به گزارش ایسنا، دکتر مریم زارعیان، رئیس بخش مطالعات اجتماعی و توسعه پایدار مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در نشست تخصصی بازاندیشی و ایضاح «مفهومی- نظری» مسئولیت اجتماعی، در تالار علامه امینی دانشگاه تهران اظهار کرد: اعتماد عمومی رکن اساسی حکمرانی مطلوب و توسعه اجتماعی است و امروزه اعتماد کاهش چشمگیری پیدا کرده است.
وی تصریح کرد: پیوندهای عینی با جامعه مانند پروژههای آموزش و زیرساختی، شفافیت و پاسخگویی، مشارکت ذینفعان، افزایش احساس تعلق و مالکیت، همسویی منافع اقتصادی و اجتماعی سبب افزایش اعتماد در جامعه خواهد شد.
در خصوص مقاله دکتر زارعیان، حسین ایمانی جاجرمی، عضو هیأت علمی دانشگاه گفت: معتقدم که باید کارهای انجام شده مستندسازی شود و این برنامهها را به جهان معرفی کنیم.
رئیس بخش مطالعات اجتماعی و توسعه پایدار مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهر سازی، با اشاره به اینکه پروژههای نمایشی در خصوص مسئولیت اجتماعی اثری معکوس در پی خواهد داشت، گفت: شفافیت در گزارشدهی، گفتوگوی مستقیم شرکتها با جامعه باعث ایجاد سرمایه اعتباری و در نهایت افزایش اعتماد خواهد شد.
در ادامه این نشست تخصصی، حمیده دباغی، عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی خاطرنشان کرد: مفهوم مسئولیت اجتماعی دغدغه کشورهای جهان محسوب میشود. در اواخر قرن ۱۹ و ۲۰ میلادی برنامههای رفاهی با هدف بهبود کیفیت زندگی کارکنان مد نظر قرار گرفته شد.
به گفته وی، مسئولیت اجتماعی در شرکتها متأثر از برنامهریزی و تولیدات است و منافع کوتاهمدت مسئولیت اجتماعی باید به اثرگذاری در بلندمدت تبدیل شود.
مسئولیت اجتماعی در سطح بینالمللی از موضوعات مهم سیاست عمومی
دکتر دباغی خاطرنشان کرد: امروزه مسئولیت اجتماعی در سطح بینالمللی به یکی از موضوعات مهم سیاست عمومی تبدیل شده است و بهعنوان مسأله تجاری قرن ۲۱ قلمداد میشود.
وی ادامه داد: مسئولیت اجتماعی میتواند معطوف به مسائل مختلفی از جمله محیط زیست، سلامت اجتماعی و رفاه باشد. پایداری، پاسخگویی و شفافیت سه اصل مهم در مقوله مسئولیت اجتماعی است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: مسئولیت زیست محیطی، اخلاقی، اقتصادی و خیریهای از جمله ابعاد مسئولیت اجتماعی محسوب میشوند. مسئولیت اجتماعی سبب ایجاد مزیت رقابتی، رشد پایدار و ارتقای کیفیت منابع انسانی میشود.
در ادامه این نشست تخصصی، حمید هاشمی پژوهشگر اظهار کرد: مسئولیت اجتماعی سبب بروز ابزاری نوآورانه برای تسهیل طراحی در طرحهای مختلف شده است.
به گفته وی، مسئولیت اجتماعی سبب خلق ثروت خواهد شد. شرکتها تنها نباید در حوزهای فعالیت کنند که سوددهی داشته باشد. شرکتها در برابر همه ذینفعان از جمله جامعه، نهادهای دولتی مسئولیت دارند و این به گونهای مسئولیت اجتماعی است.
هاشمی تصریح کرد: مسئولیتهای اقتصادی، قانونی، اخلاقی و بشردوستانه از جمله ابعاد مختلف مسئولیت اجتماعی است. ارتباط عمودی لایهها بهویژه برای ارزیابی و پیادهسازی مسئولیت اجتماعی شرکتی بسیار مهم است.
به گفته وی، افزایش نیاز به آموزش و توانمندسازی، دشواری جمعآوری دادههای دقیق پراکنده، مقاومت سازمانی در برابر هر تغییر از جمله چالشهای مدل کسب و کار سه لایه است.
انتهای پیام
نظرات