• چهارشنبه / ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۰:۲۳
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1404032113508
  • خبرنگار : 51019

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گفت؛

کنترل آفات در بیش از ۱۷۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی قم

کنترل آفات در بیش از ۱۷۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی قم

ایسنا/قم مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: مهمترین فعالیت‌ها و پروژه‌های اجرا شده، در حوزه مدیریت حفظ نباتات شامل ردیابی، شناسایی و کنترل عوامل خسارت‌زا مانند آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز مزارع و باغات در مساحتی حدود ۱۷۳ هزار و ۱۲۸ هکتار با تشکیل شبکه‌های مراقبت و پیش آگاهی است.

رضا لطیفی‌زاده، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از ابتدای سال جای با اجرای عملیات کنترل عوامل خسارت‌زای محصول استراتژیک گندم به خصوص سن مضر غلات شناسایی شد، همچنین ردیابی و مبارزه با آفات عمومی و همگانی مانند سن گندم، موش و ملخ در مساحت ۴۵۶ هزار و ۸۲۲ هکتار انجام شد.  

وی تصریح کرد: برای کنترل آفات و بیماری‌های غلات و کلزا، ۱۵ فروند پهپاد در قالب ۱۰ اکیپ عملیاتی به کار گرفته شد و این عملیات در وسعت ۵ هزار و ۸۵۰ هکتار صورت گرفت؛ همچنین، پروژه ردیابی و پیش آگاهی آفات کرم گلوگاه انار و پسیل پسته به منظور تهیه مدل پیش آگاهی و اعتبار سنجی توسط دستگاه دیتالاگر نیز اجرا شد.  

لطیفی‌زاده به اجرا و ترویج برنامه‌های کنترل غیر شیمیایی و بیولوژیک اشاره کرد و گفت: آفت‌کش‌های کم خطر و کاهش مصرف سموم شیمیایی در مزارع، باغات و گلخانه‌ها جایگزین شد، همچنین با آفت پسیل پسته به وسیله موادی مانند سیلیکات پتاسیم، گوگرد مایع و صابون‌های حشره‌کش به جای سموم شیمیایی یک مبارزه غیرشیمیایی صورت گرفت.  

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: نظارت بر واردات، صادرات و ترانزیت محصولات و فرآورده‌های گیاهی در گمرکات استان از طریق اعمال ضوابط قرنطینه‌ای روی محموله‌های وارداتی به میزان ۴۰۸۱ تُن و صدور برگ گواهی بهداشت برای صادرات به میزان ۹۲۹ تُن محصولات کشاورزی در سال جاری انجام شد.

وی درباره ایجاد ایستگاه‌های پیش آگاهی در کنترل عوامل خسارت‌زای قرنطینه‌ای گفت: در ۲۳۰۰۰ هکتار آفات قرنطینه‌ای خارجی و در ۲۱۰۸۰ هکتار آفات قرنطینه داخلی ردیابی و کنترل شد. بر شبکه توزیع آفت کش‌های نباتی به وسیله سامانه مانیتورینگ و تشکیل اکیپ‌های گشت و بازرسی نظارت انجام شد و ۳۷ داروخانه گیاه‌پزشکی برای تامین آفت کش‌های مورد نیاز تاسیس شد.

لطیفی زاده افزود: نظارت بر تولید نهال، صدور گواهی بهداشتی و مجوز جابجایی در ۱۴ نهالستان، اجرای رزمایش نظارت بر شبکه توزیع آفت‌کش‌های کشاورزی، همزمان با سراسر کشور، نظارت بر صدور مجوزهای گیاه‌پزشکی شامل؛ کلینیک‌ها، داروخانه‌ها، شرکت‌ها توسط نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان، نظارت بر کارایی و کیفیت آفت کش‌های مصرفی با اجرای طرح‌های کاربردی سموم، نظارت بر کارخانجات تولید فرمولاسیون و بسته بندی سموم، ارائه برنامه‌های آموزشی در خصوص کنترل عوامل خسارت‌زا برای بهره برداران و کارشناسان مربوطه از دیگر اقدامات مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان قم در سال جاری بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha