرف شود و خوردن شام از زمان خواب فاصله مناسب داشته‌باشد، همچنین لازم است کافئین و شکر را در شب به کمترین‌حد برسانیم، چه بسا میوه‌ها، سبزیجات تازه و برخی از دمنوش‌های گیاهی بر کیفیت و بهبود خواب تاثیر دارند.

انتهای‌پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha