• چهارشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۱۵
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1404023122505
  • منبع : نمایندگی دانشگاه تهران

اجباری شدن رعایت استانداردهای بین‌المللی گزارش‌دهی پایداری شرکت‌ها از سال آینده

اجباری شدن رعایت استانداردهای بین‌المللی گزارش‌دهی پایداری شرکت‌ها از سال آینده

مشاور اتاق بازرگانی تهران از ترجمه استانداردهای بین‌المللی گزارش‌دهی پایداری خبر داد و گفت: رعایت استانداردها در گزارش پایداری از سال ۱۴۰۵ اجباری است.

به گزارش ایسنا، دکتر ندا کردونی، در نشست تخصصی گزارش‌دهی پایداری در همایش ملی «تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران» در تالار علامه امینی دانشگاه تهران با تأکید بر اهمیت گزارش‌دهی پایداری گفت: مسئولیت اجتماعی به نوعی راهکارهای ترویج گفتمان است.

وی خاطرنشان کرد: پاسخگو بودن نهادهای حاکمیت و قدرت حل مسأله موضوع مهمی است  که در بخش‌های عمومی، خصوصی و حتی بخش‌های مردمی به توسعه پایدار در هر جامعه یا شرکتی منجر خواهد شد.

مدیریت تأثیر پروژه به‌همراه چارچوب تأثیر سرمایه‌گذاری از موضوعات گزارش پایداری

مشاور اتاق بازرگانی تهران در ادامه تصریح کرد: استانداردهای اصلی گزارش‌دهی پایداری توسط سرمایه‌گذاران و شرکت‌ها استفاده می‌شود. اهداف تأثیر پروژه مدیریت تأثیر به‌همراه چارچوب تأثیر سرمایه‌گذاری از جمله موضوعات تأثیر پایداری است.

وی از ترجمه استانداردهای بین‌المللی گزارش‌دهی پایداری خبر داد و گفت: رعایت استانداردها در گزارش پایداری از سال ۱۴۰۵ اجباری است.

دکتر مریم زارع، مدیر مسئولیت اجتماعی اتاق بازرگانی تهران در سخنانی کوتاه گفت: فرآیند گزارش‌دهی بر اساس تعاریف هر سازمان مشخص می‌شود.

در ادامه جعفر زنجانی، عضو شرکت آریاساسول اظهار کرد: گزارش پایداری با یک وقفه یکساله منتشر خواهد شد.

به گفته وی، نظام جامع برنامه‌ریزی از جمله موضوعات مهم و مطرح در دنیا محسوب می‌شود. مهم‌ترین عامل بهبود مستمر یک سازمان و وجود سازگار صحیح برای برنامه‌ریزی استراتژیک بلندمدت است.

زنجانی در ادامه خاطرنشان کرد: تداوم کسب و کار، رویکردی جامع و یکپارچه فراتر از حمایت از اصول برنامه‌ریزی و کنترل در شرکت‌هاست.

وی با بیان این‌که سالانه بیش از ۱۵۰۰ فایل گزارش‌دهی پایداری در واحدهای مختلف تعریف شده که قابلیت اجرا و کنترل را خواهد داشت، تصریح کرد: گزارش‌دهی عملکردی پایداری و مسئولیت اجتماعی مبتنی بر رویکرد تعیین و اولویت‌بندی خواهد شد.

تعیین شدن شاخص‌های کلیدی پایدار در حال‌حاضر

زنجانی ادامه داد: مسائل کلیدی استخراج و مسائل مهم تعیین شده است. اکنون شاخص‌های کلیدی پایدار، مشخص و تعیین شده است.

در ادامه این نشست تخصصی، محسنی از شرکت خلیج‌فارس اظهار کرد: اکنون در بیش از ۳۰ شرکت وابسته شرکت خلیج‌فارس، ‌محصولات ما در حوزه نفت و در ماهشهر با سطح کیفی بالایی تولید می‌شود.

به گفته وی، مسئولیت اجتماعی موضوع مهمی است و در این میان گزارش‌دهی پایداری به‌گونه‌ای راه توسعه و هماهنگی بیشتر بین بخش‌های مختلف را ایجاد خواهد کرد.

محسنی ادامه داد: موضوع گزارش‌دهی پایدار باید مورد توجه بیشتری نسبت به گذشته قرار بگیرد.

ایران دچار فقر آبی است

در ادامه نشست‌های تخصصی همایش ملی «تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران» ماشاالله تابع جماعت، مشاور وزیر نیرو و مدیرکل وزارتی وزارت نیرو در ابتدای نشست تخصصی حوزه آب و مسئولیت اجتماعی در تالار علامه امینی دانشگاه تهران اظهار کرد: ابران دچار کمبود بارندگی و خشکسالی طی چند سال اخیر شده است و امسال در پنجمین سال خشکسالی قرار گرفته‌ایم.

به گفته وی، اکنون میزان بارندگی از ۲۴۷ به ۲۰۶ رسیده و در حدود ۱۷ درصد میزان بارش‌ها کاهش داشته است.

تابع جماعت خاطرنشان کرد: افزایش دما سبب کاهش میزان منابع آبی در دنیا خواهد شد. سرانه آب به ۱۲۰۰ در سال گذشته کاهش پیدا کرده و ایران به فقر آبی رسیده است.

به گفته وی، در سال‌های گذشته ۱۵۰ میلبارد مترمکعب از منابع آب زیرزمینی را از دست داده‌ایم. بیش از ۳۵۰ محدوده مطالعاتی به‌علت از دست دادن آب زیرزمینی دچار مشکلات مختلفی شده است.

مشاور وزیر نیرو ادامه داد: در حال‌حاضر ۴۰ درصد کاهش بارندگی در کشور گزارش شده و ۲۰ درصد از میزان مخازن سدها کاهش پیدا کرده است.

عباسعلی کیخایی هم در سخنانی کوتاه گفت: یکی از موضوعات بسیار مهم در ایران و جهان مسأله کمبود آب است.

وجود تعارض منافع در امر مسئولیت اجتماعی

مهشید طالبی صومعه‌سرایی، پژوهشگر مسئولیت اجتماعی، هم اظهار کرد: فرهنگ قناعت در میان مردم ایران زبانزد دنیا قرار گرفته است. تعارض منافع در همه حوزه‌ها و مسائل وجود دارد.

به گفته وی، هر فسادی در سیستم برگرفته از نفع شخصی است. مسئولیت اجتماعی به‌عنوان یک شاخص استاندارد و معدن شناسایی تعریف شده است.

طالبی گفت: تعارض منافع در واقع تنش بین منفعت شخصی و عمومی، فردگرایی غیراخلاقی و فساد است. حرکت در قلمرو ناشناخته‌ها مقابله با تعارض منافع است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: تجارب مطالعاتی جهان نشان می‌دهد که داشتن دو شغل و ‌داشتن شرکت خصوصی علاوه‌بر کار دولتی مصادیق تعارض منافع است. 

این پژوهشگر تصربح کرد: وابستگی نظارتی و عملکردی، تعارض درآمد و وظایف و انحصار دسترسی به اطلاعات از مصادیق تعارض منافع در مدیریت منابع آب کشور است.

مقوله آب چند وجهی و یک چالش اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی است

در ادامه علی نوری ثانی، محقق مسئولیت اجتماعی اظهار کرد: تأثیرات اجتماعی و مسئولیت اجتماعی موضوعات مهم در دنیا محسوب می‌شوند.

به گفته وی، امروز مقوله آب چند وجهی است و مسأله آب یک چالش اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی است. معتقدم که می‌توانیم از این بحران آبی به سلامت عبور کنیم.

نوری در ادامه خاطرنشان کرد: مسئولیت اجتماعی به‌نوعی رعایت حقوق بشر، داوطلبانه بودن کارها، شفافیت و رفتار اخلاقی است. رعایت منافع و پاسخگویی به‌همراه رعایت حاکمیت قانون از دیگر اصول مسئولیت اجتماعی است.

وی تصریح کرد: مسئولیت‌پذیری اجتماعی با تحول رویکردی محقق می‌شود. قانونی کردن مسئولیت اجتماعی شرکتی به‌مثابه مثله کردن این مسأله است.

در ادامه فاطمه شریفی‌نژاد، محقق مسئولیت اجتماعی هم تصریح کرد: مسئولیت اجتماعی سبب برون‌رفت از چالش و بحران کمبود آب است.

به گفته وی، با مشارکت اجتماعی موفقیت در مدیریت منابع آب گزارش شده است.

این پژوهشگر مسئولیت اجتماعی بر ضرورت تهیه موشن‌گرافی با هدف مدیریت مصرف آب تأکید کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha