به گزارش ایسنا، این بسته به عنوان یک منبع کارآمد و منظم، شامل آخرین اخبار، تصاویر، گزارشها و تحلیلها اعضای دولت است. با ما همراه باشید تا از فعالیتهای دولت مطلع شوید.
پزشکیان: آمادگی هرگونه همکاری برای توسعه روابط با اقلیم کردستان را داریم
مسعود پزشکیان رئیسجمهوری اسلامی ایران در دیدار استانداران استانهای اربیل، سلیمانیه، دهوک و حلبچه اقلیم کردستان عراق، با بیان اینکه ما مسلمانان باورهای یکسان و فرهنگ مشترکی داریم، گفت: ساکنین دو طرف مرزها با یکدیگر نسبت خویشاوندی داشته و دارای فرهنگ و تاریخ مشترک هستند و بین آنها جدایی وجود ندارد، البته شیطان دنبال جدا کردن مردم است. شیطان بزرگ هم اکنون آمریکاست که به دنبال ایجاد اختلاف در منطقه و فروش تسلیحات خود است.
وی با اشاره به اهمیت توسعه روابط ایران و اقلیم کردستان، تأکید کرد: مهمترین مسئله در توسعه روابط مشترک، توجه به مسئله توسعه پایدار است. دانشگاهیان ایران و اقلیم کردستان باید برای دستیابی به توسعه پایدار برنامه تهیه و مسائل مرتبط با علم، فرهنگ، کشاورزی، صنعت، ارتباطات، انرژی و معدن را در این برنامه لحاظ کنند. این برنامه باید به گونهای طراحی شود که محیطی مملو از آرامش برای نسلهای بعدی هم فراهم کند.
رئیسجمهوری ادامه داد: ما آمادگی هرگونه همکاری برای توسعه روابط با اقلیم کردستان را داریم، دانشگاهیان، روحانیون و روشنفکران ایران و اقلیم هم باید با یکدیگر جلسات مشترک داشته باشند تا برنامهریزی مناسبی برای تحقق وحدت و انسجام که نیاز منطقه است، حاصل شود و ما از تلاشهایی که تاکنون برای توسعه همکاریهای ایران و اقلیم کردستان انجام شده، حمایت میکنیم.
عراقچی: اگر آمریکا بخواهد ایران را از حق داشتن انرژی صلحآمیز هستهای محروم کند، توافق نمیکنیم
سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتوگوی ویژه خبری با بیان اینکه «برنامه هستهای ایران نیز در شرایطی قرار دارد که نمیتواند به شرایط برجام و قبل از آن برگردد»، گفت: در حال حاضر برنامه هستهای ایران به مراتب پیشرفتهتر از قبل است و نسبت به قبل از مذاکرات برجام بسیار پیشرفت کرده است و به نفع کشور نیست به شرایط قبل از برجام برگردد.
این دیپلمات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه «جمهوری اسلامی ایران از حقوق خود در ارتباط با داشتن برنامه صلحآمیز هستهای به شمول غنیسازی نمیگذرد و این برنامه را ادامه میدهد»، گفت: ما آمادگی داریم که در ارتباط با این برنامه صلحآمیز هسته ای خود اعتمادسازی کنیم مثلا بازرسیها و نظارتها بیشتر شود مگر اینکه آنها بخواهند چیزی خلاف عرف را در این زمینه تحمیل کنند. در مقابل اعتمادسازی ما، آنها نیز باید تحریمها را بردارند.
عراقچی گفت: همانطور که آمریکاییها گفتهاند اصولاً به غنیسازی در ایران اعتقادی ندارند و معتقد هستند که غنیسازی باید به طور کامل متوقف شود؛ اگر این هدف آنهاست، توافقی در کار نخواهد بود. اگر آنها بخواهند ایران را از حق داشتن انرژی صلحآمیز هستهای محروم کنند و این حق را از ایران بگیرند، ما به هیچ وجه توافقی نمیکنیم. اما اگر هدف آنها این است که مطمئن شوند ایران به سمت سلاح هستهای نمیرود، این هدف قابل تحقق است چون اصولاً بهدنبال سلاح هستهای نیستیم.
عراقچی خطاب به آمریکاییها: زمان تصمیمگیری فرا رسیده است
عراقچی همچنین در آستانه برگزاری دور پنجم گفتگوهای ایران و آمریکا در مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: برای دور پنجم مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا عازم رم هستم ،یافتن مسیر دستیابی به توافق، معادله پیچیدهای نیست: سلاح هستهای صفر = توافق داریم و غنیسازی صفر = توافقی در کار نیست.
وی خطاب به آمریکاییها تاکید کرد: زمان تصمیمگیری فرارسیده است.
دیدار و گفتوگوی سفیران ایران در کشورهای حوزه خلیج فارس با عراقچی
سفرای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای حاشیه خلیج فارس که برای شرکت در اولین نشست منطقهای دیپلماسی استانی به شیراز سفر کرده بودند، صبح پنجشنبه و پیش از برگزاری این نشست با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه دیدار کردند.
در این جلسه کاری که با حضور حسینعلی امیری استاندار فارس، سید رسول مهاجر معاون دیپلماسی اقتصادی و وحید جلالزاده معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه و سفرای ایران در کشورهای عربستان، عراق، عمان، قطر، امارات و کویت برگزار شد، برخی از سفرا گزارشی از آخرین تحولات منطقهای و روابط دوجانبه ایران و کشور محل ماموریت خود و موضوعات و برنامههای در دستور کار پیگیری روابط را ارائه کردند.
وزیر امور خارجه در این نشست برخی مسائل جاری مرتبط با سیاست و روابط خارجی به خصوص در حوزه همسایگان را تشریح کرد و بر اهمیت پیگیری برنامه دیپلماسی استانی بعنوان یکی از محورهای اصلی سخنان خود در جلسه رای اعتماد در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد.
عراقچی: آیورا بهترین چارچوب برای اجرای پروژههای مشترک در اقیانوس هند است
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در نشست مجازی وزرای امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیورا) سخنرانی و تاکید کرد که «آیورا ثابت کرده یک مجمع مرتبط با نیازهای کشورهای عضو است و بهترین چارچوب موجود برای گفتوگو، تفاهم و اجرای پروژههای مشترک در منطقه اقیانوس هند است».
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران همچنین داوطلبی خود برای کسب معاونت آیورا برای دوره آینده را اعلام کرده است. کسب این موقعیت، ایران را در وضعیتی قرار خواهد داد تا مشارکت بیشتری در آیورا داشته باشد.
وزیر امور خارجه ایران در پیامی به سرگئی لاوروف نیز دریافت بالاترین نشان افتخار روسیه را به وی تبریک گفت و نوشت: اعطای این نشان از سوی رئیسجمهور روسیه نشانه اعتماد ایشان به جنابعالی و تلاش موثر و ارزشمند جنابعالی در شرایط پیچیده جهان کنونی است که از جمله در روابط راهبردی ایران و روسیه نیز تبلور یافته است.

رایزنی وزیران امور خارجه ایران و عمان در ایتالیا
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «بدر البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان با یکدیگر در رم دیدار و رایزنی کردند.
وزیر خارجه عمان نقش میانجی را در مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا ایفا میکند.
عراقچی که برای شرکت در پنجمین دور مذاکرات غیرمستقیم ایران-آمریکا به ایتالیا سفر کرده است، پیش از ظهر امروز با استقبال «محمدرضا صبوری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا و حجهالاسلام «محمدحسین مختاری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در واتیکان، وارد رم شد.
وزیر امور خارجه ایران بعد از ظهر امروز با وزیر امور خارجه عمان دیدار و در مورد نحوه پیشبرد مذاکرات با وی تبادل نظر کرد و متعاقبا مذاکرات غیرمستقیم فیمابین ایران و آمریکا آغاز شد که همچنان ادامه دارد.
آغاز دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا در رم
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران صبح جمعه و در رأس یک هیات رسمی برای شرکت در پنجمین دور گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا راهی ایتالیا شد و ظهر جمعه به این شهر رسید.
در این دوره از گفتوگوها، همانند چهار دور قبلی ریاست هیأت ایران بر عهده عراقچی است و هیأت آمریکایی نیز به ریاست «استیو ویتکاف» مذاکرهکننده ارشد این کشور در این نشست شرکت خواهد کرد. در مذاکرات امروز ایران و آمریکا «مایکل آنتون» مدیر برنامهریزی سیاسی وزارت خارجه آمریکا نیز که به نوعی ریاست تیم کارشناسی آمریکا را نیز بر عهده دارد، ویتکاف را همراهی میکند.
در تیم مذاکراتی ایران نیز دیپلماتهای ارشدی همچون «مجید تخت روانچی» معاون سیاسی وزیر خارجه، «کاظم غریبآبادی» معاون حقوقی و بینالملل وزیر خارجه و «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت خارجه حضور دارند.
پنجمین دور مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا امروز در حالی در ایتالیا برگزار شده که موضوع غنیسازی در ایران به یکی از چالشهای مهم این مذاکرات تبدیل شده است.
ایران بارها اعلام کرده که «اگر هدف آمریکاییها این است که این اطمینان را پیدا کنند که ما از سلاح هسته ای برخوردار نیستیم و به این سمت نمیرویم، این موضوعی قابل حصول است و ایران در این زمینه حاضر است که در راستای اعتمادسازی، نظارتها و بازرسیهای بیشتر را بپذیرد و آمریکاییها نیز باید در مقابل اعتمادسازی ایران، به صورت موثر اقدام به رفع تحریمها کنند»
ادامه تحریمها علیه ایران، بیش از پیش جدیت آمریکا در مسیر دیپلماسی را زیر سؤال میبرد
اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه در مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به تداوم تحریمهای آمریکا علیه ایران نوشت: وزارت خارجه مارکو روبیو با تسری تحریمهای آمریکا به بخش ساختوساز، رکورد جدیدی را در تاریخ طولانی دشمنی و اقدامات قهرآمیز غیرقانونی آمریکا علیه ملت ایران رقم زد. این اقدام، شرورانه، غیرقانونی و ضد انسانی است. تحریمهای چندلایه آمریکا هدفی جز محرومسازی تکتک شهروندان ایرانی از حقوق بنیادین بشری نداشته است و بنابراین جنایت علیه بشریت محسوب میشوند.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: استمرار تحریمهای آمریکا علیه ایران صرفاً مؤید این باور عمیق مردم ایران است که سیاستگزاران آمریکایی از هیچ شرارتی برای کارشکنی در مسیر توسعه و پیشرفت ایران فروگذار نمیکنند.
بقائی: مباحث مرتبط با مواضع آمریکا و تحریمها را به صورت صریح مطرح میکنیم
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران روز جمعه و پیش از آغاز دور پنجم گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم اظهار کرد: دور پنجم گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا، ادامه روندی است که از بیست و سوم فروردین ماه در مسقط آغاز شد و در واقع این مذاکرات ادامه یک فرایند است. در عین حال طبیعی است که هر دوره از مذاکرات حساسیتها و مختصات خاص خود را داشته باشد.
بقائی با اشاره به جدیت ایران در میز مذاکرات برای پیشبرد منافع ایران، خاطرنشان کرد: با توجه به مواضع ضد و نقیض مقامات آمریکایی در مدت اخیر و دور جدید تحریمها علیه ایران، این مباحث در ابتدای گفتوگوهای غیرمستقیم بین ایران و آمریکا به صورت صریح و شفاف مطرح خواهد شد.
پیام بقائی از رم: مصمم به صیانت از حقوق و منافع ملت ایران هستیم
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ما در حالی وارد دور پنجم مذاکرات میشویم که هدف ما و چهارچوبهای تعیینشده برای رسیدن به آن ثابت است. برنامه هستهای ایران حاصل استقامت، پایمردی و مقاومت طولانیمدت ملتی است که به دستاوردی که با تحمل زحمت بسیار به دست آورده است افتخار میکند و از نمایندگانش توقع دارد برای صیانت از حقوق و منافع ملت ایران قاطع و ثابت قدم گام بردارد.
دیدار و گفتوگوی وزیر بهداشت کشورمان با دبیرکل سازمان جهانی بهداشت
محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت در حاشیه هفتاد و هشتمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو، با تدروس ادهانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت دیدار و گفتوگو کرد.
ظفرقندی پس از این دیدار در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «نگاه جامع دکتر تدروس از وضعیت موجود، تأثیر مهمی در عملکرد سازمان جهانی بهداشت در منطقه ما خواهد داشت.
دبیر کل سازمان جهانی بهداشت همچنین از نظام مراقبتهای بهداشتی اولیه در ایران به عنوان الگویی برای منطقه یاد کرد و جایگاه کشورمان در شاخصهای سلامت را شایسته تقدیر دانست.»
سیاستهای ارزی فعلی به صادرات کشور لطمه میزند
سیدمحمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برگزیده استان زنجان با اشاره به ورود ۵۷ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات غیرنفتی به کشور، تشریح کرد: اگر مقررات ارزی فعلی نبود، ارز بیشتری وارد کشور میشد و شرایط به مراتب بهتری را تجربه میکردیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در سالهای اخیر تمرکز ویژهای بر توسعه تجارت خارجی شده است، گفت: تاکنون بیش از ۵۰ مرکز تجاری در خارج از کشور با همکاری سازمان توسعه تجارت تأسیس شده و بیش از ۲۵ رایزن بازرگانی در کشورهای هدف مستقر شدهاند.
اتابک اضافه کرد: صادرکننده حق دارد ارز حاصل از صادرات خود را در اختیار داشته باشد و این ارز صرفاً باید در بانک مرکزی ثبت شود. اما سازوکار فعلی که ارز را وارد اتاق مبادله میکند و چهار درصد آن را کسر میکند، موجب نارضایتی فعالان اقتصادی شده است.
اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم مهمترین سند راهبردی نظام اداری است
علاءالدین رفیعزاده معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در ادامه بازدیدهای دورهای مراکز و معاونتهای زیرمجموعه این سازمان در امور برنامهریزی و نوآوری حضور یافت و با بیان اینکه امور برنامهریزی و نوآوری از نیروهای جوان و علمی برخوردار است و فعالیت در این امور زمینه اشراف کارکنان بر همه حوزههای تخصصی سازمان را فراهم میسازد، برنامه اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم را مهمترین سند راهبردی سازمان و نظام اداری برشمرد و موفقیت سازمان در این دوره را وابسته به موفقیت این برنامه و موفقیت این برنامه را نیازمند تلاش بیوقفه و دغدغهمندی همکاران این امور برشمرد.
وی با تأکید بر ضرورت تسریع در تدوین و ابلاغ برنامه عملیاتی دستگاههای اجرایی افزود: آسیبشناسی برنامههای قبلی نشان میدهد آموزش، تبیین، فرهنگسازی، پیگیری و نظارت، عناصر تاثیرگذار بر موفقیت این برنامه هستند و ضمن تاکید بر ضرورت طراحی و اجرای اقدامات تبیینی و ترویجی اثرگذار و جذاب، آن را عامل ایجاد حس و دغدغه مشترک در مجریان برنامه در دستگاه های اجرایی دانست.
جشن نفس، تجلیل از بزرگی انسانهایی بود که مرز مرگ و زندگی را دوباره ترسیم کردند
محمدجعفر قائمپناه معاون اجرایی رئیسجمهوری در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «دیشب، در میان خانوادههایی بودم که در سوگ، زندگی آفریدند و در تاریکی، چراغی شدند برای جانهای بیپناه. نامش جشن نفس بود، اما حقیقت آن، تجلیل از بزرگی انسان بود؛ انسانهایی که با تصمیم خود، مرز میان مرگ و زندگی را از نو ترسیم کردند. در برابرشان سر تعظیم فرود میآورم.»
اردبیل میتواند الگوی توسعه فناورانه در شمالغرب کشور باشد
سیدستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست پایانی سفر خود به استان اردبیل، در جمع فعالان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و شرکتهای دانشبنیان، بر ظرفیتهای انسانی و فناورانه این استان تأکید کرد و گفت: «استان اردبیل کوچک نیست؛ ظرفیتهای بزرگ انسانی، علمی و اقتصادی دارد و میتواند در مرزهای فناوری نقشآفرینی کند.»
هاشمی با اشاره به منابع بند تبصره ۱۸ قانون بودجه گفت: «۷۰ درصد این منابع در اختیار استانها قرار گرفته است و لازم است به سمت شرکتهای فناور و فعال در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات هدایت شود. علاوه بر این، وزارت ارتباطات نیز منابعی را برای پروژههای امیدآفرین اختصاص داده است.»
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از فعالان استان خواست تا نگاه خود را از سطح استانی فراتر ببرند و با دیدگاه ملی و بینالمللی به مسائل فناوری بنگرند و گفت: «اگر همافزایی داشته باشیم، اتفاقات بزرگی رخ خواهد داد. اردبیل میتواند الگوی توسعه فناورانه در مرزهای شمال غرب کشور باشد.»
انتهای پیام
نظرات