• چهارشنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1404030704275
  • خبرنگار : 50105

شکایت برزیلی‌ها از خودروساز چینی برای استثمار کارگران

شکایت برزیلی‌ها از خودروساز چینی برای استثمار کارگران

دادستان‌های کار برزیل علیه شرکت خودروسازی چینی بی وای‌دی (BYD) و دو پیمانکار آن به اتهام قاچاق غیرقانونی کارگران برای زندگی و کار در شرایطی مشابه برده‌داری، شکایت کردند.

به گزارش ایسنا، دادستان‌های برزیلی که مسئول اجرای قوانین کار هستند، در بیانیه‌ای اعلام کردند که از شرکت خودروسازی بی وای‌دی و همچنین شرکت CGCB و شرکت TEI، پیمانکاران این شرکت شکایت و درخواست ۲۵۷ میلیون رئال (۴۵ میلیون دلار) غرامت کردند.

آنها این سه شرکت را به قاچاق کارگران چینی برای ساخت کارخانه بی وای‌دی در کاماچاری واقع در ایالت باهیا در شمال شرقی برزیل، متهم کردند. دادستان‌های این ایالت ادعا می‌کنند که این شرکت‌ها، کارگران را در شرایط بسیار تحقیرآمیز قرار داده‌اند.

در این بیانیه آمده است: در دسامبر سال میلادی گذشته، ۲۲۰ کارگر چینی در شرایطی مشابه برده‌داری و قربانی قاچاق بین‌المللی انسان، پیدا شدند.

خسارتی که دادستان‌ها درخواست کردند، علاوه بر خسارات روحی، معادل جریمه ۵۰ هزار رئال (۸۸۶۷ دلار) برای هر تخلف، برای تعداد کارگران آسیب‌دیده است.

این دادخواست نتیجه‌ برخورد پلیس در دسامبر ۲۰۲۴ است که طی آن مقامات می‌گویند ۱۶۳ کارگر چینی را از بخش جینجیانگ و ۵۷ نفر را از بخش تکمونتا نجات دادند. دادستان‌ها می‌گویند این کارگران قربانی قاچاق بین‌المللی انسان بوده‌اند و با ویزاهایی به برزیل آورده شده‌اند که با شغلشان مطابقت نداشته است.

دادستان‌ها همچنین ادعا می‌کنند که شرایط محل ساخت و ساز، کارگران را تقریبا به طور کامل به کارفرمایان خود وابسته کرده است، به طوری که تا ۷۰ درصد از دستمزد آنها کسر شده و هزینه‌های بالای فسخ قرارداد بر آنها تحمیل شده است. به گفته دادستان‌ها، حتی گذرنامه برخی از کارگران گرفته شده و توانایی آنها برای ترک محل محدود شده است.

این دادخواست همچنین شرایط زندگی نامناسب، از جمله برخی تخت‌های بدون تشک را شرح می‌دهد. در بیانیه دادستان‌ها آمده است در یک خوابگاه، فقط یک سرویس بهداشتی برای استفاده ۳۱ نفر در نظر گرفته شده بود.

برزیل، بزرگترین بازار خودروهای بی وای‌دی در خارج از چین است. این غول خودروسازی چینی اعلام کرد که به حقوق بشر متعهد است، با مقامات همکاری خواهد کرد و در دادگاه به این شکایت پاسخ خواهد داد.

سخنگوی این شرکت در دسامبر گفت: ادعاهای مربوط به شرایط نامناسب کاری، بخشی از تلاش برای بدنام کردن چین و شرکت‌های چینی است، اما دادستان‌های کار برزیل این تصور را که شکایت آنها مبتنی بر احساسات ضد چینی است، رد کردند.

طبق گزارش شبکه الجزیره، «فابیو لیل»، معاون دادستان کار، در مصاحبه‌ای گفت: شکایت ما بسیار موجه و طی این تحقیقات، شواهد قابل‌توجهی ارائه شده است. او گفت: کارگرانی که همگی به چین بازگشته‌اند، هرگونه پرداختی مربوط به این دادخواهی را در آنجا دریافت خواهند کرد و شرکت‌های برزیلی مسئول ارائه مدارک پرداخت هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha