• سه‌شنبه / ۶ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۴:۴۵
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1404030603715
  • خبرنگار : 50455

یک مدرس:

خودشناسی مهم‌ترین عامل در انتخاب مسیر شغلی است

خودشناسی مهم‌ترین عامل در انتخاب مسیر شغلی است

ایسنا/قم یک مدرس گفت: خودشناسی به معنای شناختن قدرت‌ها، ضعف‌ها، علایق و ترس‌ها، خواسته‌ها و آرزوها است که در نهایت منجر به شناخت هدف می‌شود و انسان به علت اینکه نمی‌داند قدرت واقعی و ضعف وجودی او چیست، توان یافتن هدف و مسیر شغلی خود را ندارد.

سینا خرازان، پژوهشگر و مؤلف کتب آموزش، رشد و توسعه فردی در نشست «آینده شغلی و انتخاب مسیر رشد؛ پیش‌بینی آینده شغلی و راهکارهایی برای مسیر شناسایی شغلی» که امروز ۶ خرداد به همت انجمن علمی کسب و کار دانشکدگان فارابی و سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی استان قم برگزار شد، اظهار کرد: مسئله حائز اهمیت در انتخاب شغل آن است که نسبت به اینکه قرار است چه عنوان شغلی را برعهده شما بگذارند، تأمل کنید و خود را در آن موقعیت‌های شغلی کم یا بزرگ تصور نکنید.

وی گفت: ما نباید خود کم‌بین یا خودبزرگ‌بین باشیم بلکه باید خود را به همان شکل و اندازه‌ای که هستیم بشناسیم تا بتوانیم در بازار کار در این شرایط رقابتی و اجتماعی موفق عمل کنیم.

این پژوهشگر در خصوص راه دستیابی به خودشناسی، اظهار کرد: باید علاقه خود را بشناسید، تعیین و شناخت اهداف در زندگی اهمیت بسیاری دارد و همچنین آگاهی و شناخت سبک زندگی ضروری است. من حقیقی انسان با من خیالی‌اش متفاوت است، بنابراین دنبال یک ذهنیت فانتزی از خود نباشید، برای اینکه دچار اشتباهات شناختی نشوید باید کتاب بخوانید، مطالعه و تحقیق کنید، پای درس استاد بنشینید و یاد بگیرید.

خرازان گفت: کسی که خود را به‌خوبی بشناسدخوب تصمیم می‌گیرد و خودکنترلی بسیاری در برابر فشارهای اجتماعی دارد، همچنین می‌تواند درک بهتری از رابطه با خود و دیگران داشته و در نهایت رشد و توسعه فردی بسیار عالی داشته باشد.

وی تصریح کرد: نقص‌های خود را باید بشناسید تا خودشناسی خوبی داشته باشید، به حرف‌ها و نداهای درونی خود گوش دهید، افرادی‌ که خود را نمی‌شناسند، در موقعیت‌های مختلف نمی‌توانند رفتار عاقلانه داشته باشند.

خرازان گفت: اگر تهدیدها ما را از مسیر اصلی دور کنند، باعث می‌شود در مسیر شغلی خود لطمه ببینیم، همچنین افراد باید بتوانند در موقعیت‌های شغلی مختلف بهترین خود را ارائه دهند.

این مدرس بیان کرد: نقش شبکه‌سازی و ارتباطات بسیار کلیدی است، اینکه افراد بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، و در این راستا برگزاری نمایشگاه‌ها در حوزه کار و مشاغل مختلف این بستر و ظرفیت مهم را برای تعامل و برقراری ارتباط فراهم می‌آورد.

وی در پایان با اشاره به تأثیر فناوری بر مشاغل آینده گفت: بهتر است از امروز پیش‌بینی فناوری را داشته باشیم و استرس و اضطراب خودمان را در این رابطه مدیریت و کنترل کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha