• یکشنبه / ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۹:۱۱
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404032516167
  • خبرنگار : 51043

دوره نهفتگی تب مالت بین یک هفته تا ۶ ماه است

دوره نهفتگی تب مالت بین یک هفته تا ۶ ماه است

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک متخصص‌ بیماری‌های عفونی گفت: دوره نهفتگی تب مالت از زمان ورود عامل بیماری به بدن بین یک هفته تا ۶ ماه است، همچنین این بیماری به دلیل علائم متنوع و گوناگون به بیماری هزارچهره شناخته می‌شود.

فریدون رحمانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تب مالت، بیماری مشترک بین انسان و دام، توسط میکروبی ایجاد می‌شود که گونه‌های مختلفی دارد، دو گونه شایع‌تر آن شامل بروسلا ملی‌تنسیس و بروسلا آبورتوس هستند می‌شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی توضیح داد: این بیماری در مناطق و استان‌هایی که تماس بیشتری با دام و فرآورده‌های دامی دارند، شیوع بیشتری دارد.

وی ادامه داد: تب مالت در مشاغلی مانند دامداری، قصابی و دامپزشکی که تماس مستقیم با دام دارند، شایع‌تر است، راه انتقال این بیماری از طریق تماس با ترشحات آلوده دام از جمله بزاق، ادرار، مدفوع، گوشت و پوست آلوده است.

رحمانی با اشاره به راه‌های شیوع این بیماری گفت: افراد عادی نیز با مصرف لبنیات غیرپاستوریزه، مانند شیر نجوشیده، خامه و پنیر تهیه‌شده از شیر خام در معرض خطر تب مالت قرار دارند، این محصولات اصلی‌ترین راه انتقال بیماری هستند. اما فرآورده‌هایی مانند دوغ، کشک، کره و ماست به دلیل جوشاندن شیر در هنگام تولید، معمولاً این بیماری را منتقل نمی‌کنند

این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه از علائم شایع تب مالت می‌توان به ضعف، بی‌اشتهایی، خستگی، بی‌حالی و درد مفاصل اشاره کرد، توضیح داد: همچنین تعریق شبانه یکی از علائم کلیدی و کمک‌کننده در تشخیص این بیماری است.

رحمانی تاکید کرد: تشخیص تب مالت بر اساس شرح حال بیمار، معاینات و آزمایش‌ها انجام می‌شود، در برخی موارد حتی اگر نتیجه آزمایش منفی باشد ممکن است فرد مبتلا باشد، در چنین شرایطی پزشک با تکیه بر تجربه و علائم فرد بیماری را تشخیص می‌دهد.

این متخصص بیماری‌های عفونی خاطرنشان کرد: دوره درمان تب مالت حداقل دو ماه یا هشت هفته است و باید تحت نظر پزشک به‌طور کامل طی شود، درمان این بیماری نباید به‌صورت نیمه‌کاره رها شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha