• چهارشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404023122621
  • خبرنگار : 51017

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اصفهان:

قطع مکرر برق به سیستم‌های مخابراتی و اپراتورها آسیب می‌رساند

قطع مکرر برق به سیستم‌های مخابراتی و اپراتورها آسیب می‌رساند

ایسنا/اصفهان مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اصفهان گفت: قطع و وصلی‌های مکرر برق به سیستم‌های مخابراتی، سیستم‌های تهویه مربوط به آن... آسیب می‌رساند و ضرر زیادی برای اپراتورها به دنبال دارد. 

جعفر مطلب‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به این سؤال که دلیل قطع شدن اینترنت و آنتن گوشی‌های همراه بعد از قطعی برق چیست؟ اظهار کرد: تقریباً تمام سایت‌های موبایل باتری‌های پشتیبان دارند، اما کاربرد این باتری‌های پشتیبان برای مواقع اضطراری است و در تمام دنیا این استاندارد برای مواقع اضطراری طراحی شده است، یعنی برای وقتی که به هر علتی چند دقیقه یا در حد نیم ساعت برق یک سایت قطع شد، این باتری بتواند در آن مدت زمان انرژی سایت را تامین کند، اما در حال حاضر کشور دچار ناترازی انرژی است و قطع برق را به‌صورت گسترده و تقریبا هر روز به مدت دو ساعت در روز داریم.

وی افزود: سایت‌های موبایل به‌خاطر تجهیزات فنی، فرستنده‌ها، گیرنده‌ها و تهویه‌هایی که در سایت است، مصارف انرژی بسیار بالایی دارند و وقتی به مدت دو ساعت برق قطع می‌شود این باتری به‌طور کامل دشارژ (خالی شدن ذخیره الکتریکی) می‌شود.

 مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اصفهان بیان کرد: عمر یک باتری براساس تعداد دفعات شارژ و دشارژ مشخص می‌شود و بیشتر از آن را کارخانه سازنده باتری توصیه نمی‌کند و تضمینی برای آن نیست.

مطلب‌زاده اظهار کرد: به دلیل ناترازی و قطعی هرروزه برق به مدت دوساعت، باتری سایت کاملا دشارژ و مجدد شارژ می‌شود و یک باتری که براساس استاندارد باید چندسال عمر کند ممکن است عمرش به چند ماه کاهش پیدا کند.

وی تصریح کرد: هزینه این باتری‌ها بسیار زیاد است و با اینکه اپراتورها به‌طور دائم باتری‌ها را به‌روز و تعویض می‌کنند، اما باز کفاف این اتفاق را نمی‌دهد و ضرر بسیار زیادی هم از این نظر به اپراتورها وارد می‌شود.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اصفهان افزود: باتری‌هایی که در حال حاضر در این سایت‌ها استفاده می‌شود، جزء مرغوب‌ترین باتری‌های داخلی هستند، اما کاربری باتری و تعریفی که برای یک سایت شده با این اتفاق‌های جاری، متفاوت است. 

مطلب‌زاده ادامه داد: در مورد اینکه آیا باتری‌های خارجی بهتر از داخلی هستند، اطلاعات خاصی ندارم، ولی آن‌ها هم استاندارد خاص خود را دارند و برای شرایطی که تعداد زیاد شارژ و دشارژ داریم طراحی نشده‌اند و عمر مفید دارند. مدت زمان تعویض باتری‌ها بستگی به خود باتری، محلی که در آن قرار می‌گیرد و میزان قطعی برق دارد.

وی با اشاره به اینکه بیش از هزار سایت در کل استان وجود دارد، اظهار کرد: برای  حل این مشکل، شرکت برق باید به نحوی قطعی‌ها را مدیریت کند که سایت قطع نشود و یا با قطع شدن یک مسیر بتواند از مسیر دیگر برق را تأمین کند. 

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اصفهان در پاسخ به این سؤال که آیا استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی و انرژی خورشیدی برای حل این معضل می تواند کمک کننده باشد؟ خاطرنشان کرد: فضای زیادی برای نصب پنل خورشیدی سایت موبایل نیاز است، همچنین خود پنل نمی‌تواند انرژی سایت را تامین کند و فقط باتری را شارژ می‌کند تا بعد از قطع برق باتری وارد مدار شود و برق را تأمین کند، اما همان‌طور که مشاهده می‌کنیم در بسیاری مواقع هنگام غروب برق قطع می‌شود، یعنی همچنان با وجود پنل حتی اگر فضای سایت اجازه دهد این مشکل را خواهیم داشت.

مطلب‌زاده اظهار کرد: اگر ما بخواهیم در مدت زمان قطع برق که حدود دو ساعت است، در یک سایت برق داشته باشیم، باید در هر سایتی یک دیزل ژنراتور سوختی چند کیلوواتی بگذاریم تا به محض اینکه برق قطع می‌شود این دیزل روشن شود و برق سایت را تأمین کند که این هم عملاً غیرممکن است.

وی درباره استراتژی‌های قطعی آنتن و اینترنت در زمان بحران‌های طبیعی و غیرطبیعی گفت: بحران و استانداردهای زمان بحران از قبل مشخص شده است و مکان‌هایی که باید در موقع بحران ارتباط داشته باشند مثل یک‌سری دستگاه‌های حاکمیتی و خدمت‌رسان از قبل تعیین شده و برای آن‌ها تمهیدات لازم اندیشیده شده و سریع دیزل ژنراتور منتقل می‌شود و نگرانی‌ برای هنگام بحران از نظر قطعی اینترنت و آنتن نداریم، اما اینکه انتظار داشته باشید که در شرایط بحران تمام مردم اینترنت و آنتن داشته باشند، چنین چیزی امکان‌پذیر نیست.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اصفهان بیان کرد: این قطع و وصلی‌های مکرر به سیستم‌های مخابراتی، سیستم‌های تهویه و... آسیب می‌رساند و ضرر زیادی برای اپراتورها به دنبال دارد. 

مطلب‌زاده تصریح کرد: قطعی اینترنت و آنتن در هنگام قطعی برق ارتباطی به نوع اپراتور ندارد و بستگی به منطقه‌ تحت پوشش دارد، یعنی ممکن است در منطقه‌ای تعداد سایت‌های یک اپراتور بیشتر باشد و بعضی سایت‌ها هاب هستند یعنی یک سایت ارتباط سایت بعدی را برقرار می‌کند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha