به گزارش ایسنا، محمدجعفر قائمپناه در آیین جشن «نفس» امشب، ۳۱ اردیبهشت ماه در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد اظهار کرد: انجمن اهدای عضو ایرانیان، دهمین سالگرد تاسیس خود را تجربه میکند. انجمن اهدای عضو ایرانیان، نماد یک دهه تلاش برای نجات جان انسانها و نهادینه کردن فرهنگ ایثار در جامعه است.
وی با بیان اینکه بیستویکمین جشن نفس در حال برگزاری است، اظهار کرد: تمام افرادی که در سالن همایشهای برج میلاد حضور دارند در مراسم جشن نفس شرکت کردهاند تا از انسانهایی که در اوج مصیبت و درد ر راستای تجلی ایثار و نوع دوستی تصمیم گرفتهاند، تقدیر کنند.
سرپرست نهاد ریاستجمهوری به خانوادههای اهداکنندگان گفت: به طور قطع، هیچکس نمیتواند تصمیم شما بزرگواران را توصیف کند. هنگامی که م از دست دادن عزیزان خود را تجربه میکردید و این غم سراسر وجود شما را فرا گرفته بود در جهت کمک به هم نوع خود گام برداشتید. این تصمیم، حاکی از درک عظیم و معنای عمیق انسانیت است.
وی با بیان اینکه از زاویه واقعیت میبایست به موضوع اهدای عضو نگریست، تصریح کرد: ۲۵هزار بیمار در انتظار پیوند عضو در کشور حضور دارند و این افراد هر ساعت و هر روز در انتظار خبر امیدبخش پیوند به سر میبرند. آمار و ارقام بیانگر این است که ۷ تا ۱۰ نفر از افراد نیازمند عضو به دلیل در دسترس نبودن عضو پیوندی مناسب جان خود را از دست میدهند. به عبارت دیگر میتوان گفت، یک بیمار نیازمند پیوند عضو در هر سه ساعت به دلیل در دسترس نبودن عضو مناسب پیوند جان خود را از دست میدهد.
قایمپناه درباره تعداد افراد مرگ مغزی در کشور گفت: سالانه بین ۵ تا ۸۰۰۰ نفر در کشور دچار مرگ مغزی میشوند که ۳۰۰۰ نفر از این افراد دارای عضو مناسب برای پیوند هستند اما بخش کوچکی از این اعضا اهدا میشوند.
وی با بیان اینکه ۸۰۰۰ عمل پیوند قرنیه طی سال ۱۴۰۰ در کشور انجام شد، توضیح داد: تعداد عمل پیوند قرنیه طی سال گذشته به ۳۰۰۰ پیوند رسید. کاهش تعداد پیوند قرنیه ریشه در دلایل مختلف دارد اما این موضوع میبایست پیگیری شود که چرا بافت قرنیه میبایست به زیر خاک برود در حالی که میتواند نور را به چشمان بسیاری از نابینایان بازگرداند.
معاون اجرایی رئیسجمهور با بیان اینکه پیوند عضو از دستاوردهای شگرف انقلاب اسلامی به حساب میآید، توضیح داد: عمل پیوند عضو، مایه مباهات است. فتوای امام و سایر علما، مسیر پیوند عضو را هموار کرد و ایران در میان کشورهای منطقه در ارتباط با عمل پیوند عضو به ویژه پیوند کلیه پیشگام است.
سرپرست نهاد ریاستجمهوری درباره شاخصهای اهدای عضو در کشور توضیح داد: شاخصهای اهدای عضو در کشور رشد ۷۰ درصدی داشته و این موضوع نشان از افزایش آگاهی مردم در زمینه اهدای عضو است.
وی درباره مزایای پیوند کلیه توضیح داد: پیوند کلیه، کیفیت زندگی بیمار را بهبود میبخشد و سبب بازگشت و به چرخه کار و اقتصاد کشور میشود. کارشناسان اقتصاد سلامت بر این باور هستند که اهدای عضو سالانه صدها میلیارد تومان صرفهجویی اقتصادی در زمینه کاهش هزینههای درمانی، جلوگیری از خروج ارز از کشور و بازگشت نیروی انسانی به بازار کار دارد.
معاون رئیسجمهور خطاب به خانوادههای اهداکنندگان گفت: هیچ یک از جنبههای اقتصادی و آماری نمیتواند اهمیت تصمیم شما را شرح دهد. به طور قطع، تصمیم و عملکرد شما از چهارچوب محاسبات مادی فراتر است. نجات جان انسان در فرهنگ غنی اسلامی با نجات جان تمام بشریت برابر قلمداد شده است. شما خانوادههای اهدا کنندگان با تصمیم خود توانستهاید جانی دوباره بهچندین انسان اعطا کنید. تصمیم شما، عالیترین مصداق ایثار است.
وی با بیان اینکه در تلاشیم مسیر اقدام انسانی اهدای عضو را هموارتر کنیم، افزود: دولت خود را موظف میداند که از اقدام بشردوستانه خانوادههای اهداکننده عضو حمایت کند. همچنین دولت تلاش میکند با تقویت زیرساختهای پیوند و حمایت از خانوادههای اهداکننده، مسیر اقدام انسانی رضایت برای اهدای عضو را هموارتر کند. گسترش فرهنگ اهدای عضو فقط بر عهده دولت نیست بلکه هنرمندان، رسانهها و نهادهای آموزشی و فرهنگی میبایست در راستای ترویج فرهنگ اهدای عضو فعالیت کنند.
معاون اجرایی رئیسجمهور با بیان اینکه کادر پیوند دشواری کار پیوند و حلاوت موفقیت آن را با پوست و گوشت و استخوان حس میکنند، تصریح کرد: پزشکان کشور، افتخار آفرینان ایران در زمینه پیوند عضو هستند و کار آنها فراتر از یک خدمت درمانی است. پزشکان پیوند عضو باید بدانند که جان میبخشد و نماد نو دوستی، انسانیت و شرافت هستند.
انتهای پیام
نظرات