به گزارش ایسنا، «تمی بروس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا علی رغم آشوب گسترده روز اول آغاز اجرای مکانیسم جدید کمکرسانی توسط شرکتهای امنیتی آمریکایی، از طرح توزیع کمکها در غزه دفاع کرد و گفت: بنیاد بشردوستانه غزه نزدیک به ۸۰۰۰ بسته غذایی را توزیع کرد که هر بسته برای بیش از پنج نفر برای مدت سه روز و نیم کافی است و در مجموع شامل حدود ۴۶۲ هزار وعده غذایی است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانسی مطبوعاتی در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره وضعیت امنیتی، استفاده از پیمانکاران امنیتی و نگرانیها درباره آوارگی گفت: این اولین نوبت از تحویل کمکهای بشردوستانه بوده و این همان کمکی است که ماهها درباره آن شنیدهایم.
او افزود: داستان در اینجا این است که کمکها و غذا در مقیاس وسیع حمل میشوند و کمکرسانی در غزه با این مکانیسم ادامه دارد.
بروس در ادامه از خبرنگاران خواست سوالهای خود درباره کمکها و طرحهای جبران اشتباهها را از بنیاد بشردوستانه غزه مطرح کنند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره نگرانیها از اینکه هدف از این مکانیسم انتقال عامدانه ساکنان از شمال به جنوب نوار غزه است، گفت: این تلاش وزارت خارجه نیست و ما برنامهای نداریم.
او ضمن اشاره به اینکه در مورد آنچه موسسه احتمال دارد انجام دهد، هیچ حدس و گمانی ندارد، سوالهای بیشتر در این خصوص را به بنیاد بشردوستانه غزه ارجاع داد.
شرکت آمریکایی که مسؤول مدیریت و توزیع کمکها در نوار غزه است، روز اول با از دست دادن کنترل محل تحویل کمکها در رفح و ایجاد هرج و مرج و ازدحام در اجرای ماموریت خود ناموفق بود و به دلیل این وضعیت خسارات گستردهای به محل توزیع وارد شد و روند توزیع نیز متوقف گردید.
در این رابطه دفتر اطلاعرسانی دولت غزه با انتشار بیانیهای تاکید کرد که رژیم اشغالگر در پروژه توزیع کمکها در مناطق تفکیک نژادی شکست سختی خورد.
این دفتر در شرح اتفاقات رخ داده، اعلام کرد که با تجمع هزاران فلسطینی گرسنه در غزه که توسط رژیم اشغالگر محاصره شده و از حدود ۹۰ روز ارسال غذا و دارو برای آنها قطع شده است در اطراف محل توزیع کمکها صحنهای غمانگیز و دردناک رقم خورد و در ادامه اشغالگران شروع به تیراندازی کردند که به زخمی شدن تعدادی از شهروندان در این مراکز منجر گردید.
به گزارش وبگاه شبکه خبری «المیادین»، دفتر اطلاعرسانی دولت غزه در ادامه بیانیه خود تاکید کرد: این اتفاق نشاندهنده فروپاشی روند انسانی است که رژیم اشغالگر مدعی است دنبال میکند و نیز شواهد قطعی از شکست این رژیم در مدیریت شرایط انسانی است که خود عامدانه ایجاد کرده است.
همچنین این دفتر تاکید کرد: ایجاد گِتوهایی (محلههایی با اقلیت مذهبی) برای توزیع کمکهایی محدود، سیاستی برنامهریزیشده برای استمرار قحطی و از هم پاشیدن جامعه است.
دفتر یاد شده در ادامه نیز سوءاستفاده رژیم صهیونیستی از کمکها به عنوان اسلحه جنگی و ابزاری برای باجخواهی سیاسی را محکوم کرد و مسؤول قانونی و انسانی فروپاشی وضعیت غذایی در غزه را به طور کامل این رژیم دانست.
دفتر اطلاعرسانی دولت غزه همینطور مخالفت قاطع خود را با هر گونه طرحی مبتنی بر مناطق حائل یا گذرگاههای انسانی تحت نظارت رژیم اشغالگر اعلام کرد.
این دفتر در ادامه نیز اقدام فوری و موثر برای توقف این جنایت، بازگشایی فوری و بدون قید و شرط گذرگاهها، توانمندسازی نهادهای انسانی برای انجام ماموریتهای خود به دور از مداخلهها و برنامههای رژیم اشغالگر، اعزام کمیتههای حقیقتیاب بینالمللی برای ثبت جنایت گرسنگی دادن و محاکمه سران رژیم اشغالگر را از سازمان ملل خواستار شد.
این نهاد فلسطینی در ادامه نیز مداخله کشورهای عربی و اسلامی برای لغو محاصره غزه و راهاندازی کریدورهای انسانی را خواستار شد.
خبرنگار المیادین نیز پیشتر اعلام کرد که شرکت آمریکایی مسؤول توزیع کمکها در رفح، کنترل اوضاع را از دست داده و به این ترتیب مکانیسم آمریکایی توزیع کمکها در رفح شکست خورد.
این منبع در شرح اتفاق رخ داده، اظهار کرد: محل توزیع کمکها در نتیجه ازدحام و بینظمی آسیب دید و بخش بزرگی از آن تخریب شد، بالگردهای اسرائیلی نیز به سمت محل توزیع کمکها تیراندازی کردند.
رسانههای رژیم صهیونیستی نیز اذعان کردند که ارتش این رژیم به سمت فلسطینیهای غزه که در محل توزیع کمکها جمع شده بودند، به شدت تیراندازی کرد.
روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» در این رابطه نوشت: نیروهای مسلح شرکت آمریکایی بعد از ازدحام شدید از محل توزیع گریختند.
رسانههای عبری در واکنش به این ماجرا اعلام کردند: بار دیگر سناریوی شکست ما در محور نتزاریم تکرار شد و ماموریتی امنیتی در داخل سرزمین «دشمن» به پیمانکاران خارجی سپرده شد.
انتهای پیام
نظرات