• سه‌شنبه / ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۸
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1404032012655
  • خبرنگار : 50225

رئیس مرکز بهداشت خوزستان تاکید کرد

لزوم نظارت دقیق بر کیفیت و عرضه نمک یددار

 لزوم نظارت دقیق بر کیفیت و عرضه نمک یددار

ایسنا/خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به بروز بیماری‌های مزمن در پی انحراف فرهنگ مصرف نمک در جامعه به دلیل تبلیغات نادرست درباره نمک‌های غیر استاندارد، بر لزوم نظارت دقیق بر کیفیت و عرضه نمک یددار تاکید کرد.

مهرداد شریفی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص وضعیت کمبود ید در خوزستانی‌ها اظهار کرد: مشکلات ناشی از کمبود ید صرفا به بیماری‌های تیروئیدی محدود نمی‌شود. این مشکلات، بر سلامت مادران باردار، رشد کودکان و عملکرد ذهنی جامعه نیز تاثیرگذار است بنابراین باید نظارت دقیقی بر کیفیت و عرضه نمک یددار شود.

وی با اشاره به نمونه‌برداری از نمک یددار در سطح عرضه و کنترل مطلوب بودن آن افزود: در سال ۱۴۰۳، از ۳۳۰ مورد نمک یددار نمونه‌برداری شد که مطلوبیت آن ۶۹.۷ درصد بوده است و در مقایسه با سال قبل از آن که که شاخص ۷۸ درصد بوده، در مجموع ۸.۳ درصد کاهش شاخص داشته‌ایم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، میزان ید ادرار در دانش‌آموزان و مادران باردار استان خوزستان، در محدوده قابل قبول قرار دارد اما همچنان نیازمند پایش مستمر است.

وی ادامه داد: فرهنگ مصرف نمک در جامعه به دلیل تبلیغات نادرست درباره نمک‌های غیر استاندارد، دچار انحراف شده است که می‌تواند تبعاتی مانند افزایش بیماری‌های مزمن را در پی داشته باشد.

شریفی با تاکید بر لزوم اصلاح سیاست‌های مرتبط با تولید و توزیع مواد غذایی سالم در راستای کاهش کمبود ید و ارتقای تغذیه سالم گفت: نمک یددار باید در ظرف‌های دربسته و دور از نور و رطوبت نگهداری شود تا ید موجود در آن از بین نرود.

وی گفت: نمکدان باید از سفره حذف و نمک به میزان کم مصرف شود و همان مقدار کم هم باید از نمک تصفیه‌شده یددار استفاده شود. غذاهای کنسروشده و بسیاری از مواد غذایی بسته‌بندی شده و آماده، دارای اندازه‌های زیادی نمک هستند بنابراین بهتر است مصرف این گونه مواد غذایی را محدود کنیم. سس‌های سالاد و سس کچاپ هم حاوی قند و نمک هستند و باید مصرف آن‌ها را محدود کرد.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در تهیه غذاها می‌توان به جای نمک از سبزی‌های تازه، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن، شوید و ... استفاده کرد. همچنین باید ذائقه کودکان از اوایل زندگی به غذای کم نمک عادت داده شود و برای این کار باید به غذای کودک زیر یک سال نمک اضافه نشود تا ذائقه او به غذاهای شور عادت نکند.

وی بیان کرد: احتمال افزایش فشار خون در افرادی که در طول زندگی خود غذاهای شور و پرنمک مصرف کرده‌اند، بیشتر است.

شریفی گفت: جوش شیرین که برای ورآمدن و پف کردن انواع نان و کیک به کار می‌رود هم دارای مقدار زیادی سدیم است بنابراین در افرادی که به علت بیماری، محدودیت مصرف نمک دارند مصرف جوش شیرین هم باید بسیار محدود یا قطع شود.

وی اضافه کرد: در برچسب بعضی مواد غذایی مقدار سدیم موجود در ۱۰۰ گرم از ماده غذایی ذکر شده است؛ برای تبدیل مقدار سدیم به نمک باید آن را در عدد ۲.۵ ضرب کرد .

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: کل نمک مصرفی روزانه باید کمتر از ۵ گرم یعنی کمتر از یک قاشق مرباخوری باشد؛ این مقدار شامل نمکی که به طورطبیعی در غذاها وجود دارد نیز می‌شود. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha