• یکشنبه / ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۷:۴۵
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1404031912193
  • خبرنگار : 71584

مدیرکل وصول حق بیمه سازمان تأمین اجتماعی تشریح کرد

کمک قانون جدید به تامین‌اجتماعی برای دسترسی به دستمزدهای واقعی

کمک قانون جدید به تامین‌اجتماعی برای دسترسی به دستمزدهای واقعی

مدیرکل وصول حق بیمه سازمان تأمین اجتماعی به دنبال اجرای قانون برنامه هفتم توسعه و در راستای مقابله با فرار بیمه‌ای و جلوگیری از تضییع حقوق بیمه‌شدگان، از اجرای سازوکار تازه‌ برای شناسایی دستمزد واقعی شاغلان خبر داد.

ابراهیم کشاورز در گفت‌وگو با ایسنا،‌ با اشاره به مصوبه هیات وزیران به دنبال ماده چهار قانون برنامه هفتم توسعه و اصل ۱۳۸ قانون اساسی،‌ اظهار کرد: باتوجه به اینکه هرچه هزینه‌ها برای یک شرکت بیشتر باشد،‌ آن شرکت،‌ مالیات کمتری می‌پردازد اما در بعضی موارد فرار بیمه‌ای اتفاق می‌افتد؛ به گونه‌ای که نیرویی در یک کارگاه، ماهانه ۳۰ میلیون تومان حقوق می‌گیرد و این حقوق هر ماهه به عنوان هزینه به اداره دارایی اعلام می‌شود اما وقتی نوبت به ارسال لیست بیمه می‌رسد، حقوق نیروی کارگر را  بر حسب حداقل دستمزد  مصوب سالانه، پرداخت می‌شود، به این ترتیب، بیمه کمتری پرداخت و این موضوع در آینده به ضرر نیروی کار است، زیرا زمان بازنشستگی مستمری‌ بر اساس همین دستمزد حداقلی محاسبه می‌شود.



فرار بیمه‌ای کارفرمایان؛ دستمزد اعلامی کارفرمایان ۳۰ درصد کمتر از دستمزد واقعی است


به گفته کشاورز، طبق برآوردهای ما در سال گذشته، میانگین فرار بیمه‌ای در کشور حدود ۳۰ درصد بوده است؛ یعنی دستمزدی که کارفرمایان به ما اعلام کرده‌اند، به طور میانگین ۳۰ درصد کمتر از دستمزد واقعی پرداختی به کارکنان بوده است.


دسترسی تامین‌اجتماعی به دستمزد واقعی ثبت شده افراد در اظهارنامه مالیاتی شرکت‌ها


وی افزود: در همین راستا،‌ براساس ماده ۷ آیین‌نامه اجرایی بند (ت) ماده ٤ قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت، مصوب ۱۷ خرداد ۱۴۰۴، آئین‌نامه‌ای به تصویب رسید که به دنبال آن، باتوجه به لیست تلفیقی مالیات حقوق و حق بیمه پرسنل کارفرما، در صورت مغایرت مزد و حقوق واقعی کارکنان با مبلغ اعلامی کارفرما در لیست حق‌بیمه، سازمان تامین اجتماعی مکلف به محاسبه و وصول حق بیمه مابه‌التفاوت آن است. به عبارتی،‌ با اجرای آیین‌نامه اجرایی برنامه هفتم توسعه، یک لینک مشترک با اداره دارایی راه‌اندازی و این لینک به ما امکان می‌دهد به دستمزد واقعی افراد که در اظهارنامه مالیاتی شرکت‌های ثبت شده، دسترسی پیدا کنیم.

مدیرکل وصول حق بیمه سازمان تأمین اجتماعی با استناد به تبصره ۲ این آئین‌نامه افزود: براین اساس سازمان‌های بیمه‌گر و صندوق‌های فعال در قلمرو بیمه‌های اجتماعی قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی،‌ مکلف‌اند ضمن ارسال اطلاعات بیمه‌شدگان توسط هر کارفرما در مرحله اول، تغییرات بیمه‌شدگان هر کارفرما را نیز به صورت برخط برای درگاه مشترک بیمه و مالیات ارسال کنند، به نحوی که کارفرما فقط با تکمیل اقلام متغیر ماه بتواند لیست حق‌بیمه و مالیات کارکنان خود را مشاهده و پس از تایید، پرداخت کند و در صورت وجود ابهام در تشخیص مصادیق و اقلام اطلاعاتی، سازمان بیمه‌گر ذیربط یا واحدهای کسب و کار، موضوع در کارگروهی متشکل از نمایندگان وزارت (رئیس کارگروه)  رفاه و سازمان برنامه و بودجه کشور بررسی و در چارچوب قوانین و مقررات، اتخاذ تصمیم شود.


تکلیف تامین‌اجتماعی برای اعمال بدهی و وصول کسری حق‌ بیمه



کشاورز با اشاره به ماده ۷ نیز تصریح کرد: چنانچه پس از بررسی سازمان و یا سازمان بیمه‌گر ذیربط یا براساس احکام قطعی مراجع قضایی یا قانونی ذیصلاح، هر گونه مغایرتی در فهرست تلفیقی ارسالی توسط کارفرما یا میزان مزد و حقوق واقعی پرداخت‌شده به کارکنان محرز شود، سازمان بیمه‌گر ذیربط یا سازمان مکلفند اقدامات قانونی لازم را برای اعمال حساب یا وصول کسری حق‌ بیمه یا مالیات به عمل آورند.

وی افزود: طبق همان بند قانونی، در صورت کشف تخلف، سازمان تامین اجتماعی،‌ تفاوت دستمزد اعلام‌شده به تأمین اجتماعی و دستمزد واقعی را محاسبه و اعلام بدهی می‌کند. یعنی اگر حقوق واقعی فرد ۳۰ میلیون بوده و برای بیمه ۱۵ میلیون رد شده باشد، حق بیمه ۱۵ میلیون مابه‌التفاوت و متفرعات آن را محاسبه ، وصول و در سوابق بیمه‌شده لحاظ می دارد. در نتیجه بیمه‌شده در زمان بازنشستگی با مستمری واقعی مواجه می‌شود.


بیمه‌شدگان می‌توانند از طریق سامانه تأمین اجتماعی پیگیر استعلام دستمزد ماهانه‌شان باشند
 

مدیرکل وصول حق بیمه سازمان تأمین اجتماعی در پاسخ به این سوال که از طرف بیمه‌شدگان چطور می‌توان این موضوع را پیگیری کرد؟، گفت: ما پیامک‌هایی را در همین زمینه ارسال می‌کنیم. البته متأسفانه خیلی از بیمه‌شده‌ها به دلیل ترس از دست دادن شغل‌شان حاضر به اعتراض نیستند اما افراد می‌توانند از طریق سامانه تأمین اجتماعی و استعلام دستمزد ماهانه‌شان، پیگیر باشند و در صورت مغایرت، آن را به سازمان گزارش دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۳-۲۵ ۱۰:۱۸

دوردبرشما اکثرشرکتها حق بیمه کارگری ردمیکنندونیروازترس اخراج نمی‌تواند اعتراض کنه خوددولت باید پیگیری کنه خودمن با۲۵ سال بیمه یک چهارم حقوقم رابیمه ردمیکنند

avatar
۱۴۰۴-۰۳-۲۷ ۰۴:۱۵

بیمه سی درصد حقوق را میگیره و خدمات در حد صفر سی سال خدمت هم کرده سی و پنج سال یعنی دیگه نزدیک وفات بازنشسته میشی حقوق بازنشستگی نمی‌گیری اگه همین حق بیمه را ماهانه طلا بخری بعد از بیست سال شاهانه زندگی می‌کنی