• شنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۸:۴۹
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1404030300855
  • منبع : مطبوعات

چرا عمل جراحی پزشکیان در تبریز به مذاق برخی خوش نیامد؟

چرا عمل جراحی پزشکیان در تبریز به مذاق برخی خوش نیامد؟

اگر یک جراح قلب رئیس جمهوری شود، دیگر حق ندارد جراحی کند؟ یا اگر این رئیس جمهوری، طبابت کند، عوام‌فریبی کرده است؟! این سؤالاتی است که منتقدان مسعود پزشکیان باید پاسخ بدهند.

به گزارش ایسنا، روزنامه ایران نوشت: بعد از انتشار اخباری مبنی بر اینکه مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری پنجشنبه گذشته در بیمارستان شهید مدنی تبریز روی دو بیمار دو عمل قلب باز انجام داد، انتقادها شروع شد. در پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری که اخبار مربوط به برنامه‌ها و نشست‌های رئیس جمهوری منتشر می‌شود، هیچ خبری درباره این دو عمل جراحی پزشکیان منتشر نشد. آخرین خبری که این پایگاه اطلاع‌رسانی از برنامه‌های پنجشنبه رئیس جمهوری منتشر کرد، مربوط به حضور پزشکیان در مراسم گرامیداشت شهدای خدمت در تبریز بود. وقتی «پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری» خبری از انجام این عمل‌های جراحی منتشر نکرد، یعنی این عمل‌های قلب، ربطی به مسئولیت رسمی و جایگاه حقوقی پزشکیان به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران ندارد، بلکه مربوط به «شخص مسعود پزشکیان» به عنوان متخصص و جراح قلب است. برای همین بود که خبر و یک تصویر این جراحی‌ها را «وبدا»، پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز منتشر کرد. البته تصاویر دیگری از پزشکیان که روپوش سبز اتاق عمل به تن داشت، منتشر شد که کنار بقیه تیم جراحی نشسته و درحال استراحت است. بقیه عکس‌ها را مردم، پرستاران و پزشکان بیمارستان شهید مدنی تبریز منتشر کردند، نه پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری یا «وبدا». پزشکیان یا تیم همراه او، باید عکس گرفتن مردم را ممنوع می‌کردند یا اینکه موبایل‌ها را می‌گرفتند و  عکس‌ها را پاک می‌کردند؟
باید دید پنجشنبه گذشته پزشکیان در بیمارستان شهید مدنی تبریز چه عملی انجام داد.

نجات جان ۲ بیمار با جراحی قلب باز
«وبدا» یا پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در خبری با عنوان «نبض امید در دست رئیس‌جمهوری؛ نجات جان دو بیمار با جراحی قلب باز» نوشت: «در یک رویداد پزشکی کم‌نظیر، دو عمل جراحی قلب باز با موفقیت در بیمارستان شهید مدنی تبریز از سوی رئیس‌جمهوری ایران انجام شد. به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، این اعمال جراحی از سوی دکتر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری ایران از برجسته‌ترین متخصصان قلب کشور، انجام شد.» این پایگاه اطلاع‌رسانی ادامه داد: «در این جراحی‌ها مردی ۴۶ ساله که از نارسایی شدید دریچه میترال رنج می‌برد تحت عمل جراحی باز و ترمیم این دریچه قرار گرفت. همچنین بانوی ۳۶ ساله که مبتلا به پرولاپس دریچه میترال بود، تحت عمل جراحی باز و ترمیم دریچه قرار گرفت. خوشبختانه حال عمومی هر دو بیمار مساعد گزارش شده است و تحت مراقبت‌های ویژه قرار گرفته‌اند.» جملات بالا، بدون کم یا اضافه، همان است که در پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز منتشر شد.

پزشکانی که سیاستمدار هم هستند
کم نبودند و نیستند سیاستمداران و مدیران بالارتبه‌ای که علاوه بر سیاست، در رشته‌های تحصیلی خود متخصص و سرآمد هستند. علی اکبر ولایتی وزیر خارجه پیشین و مشاور بین‌الملل رهبر انقلاب، پزشک متخصص اطفال است. سیدمحمدرضا خاتمی نایب رئیس مجلس ششم، علی شکوری راد دبیرکل سابق حزب اتحاد ملت و مصطفی معین وزیر علوم در دولت‌های هاشمی و خاتمی پزشک بودند.  کامران باقری لنکرانی که وزیر بهداشت دولت دهم بود و نامزد بالقوه انتخابات ریاست جمهوری، استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی شیراز است. اساساً وزرای بهداشت همه دولت‌ها پزشک بوده‌اند؛ مانند بهرام عین اللهی وزیر بهداشت دولت سیزدهم که متخصص چشم است یا سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت دولت یازدهم که او هم متخصص چشم است. سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی که نایب رئیس مجلس یازدهم، رئیس بنیاد شهید دولت سیزدهم و نامزد دو انتخابات ریاست جمهوری گذشته بود، متخصص گوش و حلق و بینی است. علیرضا زاکانی شهردار فعلی تهران هم مدرک پزشکی هسته‌ای دارد.

سیاستمداران، دیگر پزشک نباشند؟
پزشکیان در دوران انتخابات گفت که به عنوان یک متخصص قلب «مطب» ندارد. مطب نداشتن یعنی پزشکیان برای طبابت مستقیماً از مردم پول دریافت نمی‌کند. وی همچنین گفت که هیچ گاه در بیمارستان خصوصی جراحی نکرده و البته اشاره کرد که یک جراح قلب که در بیمارستان خصوصی جراحی کند، می‌تواند ماهانه تا ۱۰ میلیارد تومان درآمد داشته باشد. با این ملاحظات، فردی که اکنون رئیس‌جمهوری اسلامی ایران است، یک متخصص و جراح قلب است که به فکر بازاری‌سازی تخصص خود نبود.
جراحی با چنین ویژگی ای را، باید نگاه داشت یا او را فقط یک رئیس‌جمهوری برشمرد؟ یعنی یک متخصص قلب با این توانایی‌ها بعد از ریاست جمهوری دیگر نباید جراحی کند؟ در این صورت، سرنوشت یا وضعیت دو بیماری که پنجشنبه گذشته در بیمارستان شهید مدنی تبریز جراحی شدند، چه می‌شد؟ یا سرنوشت دیگر بیمارانی که بعدها به تخصص و توان «دکتر مسعود پزشکیان، متخصص جراحی قلب» نیاز داشته باشند، چه می‌شود؟ امروز سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، رقیب پزشکیان در انتخابات همچنان به عنوان پزشک درحال خدمت به مردم است.
پزشکیان در انتخابات، وقتی به ضرورت به روز بودن مدیران اشاره می‌کرد، گفت که (نقل به مضمون) «اگر یک پزشک کتاب‌های جدید نخواند یا کار پزشکی نکند به سختی می‌تواند توانایی خود را حفظ کند.»
پزشکیان به همین دلایل همچنان چاقوی جراحی را به دست می‌گیرد؛ به اینکه توانایی خود را حفظ کند و همچنان یک متخصص قلب باقی بماند تا، چه در دوران ریاست جمهوری و چه بعد از آن، باز هم به یاری بیماران نیازمند بشتابد. به نظر می‌رسد برای پزشکیان، درمان بیماران، مهم‌تر از این است که نگران باشد بقیه چه می‌گویند.

 ارتباط پزشکان با حوزه تخصصی نباید قطع شود

علی‌اصغر باقرزاده، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در یادداشتی در این باره نوشت: به‌ طور طبیعی هر پزشکی باید با فضای پزشکی ارتباط و تعامل داشته باشد. این ارتباط نه‌تنها ضروری است، بلکه بخشی جدایی‌ناپذیر از حرفه پزشکی محسوب می‌شود. پزشکان علاوه بر فعالیت‌های درمانی، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاست‌گذاری، آموزش، پژوهش و مدیریت درمانی نیز حضور فعال دارند. این حضور نمادین نیست بلکه یک واقعیت انکارناپذیر است که به توسعه و بهبود نظام سلامت کمک می‌کند.
از نظر ما، مشارکت پزشکان در عرصه‌های مختلف کاملاً طبیعی و منطقی است. اگرچه درباره نظرات منتقدان اطلاعات کافی ندارم، اما نمی‌توان نقش پزشکان را در مسئولیت‌های اجتماعی و مدیریتی نادیده گرفت. پزشکانی که اکنون در دانشگاه‌ها، دولت، مجلس و سایر نهادها مسئولیت دارند، نمی‌توانند و نباید خود را از فضای پزشکی جدا کنند. این جدایی نه‌تنها درست نیست، بلکه به صلاح نظام سلامت نیز نخواهد بود.
ارتباط مستمر پزشکان با فضای پزشکی باعث می‌شود تصمیمات مدیریتی و سیاست‌گذاری‌ها بر پایه دانش و تجربه عملی شکل بگیرند.
پزشکان به عنوان افرادی که در خط مقدم ارائه خدمات سلامت هستند، بهترین دیدگاه‌ها و اطلاعات را برای بهبود کیفیت خدمات دارند، بنابراین انتظار می‌رود که پزشکان در حوزه‌های مختلف فعالیت کنند و این امر نه‌تنها طبیعی بلکه ضروری است تا نظام سلامت کشور بتواند به سمت پیشرفت و ارتقای کیفیت خدمات حرکت کند. این تعامل سازنده، تضمینی برای تصمیم‌گیری‌های علمی، عملی و کارآمد و در نهایت به نفع جامعه و سلامت مردم خواهد بود.

*بازنشر مطالب دیگر رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن از سوی ایسنا نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان منتشر می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
امروز ۱۲:۱۰

زنده باد پزشکیان

avatar
امروز ۱۲:۱۵

دکتر پزشکیان بهترینه لایک داره