خاطره کلیبری در حاشیه سفر اخیر خود به چهارمحالوبختیاری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: تاکنون ۵۱۸۹ سازمان مردمنهاد جوانان در کشور به ثبت رسیده که از این تعداد، ۳۵۰۰ سمن فعال هستند.
مدیرکل مشارکتهای اجتماعی و فعالیتهای داوطلبانه وزارت ورزش و جوانان گفت: در چهارمحال و بختیاری از میان ۱۳۲ سمن ثبتشده، ۶۰ سمن با پروانه فعالیت تمدیدشده بهطور رسمی و فعالانه در حال خدمت هستند.
تمرکز بر آسیبهای اجتماعی و حمایت هدفمند از سمنهای استانی
کلیبری با اشاره به ظرفیتهای فرهنگی، اجتماعی و انگیزه بالای جوانان چهارمحال و بختیاری در فعالیتهای داوطلبانه، بیان کرد: در بازدیدی که از این استان داشتم، پتانسیلهای بالایی در حوزه مشارکتهای اجتماعی مشاهده شد، اما با توجه به برخی چالشهای موجود، عمده تمرکز برنامههای ما در این منطقه بر حوزه آسیبهای اجتماعی، پیشگیری، آموزش و توانمندسازی است.
وی افزود: هماهنگی و همکاری میان دستگاههای اجرایی در استان برای مقابله با آسیبهای اجتماعی ضروری است و وزارت ورزش و جوانان با بهرهگیری از سمنهای جوانان، تلاش دارد نقش پررنگتری در حل این مسائل ایفا کند.
مدیرکل مشارکتهای اجتماعی و فعالیتهای داوطلبانه وزارت ورزش و جوانان گفت: حمایتهای مادی و معنوی از سازمانهای مردمنهاد نیز در چارچوب آییننامهها و فرایندهای قانونی صورت خواهد گرفت تا زمینه فعالیت مؤثر آنان فراهم شود.
تحول در نگرش به مشارکت جوانان، گام نخست توسعه پایدار
کلیبری با تأکید بر نقش کلیدی جوانان در توسعه اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی کشور، بیان کرد: مشارکت اجتماعی جوانان، زیربنای توسعه پایدار است. اگر به این باور برسیم که بدون حضور فعال جوانان امکان پیشرفت نیست، باید در نگاه، سیاستگذاری و برنامهریزیهای ملی و استانی بازنگری کنیم.
وی ادامه داد: برگزاری نشستهای تعاملی با جوانان، مانند آنچه اخیراً در چهارمحال و بختیاری انجام شد، فرصت مناسبی برای دریافت دیدگاهها و پیشنهادهای آنهاست. در این نشست، علاوه بر تبادل نظر رو در رو، دیدگاههای جوانان بهصورت مکتوب نیز گردآوری شد تا بتوانیم راهکارهای دقیقتری برای تقویت مشارکت اجتماعی طراحی کنیم.
تدوین برنامه جامع مشارکت اجتماعی جوانان و استفاده از ظرفیت رسانهای
مدیرکل مشارکتهای اجتماعی و فعالیتهای داوطلبانه وزارت ورزش و جوانان در ادامه با اشاره به اقدامات ملی این ادارهکل گفت: در سطح کشور، سند راهبردی حوزه مشارکتهای اجتماعی در حال تدوین است تا همه استانها با رویکردی منسجم، زمانبندیشده و هدفمند پیش بروند.
کلیبری افزود: تولید محتوای آموزشی و رسانهای، تقویت زیرساختهای فعالیت سمنها، بهرهگیری از ظرفیت فضای مجازی و همکاری با صداوسیما در جهت معرفی ظرفیتهای جوانان و تجربههای موفق سمنها، از دیگر برنامههایی است که در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل مشارکتهای اجتماعی و فعالیتهای داوطلبانه وزارت ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: هدف ما جذب گروههای جوان بیشتر و فعالسازی سمنهایی است که غیرفعال ماندهاند.
انتهای پیام
نظرات