به گزارش ایسنا، حوادث مختلف، یافتهها و موضوعات مهمِ حوزه سلامت و اتفاقات و مناسبتهای محیط زیستی در سراسر دنیا طی هفته گذشته نیز در صدر رویدادهای اجتماعی جهان قرار گرفتند.
همچنین رخدادهایی چون برخورد کشتی نیروی دریایی مکزیک با پلی در نیویورک تا گزارشی در مورد تمایل جوانان انگلیسی برای زندگی در دنیایی بدون اینترنت، برخی دیگر از اخبار برگزیدهی جهان در حوزه اجتماعی طی روزهای اخیر هستند که در ادامه بخشی از مهمترین این رویدادها را به اختصار مرور میکنیم:
ایالت «فلوریدا»ی آمریکا افزودن فلوراید به آب آشامیدنی عمومی را ممنوع کرد
ایالت فلوریدا به دومین ایالت آمریکا تبدیل شده است که افزودن فلوراید به آب آشامیدنی عمومی را ممنوع می کند.
این تصمیم پس از اینکه «ران دسانتیس»، فرماندار فلوریدا روز پنجشنبه قانون جدیدی را امضا کرد، اتخاذ شد.
بر اساس این اقدام جدید، تنها استفاده از افزودنیهایی مجاز است که مستقیماً برای رسیدگی به کیفیت آب، آلایندهها یا استانداردهای نظارتی در نظر گرفته شدهاند که این شرایط، عملاً افزودن فلوراید را ممنوع میکند.
دسانتیس یکی از اعضای حزب جمهوری خواه در هنگام امضای این قرارداد گفت: از فلوراید برای دندانهای خود استفاده کنید، خوب است.
شیوع سرخک در نیوزیلند؛ دهها نفر قرنطینه شدند
رسانههای دولتی نیوزیلند روز جمعه گزارش دادند که دهها نفر از مبتلایان به سرخک در این کشور قرنطینه شدهاند تا خطر شیوع این ویروس مهار شود.
مقامات بهداشتی این کشور در تاریخ ۱۱ مه اعلام کردند یک مورد سرخک را در «اوکلند» شناسایی کردهاند که به سفرهای خارج از این کشور مرتبط است.
تاکنون ۲۸۶ نفر که با بیمار در تماس نزدیک بودهاند، شناسایی شدهاند و ۷۸ نفر نیز به عنوان اقدامی احتیاطی در قرنطینه هستند.
سرخک بسیار مسری است و تا ۹۰ درصد از افراد غیر ایمن در صورت قرار گرفتن در معرض ویروس، آلوده میشوند، با این حال ۸۰ درصد از نیوزیلندیها در برابر این بیماری مصون شدهاند.
برخورد کشتی نیروی دریایی مکزیک با پلی در نیویورک؛ ۲۱ تن کشته و زخمی شدند
یک کشتی بزرگ آموزشی نیروی دریایی مکزیک با پل معروف بروکلین در شهر نیویورک برخورد کرده است و در پی آن ۲ تن کشته و ۱۹ تن دیگر زخمی شدند.
ویدئوهایی منتشر شده که نشان میدهد دکلهای بلند کشتی بادبانی «کواوتموک» هنگام عبور از زیر این سازه مشهور به پل برخورد میکنند.
بر اساس گزارشها، بخشهایی از دکلها روی عرشه سقوط کردهاند.
آتشسوزی شدید در ساختمانی در هند با ۱۷ کشته
بر اثر آتشسوزی ناشی از اتصال کوتاه در ساختمانی در شهر «حیدرآبادِ» هند، دستکم ۱۷ نفر جان خود را از دست دادند.
مقامات آتش نشان محلی اعلام کردند که روز یکشنبه تماسی در مورد آتش سوزی حدود ساعت ۶ صبح به وقت محلی دریافت کردهاند.
آتش سوزی در طبقه همکف این ساختمان رخ داد و به طبقات بالا سرایت کرد و عملیات اطفای حریق، جستجو و نجات به طور همزمان انجام شد.
این مقامات همچنین اسامی ۱۷ قربانی از جمله شش کودک زیر پنج سال را اعلام کردهاند.
تاثیر فشار کار زیاد بر بخشهای مرتبط با حل مسائل و حافظه در مغز
متخصصان دریافتند که فشار کار زیاد میتواند بخشهایی از مغز را که با حل مسائل و حافظه مرتبطند، تحت تاثیر قرار دهد و بر سلامت روان هم تاثیر بگذارد.
این نتایج که در مجله پزشکی شغلی و محیطی (Occupational and Environmental Medicine) منتشر شد، تاثیر فشار کاری زیاد را بر نواحی خاصی از مغز در کارکنان کادر درمان که پیوسته بیش از ۵۲ ساعت در هفته کار میکردند، بررسی کرد.
متخصصان دریافتند افرادی که ساعات کاری طولانیتری داشتند، نسبت به کسانی که ساعت کاری استاندارد داشتند، به طور قابلتوجهی جوانتر بودند، تجربه کاری کمتر و تحصیلات بالاتری داشتند.
آنها برای بررسی ساختار مغز از دادههایی از جمله اسکن امآرآی استفاده کردند و دریافتند که در نواحی مرتبط با عملکرد اجرایی و تنظیم احساسات مغز افرادی که بیش از حد کار میکنند، تغییراتی قابلتوجه رخ میدهد. همچنین دریافتند نواحی از مغز که مسئول برنامهریزی و تصمیمگیریاند هم تحت تاثیر قرار گرفتهاند.
حدود نیمی از جوانان انگلیسی، دنیایی بدون اینترنت را ترجیح میدهند
بر اساس دادههای یک نظرسنجی جدید، تقریبا نیمی از جوانان انگلیسی ترجیح میدهند در دنیایی زندگی کنند که اینترنت در آن وجود ندارد.
این تحقیق نشان میدهد تقریباً ۷۰ درصد از افراد ۱۶ تا ۲۱ ساله پس از گذراندن وقت در رسانههای اجتماعی احساس بدتری نسبت به خود دارند.
نیمی از آنها (۵۰ درصد) از «محدودیت دیجیتال» پشتیبانی میکنند که دسترسی آنها به برنامهها و سایتهای خاص را بعد از ساعت ۱۰ شب محدود میکند، در حالی که ۴۶ درصد گفتند که ترجیح میدهند در دنیای بدون اینترنت باشند.
راهکاری برای کاهش احتمال آلرژی غذایی در کودکان
مطالعهای در فنلاند آشکار ساخت نوزادانی که مادرانشان در دوران بارداری آووکادو مصرف کرده بودند در مقایسه با نوزادانی که مادرانشان این میوه مغذی را نمیخوردند، تا یک سالگی، ۴۴ درصد کمتر به غذاهای مختلف آلرژی نشان دادند.
این مطالعه، دادههای بیش از ۲۲۰۰ جفت مادر و فرزند را بررسی کرد.
این نتایج که در مجله «پژوهشهای پزشکی اطفال» (Pediatric Research) منتشر شد، رژیم غذایی این مادران را در سهماهه اول و سوم بارداری از طریق پرسشنامه ارزیابی کرد. آلرژیهای نوزادانِ این مادرها نیز که بر شرایطی مانند آلرژیهای غذایی، اگزما و خسخس سینه تمرکز داشت، در ۱۲ ماهگی ارزیابی شدند.
آتشسوزی، عامل نابودیِ بیسابقه جنگلهای جهان در سال گذشته
بر اساس دادههای جدید، تخریب جنگلهای جهان در سال گذشته میلادی (۲۰۲۴) به بالاترین سطح ثبتشده در تاریخ رسید و عاملی که این روند را تشدید کرده، افزایش آتشسوزیها بهدلیل گرمایش جهانی بوده است.
از آمازون برزیل تا «تایگا»ی سیبری، جنگلهای زمین در سال گذشته با نرخی بیسابقه ناپدید شدند و منطقهای به وسعت ایتالیا به دلیل کشاورزی، آتشسوزی، چوببرداری و استخراج معدن از دست رفت.
آتشسوزی جنگلی در «آریزونا»ی آمریکا؛ بیش از ۸۰۰۰ هکتار سوخته است
آتشسوزیهای جنگلی که از سهشنبه گذشته در ایالت آریزونای آمریکا ادامه دارد، تاکنون ۸۲۶۵ هکتار از اراضی را سوزانده است.
بر اساس بیانیه صادر شده از سوی اداره جنگلداری و مدیریت آتشنشانی آریزونا در روز دوشنبه، بیش از ۷۰۰ پرسنل برای مبارزه با آتشسوزی مستقر شدهاند و ۳۸ درصد از منطقه آسیب دیده، اکنون تحت کنترل است.
در این بیانیه آمده است که صدها آتشنشان در حال مبارزه با آتشسوزی ناشی از وزش باد شدید هستند که در حال حاضر پوشش گیاهی طبیعی از جمله چمن، درختچهها و درختان را تحت تاثیر قرار داده است.
سازمان جهانی بهداشت پیمان مبارزه مشترک با بیماریهای واگیردار را تصویب کرد
اعضای سازمان جهانی بهداشت (WHO) پیمان مبارزه مشترک با بیماریهای واگیردار را به تصویب رساندند.
«تدروس ادهانوم قبریسوس»، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت با انتشار پیامی در شبکههای اجتماعی نوشت: پیمان بیماریهای واگیردار توسط کشورهای عضو تصویب شد.
وی افزود: به کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت به دلیل مسئولیت پذیری در قبال امنتر ساختن جهان برای مردم خود تبریک میگویم.
انتهای پیام
نظرات