• پنجشنبه / ۱ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۵:۰۵
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1404030100304
  • خبرنگار : 71567

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت:

باید از تجملاتی شدن جلسات دفاع از پایان نامه جلوگیری کرد

باید از تجملاتی شدن جلسات دفاع از پایان نامه جلوگیری کرد

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه مناسبات پژوهشی در کشور احتیاج به پیرایش دارد، گفت: باید از تجملاتی شدن جلسات دفاع از پایان نامه در دانشگاه‌ها جلوگیری کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر شاهین آخوندزاده در همایش کشوری معاونان تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی به تشریح برنامه راهبردی نوآوری و ارتقای پژوهش و فناوری سلامت (برنا) پرداخت و گفت:  ارتقای زیرساخت‌های پژوهش و فناوری و بهبود دسترسی پایدار به منابع، مرجعیت علمی و سرآمدی و حرکت به سمت توسعه مرزهای دانش، ارتقای کمی و کیفی، نمایانی و نمایه‌سازی مجلات و انتشارات علمی را از اهداف این برنامه است.

وی همپنین توانمندسازی پژوهشگران و فناوران جوان و دانشجویان، مدیریت هوشمند پژوهش با فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی و ارتقای اخلاق و شفافیت از دیگر اهداف این برنامه است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با تشریح قانون برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، به ارایه توضیحاتی در خصوص سنجه‌های عملکردی این قانون و اهداف مورد نظر از جمله رتبه جهانی ایران از نظر کمیت تولید علم به استناد پایگاه‌های معتبر بین‌المللی، رتبه کشور در جهان از لحاظ تعداد اختراعات ثبت شده خارجی، سهم محصولات با فناوری متوسط رو به بالا(های-تک) از تولید ناخالص داخلی و رتبه شاخص نوآوری پرداخت.

به گفته دکتر آخوندزاده، استقرار نظام آموزشی برنامه محور در سطح دانشگاه‌های معین و تخصصی، سهم آموزش‌های مهارتی و حرفه‌ای در کلیه زیرنظام‌های آموزش عالی و کلیه مقاطع بر اساس نیازهای جامعه و اصلاح برنامه‌های درسی با رویکرد افزایش مهارت‌های حرفه‌ای، شمار دانشجویان خارجی(حضوری و الکترونیکی)، سرانه سالانه مقالات نمایه شده در پایگاه‌های استنادی بین‌المللی به هیئت علمی دولتی از دیگر سنجه‌های عملکردی این قانون است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، ناکافی بودن حقوق و درامد پژوهشگران را یکی از موانع اصلی انجام پژوهش در کشور دانست و خواستار جلوگیری از ایجاد بروکراسی در مسیر پژوهش شد.

وی همچنین با بیان اینکه مناسبات پژوهشی در کشور احتیاج به پیرایش دارد، خواستار جلوگیری از تجملی شدن جلسات دفاع از پایان نامه در دانشگاه‌ها شد.

وی همچنین تاکید کرد: مقاله را نمی‌توان جایگزین پایان نامه کرد، زیرا تدوین پایان نامه بخشی از آموزش پژوهش است. به جای جایگزین کردن مقاله، باید برای ارایه مقالات امتیاز تشویقی در نظر گرفت.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت همچنین با تاکید بر اهمیت دسترسی به منابع الکترونیک علمی، بر لزوم برنامه‌ریزی برای تامین منابع مالی جهت این دسترسی‌ها اشاره کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha