• جمعه / ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۸:۲۶
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1404032314844
  • خبرنگار : 71667

/نگاهی به مهمترین اخبار حوزه ارتباطات در هفته گذشته/

از آخرین وضعیت پنجره ملی خدمات دولت هوشمند تا تولید برق خورشیدی در وزارت ارتباطات

از آخرین وضعیت پنجره ملی خدمات دولت هوشمند تا تولید برق خورشیدی در وزارت ارتباطات

ابلاغ مصوبه تشکیل کمیته تسهیل فعالیت کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال، جمع آوری تجهیزات غیراستاندارد تکرارکننده و تولید برق خورشیدی در وزارت ارتباطات از مرز ۳۳۰ کیلووات گذشت برخی از مهم ترین خبرهایی بودند که هفته گذشته در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر شد. 

به گزارش ایسنا، هفته دوم خرداد ماه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با خبری از سوی مرکز ملی فضای مجازی تحت عنوان ابلاغ مصوبه تشکیل کمیته تسهیل فعالیت کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال آغاز شد.  

مطابق مصوبه شورای عالی فضای مجازی، در صورتی که تشکل های رسمی اقتصاد دیجیتال کشور نسبت به هر یک از اقدام ها و تصمیم هایی که موجب اخلال جدی در فعالیت آنها است، اعتراضی را به دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی ارجاع دهند، با حضور دبیر شورای عالی فضای مجازی و نمایندگان رئیس جمهور، رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس قوه قضائیه، وزیر اطلاعات، فرمانده سپاه، فرمانده فراجا و در صورت لزوم دستگاه های مربوطه این کمیته تشکیل جلسه داده و پس از بررسی موضوع، تصمیمات لازم را برای تسهیل فعالیت فعالان این حوزه می گیرد.  

براساس مصوبه، همچنین مقرر شد که آئین نامه اجرایی این مصوبه تدوین و در جلسه آتی شورای عالی فضای مجازی بررسی و تصویب شود.  

جمع آوری تجهیزات غیراستاندارد تکرارکننده از دیگر خبرهایی بود که هفته گذشته منتشر شد.  مدیرکل نظارت بر طیف رگولاتوری اعلام کرد هماهنگی قضایی برای برخورد با استفاده کنندگان از تجهیزات غیراستاندارد تکرارکننده‌های تلفن همراه و ارتقای پوشش شبکه از برنامه‌های معاونت امور رادیویی برای حل مشکلات ارتباطی در شهرک‌های صنعتی است. وی با با اشاره به اینکه تجهیزات غیر استاندارد تکرارکننده علاوه بر ایجاد اختلال در شبکه سیار، می‌تواند سلامت عمومی استفاده‌کنندگان را نیز تحت تأثیر قرار دهد، افزود: در اردیبهشت‌ سال جاری، ۹۵۴ مورد تداخل فرکانسی در شهر تهران شناسایی و رفع شده است.  

علاوه بر موارد گفته شده با پیگیری‌های صورت‌گرفته و حمایت معاونت علمی ریاست‌جمهوری، ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی ساختمان‌های ستادی وزارت ارتباطات از عدد برنامه‌ریزی‌شده قبلی فراتر رفت و به حدود ۳۳۰ کیلووات رسید.

غلامرضا امیدی- معاون توسعه سرمایه انسانی و مدیریت منابع وزارت ارتباطات ارتباطات- توضیح داد ظرفیت نیروگاه خورشیدی سقف پارکینگ‌ها به ۶۰ کیلووات و ظرفیت نصب‌شده بر پشت‌بام سایر ساختمان‌های ستادی از ۲۰۰ کیلووات به ۲۵۰ کیلووات افزایش یافت و در مجموع، ظرفیت سامانه‌های نصب‌شده به حدود ۳۳۰ کیلووات رسیده است که مراحل پایانی راه‌اندازی خود را طی می‌کند.  

به گفته وی  بر اساس قانون، دستگاه‌های اجرایی موظف‌اند سالانه حداقل پنج درصد از برق مصرفی خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین کنند. این سهم باید تا پایان برنامه پنج‌ساله به ۲۰ درصد برسد.

لازم به ذکر است مصرف برق مجموعه ستاد وزارت ارتباطات حدود ۱۰۰۰ کیلووات است و با نصب این نیروگاه‌ها، بیش از ۳۰ درصد از برق مصرفی بخش‌هایی از ساختمان‌ها به‌صورت مستقیم از انرژی خورشیدی تأمین خواهد شد. این مسیر، علاوه بر کاهش وابستگی به منابع فسیلی، الگویی برای سایر دستگاه‌های اجرایی کشور نیز محسوب می‌شود.

با نزدیک شدن به پایان هفته جزئیات جدیدی از پنجره ملی خدمات دولت هوشمند از سوی سازمان فناوری اطلاعات ایران منتشر شد.  

مدیرکل توسعه کیفیت و پایش خدمات دولت هوشمند سازمان فناوری اطلاعات ایران- در این زمینه گفت: تعداد کاربران پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ۶۴.۶۳ میلیون نفر است و انتظار می‌رود با افزایش آگاهی عمومی و توسعه زیرساخت‌های دیجیتال، تعداد کاربران این سامانه در آینده نزدیک رشد چشمگیری داشته باشد که به بهبود تعاملات دولت و مردم، افزایش شفافیت و کارایی منجر خواهد شد.

از ابتدای دولت چهاردهم، با تلاش‌های این دولت برای ارائه خدمات باکیفیت و نوآورانه، حدود ۱۴ میلیون کاربر به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند اضافه شده است که این افزایش چشمگیر، نشان‌دهنده اعتماد عمومی به خدمات ارائه‌شده و موفقیت دولت در بهبود زیرساخت‌های دیجیتال است.  

دولت چهاردهم با استفاده از فناوری‌های روز، ساده‌سازی فرآیندهای اداری و افزایش شفافیت، دسترسی آسان‌تر به خدمات دولتی را فراهم کرده که نه‌تنها زندگی روزمره شهروندان را تسهیل کرده، بلکه به رونق کسب‌وکارها و افزایش بهره‌وری کمک کرده است. این روند، نویدبخش توسعه پایدار و بهبود کیفیت زندگی شهروندان در آینده است.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha