• پنجشنبه / ۱ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۸:۱۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404030100020
  • خبرنگار : 50990

فعالیت انجمن‌های علمی دانشگاه فردوسی مشهد/۹/

انجمن علمی انرژی دانشگاه فردوسی پیگیر نیازهای روزآمد جامعه صنعتی است

انجمن علمی انرژی دانشگاه فردوسی پیگیر نیازهای روزآمد جامعه صنعتی است

ایسنا/خراسان رضوی دبیر انجمن علمی دانشجویی انرژی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: این انجمن نیازهای واقعی و روزآمد جامعه صنعتی را پیگیری می‌کند که این خود گویای عزم و اراده جدی این انجمن در راستای شناسایی کمبودها و مشکلات روز انرژی کشور و تلاش در جهت بهبود و رفع این مسائل است.

امیرعلی گلیانی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به فعالیت‌های انجمن علمی دانشجویی انرژی دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: این انجمن در ادوار مختلف همواره در صدر فعالیت‌های انجمنی بوده و دائما در تلاش است تا با توانایی‌­هایی که دارد گام‌­های بزرگی در جهت رفع نیاز­ها و برطرف کردن موانع پیش­رو بردارد.

وی با بیان اینکه انجمن علمی انرژی به عنوان یکی از فعال‌­ترین و صنعتی‌ترین انجمن‌ها شناخته می‌شود، خاطرنشان کرد: این انجمن از طریق رئیس پارک علم و فناوری استان خراسان ارتباطات خوبی با شرکت‌ها دارد و تقریباً اکثر شرکت‌های فعال در پردیس انرژی این پارک با انجمن روابط و تعاملات بسیار مستحکمی دارند. همچنین ما به عنوان اولین انجمن توانسته‌ایم برنامه بلندمدتی را با شرکت‌ها در دست اقدام و اجرا داشته باشیم تا هرچه بیشتر به تقویت بستر ارتباط دانشگاه و صنعت بپردازیم.

دبیر انجمن علمی دانشجویی انرژی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: انجمن انرژی با دارا بودن اساتید مشاور دیگری چون دبیر هسته پژوهشی فناوری پایدار گرما، از تجربیات و توانایی‌­های ایشان کمال بهره را برده و با استفاده از پیشنهادات ایشان مسیر و ریل فعالیت­‌های آینده انجمن را مشخص می‌­کند. همچنین رئیس انجمن مراکز تحقیق و توسعه خراسان در سیاست­‌گذاری‌­های انجمن و سوگیری­‌های آن کمک­‌های شایانی را انجام داده­ است. این انجمن با بهره‌­گیری از این اساتید مشاور توانمند توانسته تا فعالیت‌­های شاخص و ماندگاری را به مرحله عمل برساند.

گلیانی بیان کرد: انجمن انرژی جزو معدود انجمن‌هایی است که با تکیه بر ارتباطات خود با محیط‌های خارج از دانشگاه و نهادهای مرتبط از جمله پژوهشگاه نیروی خراسان توانسته است از طریق انعقاد تفاهم‌نامه با این مراکز، رایزنی‌های بسیار خوبی انجام دهد. اقدامات آموزشی، پژوهشی و فناورانه مطلوبی را با این نهادها در حال پیگیری و انجام هستیم. همچنین، مرکز نوآوری شروع و پردیس رشد ایرانیان نیز از مراکز مهمی هستند که با آن‌ها ارتباطات مستحکمی وجود دارد و اقداماتی در راستای اجرای فراخوان‌های شناسایی نیازهای فناورانه و تعریف پروژه‌های مشترک در دست اقدام داریم.

وی با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه‌ با پژوهشکده هواخورشید، تصریح کرد: بنابراین می‌توان گفت که انجمن ما از حیث ارتباط و تعامل با واحدهای صنعتی و نهادهای خارج از دانشگاه در میان فعال‌ترین و پربارترین انجمن‌ها قرار دارد. همچنین انجمن انرژی به عنوان عضو دائم کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی استان خراسان رضوی فعالیت کرده و به طور مستمر در جلساتی که این کمیسیون برگزار می‌کند، حاضر است.

دبیر انجمن علمی انرژی دانشگاه فردوسی مشهد مطرح کرد: این ارتباطات به ما کمک می‌کند تا از اقدامات دولتی و نیازهای بازار مطلع شویم و به تعیین موقعیت‌های مناسب برای انجمن و اعضای آن بپردازیم. از طریق اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی مکانیک ایران نیز تفاهم‌نامه‌های راهبردی با مراکز صنعتی معتبر کشور برقرار کرده‌ایم که این موضوع نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

کمیته ارتباط با صنعت؛ تعامل با زیست‌بوم صنعتی کشور

وی عنوان کرد: انجمن علمی انرژی با برخورداری از کمیته‌های متنوع از جمله کمیته ارتباط با صنعت، روابط عمومی، آموزش، پژوهشی، محتوای دیجیتال، رویدادها و مسابقات در حوزه‌های مختلف فعالیت می‌کند. هدف کمیته ارتباط با صنعت تقویت بستر ارتباط دانشگاه و صنعت و تعامل با زیست‌بوم صنعتی کشور است. برگزاری بازدیدهای صنعتی از شرکت‌های بزرگ و مراکز صنعتی استان خراسان رضوی، شناسایی نیازهای فناورانه صنایع و تعریف پروژه‌های صنعتی برای دانشجویان از جمله اقدامات این کمیته تلقی می‌شود. کمیته روابط عمومی، مسئولیت ایجاد ارتباطات بیرونی را بر عهده دارد و اقدامات مختلفی همچون پاسخگویی به افراد را انجام می‌دهد.

دبیر انجمن علمی انرژی دانشگاه فردوسی مشهد درخصوص کمیته محتوای دیجیتال بیان کرد: این کمیته مسئول تولید محتواهای دیجیتال آموزشی و خبری است. یکی از فعالیت‌­های شاخص انجمن نیز تحت عنوان «انرژی نیوز»، اخبار روز ایران و جهان در حوزه انرژی را بررسی کرده که به‌طور مرتب و مداوم با دانشجویان و افرادی که پیگیر فضای مجازی انجمن هستند، این اخبار به اشتراک گذاشته می‌شود.

گلیانی اضافه کرد: ویدیوهای کوتاهی در زمینه قطعات صنعتی، روش‌های ساخت و موضوعات آموزشی توسط دوستان کمیته محتوای دیجیتال تهیه و منتشر می‌شود. همچنین انتشار نشریه توربو که به طور مرتب ادامه خواهد داشت، از دیگر فعالیت‌های این کمیته تلقی می‌شود.

دبیر انجمن علمی انرژی دانشگاه فردوسی گفت: از فعالیت‌های کمیته آموزش می‌توان به برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی و کمک به شناسایی نیازهای آموزشی دانشجویان توسط انجمن اشاره کرد. تاکنون نیز دوره‌های آموزشی متعددی برگزار کرده‌ایم، به‌عنوان مثال یکی از بهترین دوره‌ها در میان انجمن‌ها، دوره مهندسی معکوس قطعات است که با همکاری شرکت دانش‌بنیان برگزار شد. این موضوع به‌عنوان یک اقدام نوین در عرصه انجمن‌ها اهمیت زیادی دارد؛ زیرا مدرس این دوره علاوه بر داشتن دانش علمی و آکادمیک در زمینه فنی و عملی نیز از توانایی شاخصی برخوردار است.
 

انجمن علمی انرژی دانشگاه فردوسی پیگیر نیازهای روزآمد جامعه صنعتی است

وی تصریح کرد: انجمن انرژی کارگاه‌های آموزشی دیگری نیز همانند کارگاه آموزشی آشنایی با استانداردهای مهندسی ASME  را با علی سپهر، دبیر کمیسیون فنی تدوین استانداردهای ملی کشور برگزار کرده است که این کارگاه با حدود ۱۰۰ نفر شرکت‌کننده جزو برترین و پرجمعیت‎ترین کارگاه‌های برگزار شده توسط انجمن‌­ها است.

گلیانی عنوان کرد: همایش‌هایی که در انجمن برگزار می‌شود، مانند همایش «قطعی برق، راهکار سبز» که در اسفند ماه سال گذشته توسط انجمن انرژی برگزار شد، به‌همت تمامی کمیته‌ها و با همکاری آن‌ها شکل می‌گیرد. برای نخستین بار پنل مناظره‌ای بین نمایندگان صنعت و دولت در این همایش برگزار شد. این همایش با حضور علی سپهر رئیس کمیته اقتصاد و سرمایه‌گذاری کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، شهریار زهدی دبیر کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی،محمد جواد زارعی مدیر پردیس انرژی پارک علم و فناوری و مصطفی پورعلی عضو هیئت علمی گروه مکانیک و هوافضای دانشگاه فردوسی بود.

دبیر انجمن علمی انرژی دانشگاه فردوسی مطرح کرد: موضوعات نوآور در زمینه ناترازی انرژی، راهکارهای بهره‌وری انرژی، هیدروژن و پیل‌های سوختی توسط مصطفی پورعلی عضو هیئت علمی گروه مکانیک و هوافضای دانشگاه فردوسی در این همایش ارائه شد. همچنین سلسله همایش‌های انرژی آپ در زمینه مسیر شغلی دانشجویان و فرصت‌های شغلی آینده توسط کارآفرینان، اساتید و فعالان حوزه کارآفرینی در انجمن برگزار شده است.

وی اضافه کرد: کمیته پژوهشی وظیفه ارتباط با دانشجویان تحصیلات تکمیلی و ارائه پروژه‌­های صنعت به آن­ها را بر عهده دارد و از این حیث فعالیتی نوین در عرصه انجمن‌­ها است. همچنین کمیته مسابقات از کمیته‌­های نوپا در این انجمن است که عهده‌­دار پیگیری و طرح­‌ریزی مسابقات علمی-پژوهشی در حوزه­‌های مرتبط با انرژی است.

دبیر انجمن علمی انرژی دانشگاه فردوسی با اشاره به چالش‌های پیش‌روی انجمن تصریح کرد: تمامی افرادی که در انجمن‌ها فعالیت می‌کنند به صورت داوطلبانه در این مجمع و مکان حضور دارند و به انجام فعالیت‌های مختلف می‌پردازند. در قبال فعالیت‌هایی که در انجمن انجام می‌شود، اعضای انجمن علاوه بر تقویت مهارت‌های فردی که به‌عنوان برگ برنده آن‌ها نسبت به افرادی که در انجمن حضور ندارند، به امتیاز خاص یا منبع درآمد خاصی دست نمی‌یابند.

گلیانی ادامه داد: انتظار می‌رود توجه ویژه‌ای به اعضای فعال انجمن نسبت به افرادی که در انجمن فعالیت نمی‌کنند، صورت گیرد. زیرا اعضایی که در انجمن هستند از وقت خود برای ادامه فعالیت‌های انجمن می‌گذارند. سایر اعضای انجمن با تمام قوت و انرژی در راستای پیشبرد اهداف انجمن تلاش می‌کنند. بنابراین اگر حمایت‌هایی از اعضای انجمن انجام شود، بسیار کارساز و موثر خواهد بود.

ضرورت تغییر دیدگاه برخی اساتید نسبت به انجمن‌های علمی دانشجویی

وی با بیان اینکه فرآیند برگزاری برخی مراسم، مسائل مالی و فضای مورد نیاز از چالش‌های موجود در انجمن است که اجتناب‌ناپذیرند، گفت: اگر دیدگاه اساتید را نیز به این چالش‌ها اضافه کنیم، باید گفت که برخی از اساتید دیدگاه خوبی نسبت به انجمن‌ها ندارند و بر این باورند که افرادی که در انجمن‌ها فعال هستند، معمولاً دانشجویان با عملکرد درسی ضعیفی هستند. ما در انجمن خود اعضایی داریم که جزو دانشجویان برتر دانشکده‌ مهندسی و برخی از آن‌ها نیز عضو بنیاد ملی نخبگان هستند.

گلیانی بیان کرد: از لحاظ غنای علمی، انجمن انرژی دارای سطح مناسبی است و نیاز است که دیدگاه اساتید نسبت به انجمن‌ها بهبود یابد. انجمن‌ها باید به‌عنوان بازوهای فعال و قلب تپنده دانشجویی دانشگاه تلقی شده و به آن‌ها به‌عنوان کارگزاران ارزشمند نگاه شود.

دبیر انجمن علمی انرژی دانشگاه فردوسی با بیان اینکه تعداد اعضای فعال انجمن در حال حاضر بیش از ۲۰ نفر است، توضیح داد: اکنون تعداد اعضای انجمن راضی‌کننده است و اعضای موجود بسیار فعال و پویا هستند و فعالیت‌های انجمن را به پیش می‌برند. روند جذب اعضا در انجمن ما مانند دیگر انجمن‌ها نیست که نیاز به تبلیغات بیشتری داشته باشد. فعالیت‌های مثبت ما خود گواهی بر کیفیت انجمن است و در مدت اخیر ما موفق به جذب اعضای جدیدی شده‌ایم و بازخوردهایی که از این افراد دریافت کرده‌ایم، حکایت از انگیزه آن‌ها به دلیل نظم و اصول‌مندی انجمن انرژی دارد و از این جهت خرسندیم که این افراد را جذب کردیم.

وی با اشاره به اینکه فرآیند جذب اعضا در این انجمن با محوریت درخواست‌ دانشجویان آغاز می‌شود، تصریح کرد: متقاضیان می‌توانند درخواست خود را به صورت مجازی از طریق روابط عمومی انجمن مطرح کنند یا به صورت حضوری در انجمن حضور یابند. پس از ثبت درخواست در پرتال دانشجویی موضوع در جلسه شورای انجمن که با حضور اعضای فعال برگزار می‌شود، مطرح می‌شود. در این جلسه کمیته‌های مختلف انجمن به افراد جدید معرفی می‌شود. اعضای جدید با انتخاب یکی از کمیته‌ها فعالیت رسمی خود را آغاز می‌کنند.

اعضای انجمن با هدف کسب مهارت و یادگیری مسائل مختلف وارد انجمن می‌شوند

دبیر انجمن علمی انرژی دانشگاه فردوسی توضیح داد: در خصوص اقدامات انجام شده برای ایجاد انگیزه و جذب دانشجویان در انجمن باید گفت که انجمن‌ها فعالیت‌های داوطلبانه دارند اما در عین حال افرادی که به انجمن می‌پیوندند، به دنبال کسب منفعت و فایده‌ای از آن هستند. هر شخصی به شیوه‌ای خاص فوایدی را در انجمن می‌بیند؛ برخی به دنبال چالش کشیدن توانایی‌های مدیریتی خود و برخی دیگر به دنبال یادگیری کار تیمی به نحو احسن هستند.

وی اضافه کرد: اعضا با هدف کسب مهارت و یادگیری مسائل مختلف وارد انجمن می‌شوند و معمولاً افراد با دانش و مهارت‌های بالایی از انجمن خارج می‌شوند. ما در انجمن سعی کرده‌ایم این موضوعات را بین دانشجویان مطرح کرده و مهارت‌ها را در آن‌ها پرورش دهیم.

دبیر انجمن علمی انرژی دانشگاه فردوسی گفت: اقداماتی از جمله ارائه دوره‌ها با هزینه کمتر برای دانشجویان عضو انجمن صورت گرفته است. دانشجویان می‌توانند مسائل و موارد مورد علاقه خود را در شورای انجمن مطرح کنند و در صورتی که مورد تأیید قرار گیرد، جهت اجرایی شدن آن اقدام می‌شود.

وی افزود: همچنین افرادی که از فضای انجمن خارج هستند و می‌خواهند موضوعات خاصی را پیگیری کنند، معمولاً با دشواری‌های زیادی مواجه هستند و مسیر انجام این امور از طریق انجمن مانند برگزاری دوره‌ها، همایش‌ها یا کارگاه‌ها بسیار تسهیل می‌شود. علاوه بر این اقداماتی مانند جشنواره حرکت نیز وجود دارد که در آن به دانشجویان برگزیده امتیازاتی نظیر امتیاز بنیاد ملی اعطا می‌شود. این موارد نیز به عنوان سوابق و رزومه برای اعضای انجمن ایجاد می‌شود و می‌تواند انگیزه‌بخش باشد.

گلیانی در خصوص مهم‌ترین دستاوردهای انجمن انرژی بیان کرد: از مهم‌ترین دستاوردهای انجمن می‌توان به شکل‌گیری ارتباطات قوی و همکاری‌های مؤثر اشاره کرد که در قالب تفاهم‌نامه‌های متعدد برقرار و اجرایی شده است. همچنین، دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی معتبر و تأثیرگذاری انجمن برگزار کرده‌ که با بازخورد خوبی از سوی اعضا مواجه شده است. همایش‌های مفیدی مانند «انرژی آپ» و «ناترازی انرژی» به عنوان برنامه‌های موفق انجمن در نظر گرفته می‌شوند. این همایش‌ها به مسائل مهم و روز جامعه پرداخته و به تولید محتوای علمی نیز کمک کرده‌اند.
 

انجمن علمی انرژی دانشگاه فردوسی پیگیر نیازهای روزآمد جامعه صنعتی است

وی با بیان اینکه برنامه‌های آینده انجمن، سیاست‌گذاری‌های کلی و راهبردی انجمن به منظور پیشبرد اهداف دانشجویان و اعضا است، گفت: تقویت ارتباطات در تمامی حوزه‌ها قطعاً مفید و کارساز خواهد بود. امسال برنامه‌ریزی کرده‌ایم که یک مجموعه از دوره‌های آموزشی بسیار مفید با برخی از اساتید برجسته و شناخته‌شده برگزار کنیم. این دوره‌ها کم‌نظیر بوده و فراتر از محیط دانشگاه، فرصت مناسبی برای دانشجویان و افرادی است که به این دوره‌ها نیاز دارند.

گلیانی افزود: هدف ما برگزاری دوره‌های آموزشی اصلی و صنعتی مرتبط با حوزه انرژی است و امیدواریم برای دوستان و شرکت‌کنندگان این دوره‌ها مفید واقع شود. علاوه بر این، ادامه برگزاری همایش‌های «انرژی آپ» که به دغدغه‌های شغلی دانشجویان مربوط می‌شود و همایش‌های «ناترازی انرژی» که نیاز به آگاه‌سازی در این زمینه دارد، جزو برنامه‌های در دست اقدام قرار دارد. ما همچنین در نظر داریم به تولید مستمر محتوای دیجیتالی بپردازیم که در حال حاضر توسط اعضای کمیته محتوای دیجیتال صورت می‌پذیرد.

وی با بیان اینکه انجمن در نظر دارد تا اقدامات و برنامه‌های متعددی را از جمله برگزاری بازدیدهای صنعتی و اردوهای آموزشی طرح‌ریزی کند، اظهار کرد: این فعالیت‌ها با هدف آشنایی دانشجویان با محیط‌های کاری و صنعت طراحی شده‌اند. همچنین، تعاملات موثری با سایر انجمن‌ها مانند انجمن مکانیک، شیمی، هوافضا و سایر دانشکده‌ها در حال انجام است که نتایج مثبتی برای تمامی طرفین به دنبال خواهد داشت.

دبیر انجمن علمی انرژی دانشگاه فردوسی ادامه داد: یکی از برنامه‌های مورد توجه انجمن، برگزاری کارگاه‌های جامع در مورد مسئولیت‌های یک مهندس است که به دانشجویان کمک می‌کند تا با چالش‌ها و وظایف آینده خود آشنا شوند. همچنین، برگزاری سخنرانی‌های انگیزشی و تقویت مهارت‌های نرم دانشجویان نیز از اولویت­‌های انجمن است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha