• شنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۰:۵۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404030301007
  • خبرنگار : 50664

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی هشدار داد

لزوم رعایت بهداشت دامداران برای پیشگیری از بروز تب کریمه-کنگو

لزوم رعایت بهداشت دامداران برای پیشگیری از بروز تب کریمه-کنگو

ایسنا/خراسان رضوی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی گفت: با توجه به نزدیک شدن به عید قربان، دامداران و شهروندان برای پیشگیری از بروز تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو به‌ویژه در ذبح دام در روز عید قربان، موازین بهداشتی را رعایت کنند.

محمدرضا بهروزیان در گفت وگو با ایسنا با اعلام اینکه نظارت بر کشتار دام در کشتارگاه‌ها و پرهیز از کشتار غیرمجاز دام در معابر و منازل و... از مهم‌ترین عوامل پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو است، اظهار کرد: با توجه به شروع فصل گرما و درنتیجه افزایش فعالیت کنه‌ها در فصل گرما، انتقال بیماری تب کریمه کنگو از دام به انسان تشدید می‌شود که بی‌توجه بودن دامداران نسبت به این موضوع و عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و قرنطینه‌ای دامپزشکی ازجمله سم‌پاشی دام و اماکن دامی، به شیوع این بیماری در مناطق مختلف دامن می‌زند.

وی اعلام کرد: با فرارسیدن تابستان، مردم باید به نکات بهداشتی بیشتر توجه کنند؛ تلاش‌هایی در خصوص پیشگیری از این بیماری در استان انجام‌شده که نظارت بر کشتارگاه‌ها، سم‌پاشی دام‌ها و اماکن نگهداری دام‌ها علیه کنه‌های دامی، مبارزه و برخورد با کشتار قاچاق و غیرمجاز و نگهداری لاشه‌ها در پیش سرد ازجمله این اقدامات بوده و توصیه اکید می‌شود دام‌ها قبل از جابجایی، سم‌پاشی شده و برای حمل‌ونقل آنها گواهی بهداشتی دامپزشکی اخذ و نیز بازرسی قبل و بعد از کشتار دام‌ها در کشتارگاه‌ها انجام شود.

وی افزود: با توجه به اینکه بیماری تب کریمه کنگو در دام هیچ‌گونه علامتی ندارد و از روی ظاهر یا حتی معاینه بالینی نمی‌توان تشخیص داد که دام به این بیماری مبتلا است، دامداران و شهروندان در صورت مشاهده کنه بر روی بدن احشام از دست زدن به آن و یا له کردن کنه با دست خودداری کنند؛ چراکه با نیش زدن کنه و یا له کردن کنه و پاشیدن خون به چشم و دهان و بینی و...ویروس از این طریق به بدن انسان نیز انتقال می‌یابد.

بهروزیان، عمده‌ترین راه‌های انتقال بیماری به انسان را تماس با دام‌های آلوده، تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، گزش کنه یا دست‌کاری و له کردن آن، تماس با خون، ترشحات و نمونه‌های بافتی بیمار آلوده عنوان کرد و از دامداران خواست در نگهداری دام‌ها و تماس با آنها نکات بهداشتی را رعایت کنند و شهروندان نیز گوشت موردنیاز خود را از مراکز تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و از هرگونه ذبح غیرمجاز دام نیز خودداری کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha