• دوشنبه / ۵ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۸:۳۴
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1404030502468
  • خبرنگار : 50212

آغاز اجرای یک قانون برای کاهش زمان انتظار دریافت دیه

آغاز اجرای یک قانون برای کاهش زمان انتظار دریافت دیه

ایسنا/مرکزی با اجرای آیین‌نامه بند «د» ماده ۱۱۳ قانون برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه از پنجم خرداد ۱۴۰۴، پرداخت دیه مصدومین تصادفات رانندگی بدون نیاز به رأی دادگاه در سراسر کشور انجام خواهد شد.

موسی زارعی‌مهر رئیس دادگستری شهرستان زرندیه در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با ابلاغ آیین‌نامه بند «د» ماده ۱۱۳ قانون برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، فرآیند پرداخت دیه مصدومین تصادفات رانندگی متحول شده و دیگر نیازی به صدور رأی قضایی ندارد. این آیین‌نامه که با شیوه‌نامه ارائه‌شده توسط معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان مرکزی تکمیل شده است، از امروز، پنجم خردادماه اجرایی خواهد شد.

وی افزود: بر اساس این شیوه‌نامه، تنها پرونده‌های مربوط به تصادفات رانندگی منجر به فوت یا نقص عضو و همچنین مواردی که کروکی حادثه از سوی طرفین پذیرفته نشود، برای رسیدگی، به محاکم صلح استان مرکزی، از جمله شهرستان زرندیه، ارجاع می‌شود.

رییس دادگستری زرندیه افزود: از امروز دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در سطح استان از ثبت پرونده‌های تصادفات جرحی، به‌جز موارد استثنایی ذکر شده، خودداری خواهند کرد. بر اساس این طرح، مراجع انتظامی مانند کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها پس از تهیه گزارش تصادف، کروکی و اخذ نظریه پزشکی قانونی، پرونده را مستقیما به شرکت‌های بیمه ارسال می‌کنند تا خسارت و دیه مصدومان بدون نیاز به رسیدگی قضایی پرداخت شود.

وی تأکید کرد: این تغییر با هدف کاهش بار پرونده‌های قضایی، تسریع در فرآیند جبران خسارت و افزایش رضایت‌مندی مصدومان طراحی شده است و این طرح می‌تواند گامی مهم در بهبود کارایی نظام قضایی و کاهش زمان انتظار برای دریافت دیه باشد.

زارعی مهر با بیان اینکه انتظار می‌رود شرکت‌های بیمه نقش فعال‌تری در مدیریت خسارات ناشی از تصادفات ایفا کنند، تصریح کرد: این اقدام همچنین به هماهنگی بیشتر میان نهادهای انتظامی، قضایی و بیمه‌ای کمک خواهد کرد و با ساده‌سازی فرآیندها، تجربه‌ای کارآمدتر برای شهروندان فراهم می‌آورد. زرندیه به‌عنوان یکی از شهرستان‌های پیشرو در اجرای این طرح، آماده است تا الگویی موفق برای سایر مناطق ارائه دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha