ساجد امجدی در حاشیه افتتاحیه مرکز نوآوری و فناوری غذاهای خاص که شنبه ۱۷ خرداد برگزار شد، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: این مرکز با هدف توسعه فناوریهای نوین، ارتقای سطح سلامت عمومی و تسریع تجاریسازی محصولات دانشبنیان در حوزه غذاهای خاص در محل موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی فعالیت خود را آغاز کرده است.
مسئول راهاندازی مرکز نوآوری و فناوری غذاهای خاص با بیان اینکه این مرکز بصورت تقاضامحور از سمت صنایع غذایی مطرح کشور راهاندازی و افتتاح شد، افزود: با توجه به نیازهای موجود در این حوزه، یک رهنگاشت ۱۰ ساله به منظور توسعه زیست بوم نوآوری در کشور طراحی شد. هدف اصلی این مرکز دستیابی به امنیت غذایی پایدار در کشور میباشد. همچنین این مرکز مجوز خود را از وزارت علوم و سازمانهای دولتی نیز دریافت کرده است.
وی از طراحی ۱۶ گروه محصول غذایی جدید بر اساس بررسی نیازهای صنایع غذایی در شش پلتفرم تحقیق و توسعه خبر داد و افزود: از جمله این پلتفرمها میتوان به توسعه محصولات غذایی فراسودمند، توسعه مواد بستهبندی، توسعه محصولات غذایی ساختار یافته، توسعه محصولات غذایی میکروبزا، توسعه جیرههای غذایی نظامی و توسعه غذاهای آینده (ابر غذاها) اشاره کرد.
امجدی اضافه کرد: تمایز این مرکز نسبت به سایر مراکز در راهاندازی پایگاه پایش و تحلیل دادهها قرار دارد که این امکان را فراهم میآورد تا بدون نیاز صنایع غذایی به شناسایی نیازها، پیشبینی نیازها از سالها قبل انجام شود. همچنین با تأسیس کارگاههای ساخت و فبلبها این امکان وجود دارد که محصولات طراحیشده توسط پژوهشگران در این کارگاهها توسعه و تولید شوند. حمایت از طرحهای فناورانه، پسادکتری، برگزاری رویدادهای فناورانه و کارگاههای آموزشی نیز از دیگر خدمات این مرکز به پژوهشگران است.
وی ادامه داد: مرکز همچنین در زمینه مشاوره به پژوهشگران خدمات ارائه میدهد و امکاناتی را برای تولید محصولات در مراحل پیشرفته فراهم میکند. هدف این است که محصولات غذایی طراحیشده به سطوح فناوری بالاتر برسند. لذا در محیط دانشگاهی پژوهشگران میتواند گونه آزمایشگاهی تولید کنند، اما این مرکز در کارگاهها این امکان را فراهم خواهد آورد که محصولات غذایی طراحیشده به سطوح فناوری بالاتر خود را برسانند و به صورت تقاضامحور کار کنند. همچنین مرکز این امکان را فراهم خواهد کرد که مشتری برای محصولات غذایی نوآورانه برای پژوهشگر فراهم کند.
سرپرست و مسئول راهاندازی مرکز نوآوری و فناوری غذاهای خاص گفت: از نظر مالی مرکز به عنوان یک شتابدهنده عمل میکند و در راستای حمایت از پژوهشگران و فناوران اسپانسرهایی را فراهم میکند. این مرکز از پژوهشگران هیچ مبلغی دریافت نخواهد کرد و درآمد خود را از درصدی که از اسپانسرها تأمین میشود، تأمین میکند. پژوهشگران در فرآیندهای همکاری با این مرکز متحمل هیچ هزینهای نخواهند شد.
امجدی با بیان اینکه محصولات غذایی خاص بطور خاص برای گروههای خاص مصرفکننده طراحی و تولید میشوند، گفت: این گروهها شامل بیماران مبتلا به دیابت، بیماران سرطانی و حتی مصرفکنندگان نظامی و فضانوردان میباشند. مرکز ما به سمت توسعه غذاهای فضانوردی نیز حرکت خواهد کرد.
وی اضافه کرد: علاوه بر این تمرکز ما بر روی غذاهای عملکردی، رژیمی و سلامتمحور است. این غذاها به گونهای طراحی میشوند که نه تنها نیازهای تغذیهای مصرفکنندگان را تأمین کنند، بلکه خواص سلامتیبخشی را نیز به همراه داشته باشند.
در حاشیه این رویداد از نقشه راه توسعه مرکز، ساختار زیستبوم نوآوری و مدل عملیاتی همکاری با صنعت و دانشگاه رونمایی شده است.
انتهای پیام
نظرات