• یکشنبه / ۴ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۳:۰۳
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404030402028
  • خبرنگار : 50163

گودبرداری غیراصولی، عامل تهدید ساختمان‌های مجاور

گودبرداری غیراصولی، عامل تهدید ساختمان‌های مجاور

ایسنا/زنجان رئیس اداره نظام مهندسی اداره‌ کل راه و شهرسازی استان زنجان با اشاره به برخی موارد گودبرداری غیراصولی در پروژه‌های ساختمانی، از رعایت نشدن دستورالعمل‌های ایمنی در برخی طرح‌ها انتقاد کرد و خواستار افزایش نظارت و ارتقای کیفیت خدمات مهندسی شد.

احسان ذبیحیان امروز (یکشنبه ۴ خرداد) در بیست‌وسومین جلسه هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان زنجان با تأکید بر لزوم رعایت اصول ایمنی در پروژه‌های ساختمانی، اظهار کرد: در برخی پروژه‌ها، دستورالعمل‌های گودبرداری رعایت نمی‌شود که این موضوع می‌تواند منجر به تخریب ساختمان‌های همجوار شود.

وی از تلاش‌های مهندسان در پروژه اقدام ملی مسکن قدردانی کرد و گفت: با راه‌اندازی دفتر کنترل مضاعف در این پروژه‌ها، همکاری بیشتری میان کارشناسان سازمان نظام مهندسی و کارشناسان ماده ۳۵ راه و شهرسازی شکل گرفته است.

ذبیحیان ادامه داد: سال گذشته، ۲۸۱۱ درخواست صدور، تمدید یا ارتقای پروانه اشتغال برای اشخاص حقیقی و حقوقی ثبت شد که بررسی اولیه همه آن‌ها توسط سازمان نظام مهندسی انجام گرفت.

رئیس اداره نظام مهندسی راه و شهرسازی زنجان از انجام ۵۶۸ بازدید توسط بازرسان ماده ۳۵ در سال گذشته خبر داد و افزود: در نتیجه این بازدیدها، ۹۴ پروژه برای توقف و اصلاح به شهرداری معرفی شدند و ۳۳ نفر از مهندسان نیز به شورای انتظامی ارجاع شدند که مهم‌ترین تخلف آن‌ها، عدم حضور در زمان بتن‌ریزی پروژه بود.

او در ادامه به موضوع بازرسی از آزمایشگاه‌های ساختمانی اشاره کرد و گفت: طی ۹۰ بازدید انجام‌شده، ۱۰ مورد تذکر داده شد و ۴۵ آزمایشگاه به شورای انتظامی معرفی شدند. همچنین لزوم ثبت برخط نتایج آزمایش‌ها از موضوعات مهمی است که باید جدی گرفته شود.

ذبیحیان با اشاره به برگزاری آزمون ورود به حرفه مهندسان در سال گذشته، گفت: بیش از ۴ هزار نفر در این آزمون شرکت کردند و انتظار می‌رود سازمان نظام مهندسی در روند برگزاری این آزمون همکاری بیشتری داشته باشد.

وی در ادامه اظهار کرد: پیش از این، اجرای ساختمان‌های با متراژ بیش از ۶۰۰ مترمربع نیازمند حضور مجری ذی‌صلاح بود که این الزام اکنون برای پروژه‌های ۳۰۰ مترمربع و بالاتر اعمال می‌شود، این امر انگیزه مهندسان برای دریافت صلاحیت اجرا را افزایش داده است.

در بخش دیگری از این جلسه، نایب‌ رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان زنجان با اشاره به ضرورت رعایت هویت معماری ایرانی ـ اسلامی در طراحی نماها گفت: در همین راستا، کمیته تخصصی نما تشکیل شده و دبیرخانه آن در نظام مهندسی فعال است.

زهره ترابی افزود: تلاش داریم ضوابط مشخصی برای طراحی نماها از جمله جزییات اجرایی، نورپردازی و دخالت تخصصی رشته‌های مرتبط تدوین کنیم و برای این فعالیت‌ها نیز حق‌الزحمه مشخصی در نظر گرفته شود.

وی با اشاره به اینکه حدود ۴۰ درصد مصرف انرژی کشور در بخش ساختمان است، تأکید کرد: با توجه به وضعیت انرژی در کشور، نیاز به داشتن صلاحیت تخصصی در حوزه انرژی ساختمان بیش از گذشته احساس می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha