حجتالاسلام والمسلمین، محمد جواد حاج علی اکبری، بعد از ظهر چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت در نشست شبکه پشتیبان اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان استان این استان، هدف از حضور در استان آذربایجان شرقی را عرض ارادت به محضر شهدای خدمت دانست و گفت: حقی که حاج آقا آل هاشم در کسوت امامت جمعه داشتند، ایجاب میکرد تا در مراسم سالگرد ایشان، حضور پیدا کنیم و امید است روش پسندیده و سبک ایشان، همواره جاری باشد.
وی، مناسبتهای اردیبهشت ماه و ظرفیتهای معنوی ذیالقعده بویژه دهه کرامت را مورد اشاره قرار داد و همزمانی شهادت شهدای خدمت با این ایام را ناشی از ارتباط عمیق با ائمه و اهل بیت (ع) دانست و به برشماری ویژگیهای اخلاقی آن شهیدان، پرداخت.
وی، حرکت زلال، ناب و جوشنده تربیت انقلابی را در ذات انجمنهای اسلامی دانست و ابراز علاقهمندی کرد تا دیدارهایی جداگانه با دانشآموزان دختر و پسر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزی داشته باشد.
وی در ادامه با ارائه راهکارها و پیشنهادهایی، تقویت ارتباط ائمه جمعه و اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان را از آن جمله دانست و گفت: تبریز با پیشینهای که دارد، ائمه جمعه پرافتخاری داشته که سه نفر از آنان به فیض شهادت نائل آمدهاند.
وی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: حضور جناب آقای پزشکیان، فرصتی برای آموزش و پرورش بوده و حضرت آقا نیز بر این مهم تاکید دارند و برگزاری بیش از ۳۰ جلسه در همین مدت کوتاه مسئولیتشان و برگزاری جلسات مرتبط با مسایل آموزشی و پرورشی طی سفرهایشان به آذربایجان شرقی، نشانگر نگاه ویژه ایشان به این حوزه است.
وی متذکر شد: سازماندهی درونی دانشآموزان حول محور تشکلی که همزاد انقلاب و مورد اعتماد رهبر است را باید قدر بدانید و اولین گروه خود اعضای اتحادیهاند و باید از ظرفیت بچههای انقلابی استفاده کرد.
نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز نیز در ادامه این نشست، گفت: برای ایفای نقش درست دستگاهی مانند دستگاه تعلیم و تربیت که اثرگذارترین مجموعه در شکلگیری شاکله شخصیتی دانشآموزان به شمار میآید، باید تار و پود از ابتدا درست تنیده شده و سنگ بنای آن درست چیده شود.
حجتالاسلام والمسلمین احمد مطهری اصل در ادامه بر لزوم برنامهریزی جهت ارتباط متقابل و تنگاتنگ حوزههای علمیه و استفاده از ظرفیت طلاب این مجموعه در تربیت دانشآموزان تراز انقلاب در قالب فعالیتهای مشترک در تشکلهایی مانند انجمن اسلامی دانشآموزان، تاکید کرد.
تشکلهای دانشآموزی، بهترین بستر برای تنوع پرورشی و انجام کار تربیتی هستند
مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی نیز در این مراسم تعهد در عمل، تحول در آموزش و تنوع در پرورش را سرلوحه اقدامات صورت گرفته در دستگاه تعلیم و تربیت استانمان دانست و بر لزوم بروزرسانی شیوههای تربیتی و پرورشی با توجه به تعدد و گستردگی دامنه آسیبهای اجتماعی، تأکید کرد.
اسفندیار صادقی گفت: سال گذشته از مجموع شش هزار مدرسه انقلاب برگزار شده در سطح کشور، ۵۰۰ نمایشگاه مدرسه انقلاب در استان آذربایجان شرقی برگزار شد.
وی با ابراز خرسندی از افزایش و تداوم فعالیتهای دانشآموز محور ور اتحادیه انجمنهای اسلامی، ابراز امیدواری کرد تا در راستای تداوم آرمانهای انقلاب، گامهای اساسی برداشته شود.
وی، عملیسازی شعار وزارت آموزش و پرورش مبنی بر مشارکت هر دانشآموز حداقل در یک تشکل را از اولویتهای دستگاه تعلیم و تربیت برشمرد و مشارکت دانشآموزان در اداره تشکلهای دانشآموزی و تاثیرگذاری در روند امور مدارس و داشتن نقش اصلی و تقویت امورات پرورشی را از جمله راهکارهای پیشنهادی در این زمینه دانست.
صادقی از برپایی نماز جماعت در چهار هزار و ۳۲۵ مدرسه استان آذربایجان شرقی، خبر داد و افزود: نماز جماعت در این مدارس با امامت سه هزار و ۵۰۰ مدرسه از این تعداد، دارای نمازخانه مستقل بوده و نماز جماعت در این مدارس به امامت هزار و ۳۱۵ امام جماعت روحانی، دو هزار و ۷۲ همکار و ۲۳۶ دانشآموز بر پا میگردد.
محمد صادقزاده، معاون پرورشی و فرهنگی مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی نیز در ادامه با بیان اینکه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به عنوان نقشه راه نظام تعلیم و تربیت کشور به تربیت دانشآموز تمام ساحتی تاکید دارد، گفت: ما نباید تربیت را به چهار دیواری کلاس و کتاب درسی خلاصه کنیم و لازمه این مهم، ایجاد موقعیتهای متنوع یادگیری برای دانشآموزان است.
وی اظهار کرد: دانشآموز باید بتواند متناسب با علاقه خودش در فعالیتهای متنوع و جذاب پرکرشی مشارکت کرده و ما باید بسترهای تنوعدهی و جذابسازی فعالیتهای پرورشی را فراهم کنیم که تشکلهای دانشآموزی و اتحادیه انجمنهای اسلامی به عنوان پیشران و پیشگام تشکلها است.
صادقزاده، همجواری ۳۶۵ مدرسه با مساجد استان را بهترین فرصت برای تربیت مسجدی دانست و تعمیق ارتباط دو سویه بین مسجد و مدرسه و ایجاد امکان زیست دانشآموزان در مسجد را نیازمند همت جمعی به ویژه مدیران مدارس دانست.
وی، همراهی همدلی و اتحاد بین تشکلها را کلید موفقیت در انجام کارهای تربیتی دانست و بر پای کار آمدن تمام ظرفیتها در راستای تربیت نیروی انقلابی دانست و گفت: هیچ فاصلهای بین انجمنهای اسلامی و معاونت پرورشی نخواهیم داشت و تمام توان خود را برای تربیت نیروی انقلابی به کار خواهیم گرفت.
اسماعیل جانعلیپور، دبیرکل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزی کشور نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه انجمن اسلامی، باید به عنوان هسته کنشگر جدی در مدرسه باید تقویت شود، گفت: تمرکز و توجه در ۱۰۰ شهرستان بیشتر خواهد شد و سعی خواهیم کرد چند شهرستان هم از این استان، انتخاب کنیم.
وی از برگزاری شش هزار مدرسه انقلاب و هفت هزار ثبت نام خبر داد و افزود: معتقدیم که اثرات اتصال به نهادهای همسو و انعقاد تفاهمها با هر نهادی باید در شهرستان هم مشهود باشد. با توجه به شهرستانها و فعال شدن انجمنهای مدارس و کاهش برخی برنامههای ویترینی و تمرکز به سمت مدرسه میتوان به سمت اهداف ترسیم شده حرکت کرد.
انتهای پیام
نظرات