• پنجشنبه / ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۶
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1404032214449
  • خبرنگار : 71244

۶۰ درصد کودکان کار تحت حمایت بهزیستی "ایرانی" هستند/ وجود ۱۳۸ میلیون کودک کار و خیابان در جهان

۶۰ درصد کودکان کار تحت حمایت بهزیستی "ایرانی" هستند/ وجود ۱۳۸ میلیون کودک کار و خیابان در جهان

کارشناس گروه مراقبت و توانمندسازی کودکان کار و خیابان سازمان بهزیستی کشور با استناد بر آخرین تخمین هایی که در ۱۱ ژوئن ۲۰۲۵ توسط سازمان بین المللی کار(ILO) و یونیسف منتشر شده است گفت: در سال ۲۰۲۴ و اکنون تقریبا ۱۳۸ میلیون کودک کار در دنیا وجود دارد که حدود ۵۴ میلیون نفر از آنها درگیر بدترین اشکال کار کودک هستند که سلامت، امنیت و رشد آنها را به خطر می اندازد.

دکتر حسین اسدبیگی در گفت و گو با ایسنا اظهارکرد:  در سالهای گذشته آمار کودکان کار ۱۶۰ میلیون ذکر شده بود و کشورهای دنیا توانسته اند این آمار را کاهش داده و در سال ۲۰۲۴ به ۱۳۸ میلیون برسانند.

به گفته وی روز جهانی مبارزه با کار کودکان به انگلیسی (World Day Against Child Labour)  روزی است برای افزایش آگاهی و فعالیت در زمینه جلوگیری از کار کودکان که از سوی سازمان بین‌المللی کار   (ILO) پیشنهاد شده‌است. 

وی افزود:  این پیشنهاد نخستین بار در سال ۲۰۰۲ و پس از تصویب کنوانسیون شماره ۱۳۸ ILO درباره«حداقل سن برای استخدام» و کنوانسیون شماره ۱۸۲ ILO درباره «بدترین شکل‌های کار کودکان» صورت گرفت. 

اسدبیگی ضمن یادآوری اینکه روز جهانی مبارزه با کار کودکان هر ساله در ۱۲ ژوئن (۲۲ خرداد) برگزار می‌شود و هدف آن تقویت جنبش جهانی بر ضد کار کودکان است گفت: در ایران نیز امسال از ۲۱ خرداد تا ۳۱ خرداد، کارزار (کمپین) «نه به کار کودک» از سوی سازمان بهزیستی و موسسات غیردولتی برگزار می گردد. سازمان بهزیستی کشور از سال ۱۳۷۸ از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران متولی بحث کودکان خیابانی و کار بوده است و مسئولیت ارایه خدمات به این گروه از کودکان را از مرحله جذب و پذیرش تا توانمندسازی عهده دار بوده است. 

وی افزود: در حال حاضر ارایه خدمات به کودکان کار و خیابانی در سازمان بهزیستی در دو مرکز  الف ) «شبانه روزی موقت کودکان کار و خیابان» و ب) روزانه «حمایتی وآموزشی کودک و خانواده» انجام می شود که زیر مجموعه مراکز معاونت اورژانس  اجتماعی هستند. ‌

اسدبیگی با بیان اینکه در حال حاضر ۳۶ مرکز نگهداری موقت شبانه روزی کودکان کار وخیابان و ۵۱ مرکز روزانه حمایتی آموزشی کودک و خانواده در استانهای کشور فعالیت می کنند اظهار کرد: در سال گذشته، ۱۲ هزار و ۶۶۳ کودک دارای پرونده فعال در حوزه کودکان کار و خیابان،‌ از خدمات بهزیستی استفاده کردند. از این تعداد ۲۴۶۶ کودک در مراکز شبانه‌روزی و ۹۸۹۷ نفر در مراکز روزانه تحت حمایت قرار گرفتند. ۶۰ درصد از آنها از ایرانی و ۴۰ درصد آنها از اتباع خارجی (افغانستانی) بوده اند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha