به گزارش ایسنا، دکتر کتایون نجفی زاده مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان با تاکید بر ضرورت فرهنگسازی برای ارتقای فرهنگ اهدای عضو در ایران اعلام کرد: آمارهای اهدای عضو در ایران نشان می دهد که ۲۰۰۰ نفر از افراد مرگ مغزی به اهدا نمیرسند، اگر هر کدام حداقل ۳ ارگان از ۸ ارگان قابل پیوند داشته باشند، یعنی حدود ۶۰۰۰ ارگان قابل پیوند، در سال خاکسپاری میشود.
مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان بیان کرد: از طرف دیگر، بالغ بر ۲۷ هزار بیمار نیازمند به عضو در لیست انتظار پیوند هستند که از این تعداد، روزانه ۱۰ تا ۱۲ نفر یا بهتر است بگوییم هر ۲ تا ۳ ساعت یک نفر و سالانه در مجموع بالغ بر ۳۰۰۰ نفر به دلیل نرسیدن ارگان مناسب پیوندی فوت میکنند.
نجفی زاده اضافه کرد: به عبارت دیگر علیرغم توان بالای اهدای عضو و پیوند همه اعضا در کشور، سالانه بیش از ۳۰۰۰ نفر از هموطنانمان به دلیل نرسیدن عضو مناسب پیوندی با زجر زیاد در لیستهای طولانی انتظار پیوند فوت میکنند در حالیکه هر سال حدود ۷۰۰۰ عضو قابل استفاده خاکسپاری میشود.
مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان اعلام کرد: تاکنون نزدیک به ۸۵ هزار عمل پیوند عضو در ایران انجام شده است که نزدیک به ۳ هزار مورد آن مربوط به سال ۱۴۰۳ است.
وی افزود: تاکنون نزدیک به ۶۷ هزار پیوند کلیه، بیش از ۱۴ هزار پیوند کبد، نزدیک به ۲۵۰۰ پیوند قلب، بیش از ۲۰۰ پیوند ریه، بیش از ۵۰۰ پیوند لوزالمعده، نزدیک به ۲۰۰ پیوند روده در کشور انجام شده است که نشان می دهد پزشکان کشورمان در امر انجام پیوند در همه اعضا توانمند هستند.
نایب رئیس هیئت مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان: ۳۰ هزار سفیر اهدای عضو در کشور فعالیت می کنند
امید قبادی نایب رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان نیز با تشریح فعالیت های انجمن در راستای تقویت فرهنگ اهدای عضو با توجه به روحیه نوع دوستی و ایثار مردم ایران، از جذب و آموزش بیش از ۳۰ هزار سفیر اهدای عضو در کشور خبر داد و گفت: انجمن اهدای عضو ایرانیان در سال ۱۳۹۴ توسط عدهای از نامآوران عرصهی علمی اهدا و پیوند اعضا، نهادهای فرهنگ ساز، فرهیختگان فرهنگ و هنر و کارآفرینان اقتصادی، با هدف ارتقای اهدای عضو و نجات جان بیماران و با ۵ محور نهادینهسازی فرهنگ اهدای عضو در جامعه، حمایت همه جانبه از خانوادههای اهداکننده عضو، آموزش جامعه و تمامی تیمهای تخصصی اهدای عضو کشور و منطقه، حمایت از پژوهشهای مرتبط با اهدای عضو توسط متخصصین کشور و طراحی، اجرا و پایش طرحهای زیرساختی تاسیس شد.
وی با تاکید بر اینکه انجمن با سابقه درخشان فعالیت اعضای آن در این زمینه در ۱۰ سال گذشته، توانسته حرکت بزرگی را در جهت نیل به اهداف فوق و در نهایت کمک به دولت در پیشرفت اهدای عضو و پیوند اعضا بردارد.
نائب رئیس هیات مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان از اقدامات شاخص راه اندازی سامانهی ملی اهدای عضو به آدرس www.ehdacenter.ir ، راهاندازی روش آسان دریافت کارت اهدای عضو از طریق سامانه ی پیامکی ۳۴۳۲، جذب و آموزش بیش از ۳۰ هزار سفیر اهدای عضو یا نیروهای مردمی، عقد حدود ۲۰۰ تفاهمنامه تعامل فرهنگی با سازمانها و نهادهای فرهنگساز کشور و درج نشان اهدا بر روی گواهینامههای رانندگی نام برد.
قبادی از دیگر اقدامات انجام شده از برگزاری ۳۲ دورهی آموزشی مدون اهدای عضو برای ۳۰ استان کشور، برگزاری دورههای آموزشی ویژهی رضایتگیری برای واحدهای اهدای عضو، تدوین و راهاندازی نخستین سامانهی ملی ثبت اطلاعات فراهمآوری و پیوند اعضا، تدوین و راهاندازی نخستین سامانهی انتقال ارگانهای افراد مرگ مغزی، تدوین و راهاندازی طرح پایش واحدهای فراهمآوری اعضای پیوندی، تدوین طرح رتبهبندی کوردیناتورها و واحدهای فراهم آوری اعضای پیوندی و طرح ایجاد پروندهی الکترونیک برای خانواده های اهداکنندهی عضو خبر داد.
وی اضافه کرد: از دیگر اقدامات تدوین نخستین پروتکل جهانی مددکاری اهدای عضو، آموزش حرفهای مددکاری در اهدای عضو به مددکاران کشور، حمایت همه جانبه از خانوادههای اهداکنندهی اعضای پیوندی، برگزاری پویشهای مردمی برای پوشش نیازهای خانوادهها، بستهی خدمات بیمهای اهدای عضو، برگزاری دورههای سوگدرمانی و معنی درمانی با هدف کاهش اثرات منفی سوگ بر خانوادههای اهداکننده است.
نایب رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان همچنین به تأسیس نخستین مرکز تحقیقات اهدای عضو کشور، حمایتهای مالی، علمی و معنوی از پژوهش گران مرتبط با اهدای عضو، انجام پژوهشهای مرتبط با اهدای عضو و نشر آن به دنیا، انجام پژوهشهای مختلف در زمینههای مرتبط با اهدای عضو نگارش، ثبت و ارائه مقالات در کنگرههای علمی داخلی و بینالمللی از و کسب چندین مقام مقالهی برتر در کنگره های مطرح جهانی اشاره کرد.
انتهای پیام
نظرات