• جمعه / ۳۰ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۸:۰۶
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1404033019211
  • خبرنگار : 71263

هشدار آژانس تجارت سازمان ملل درباره کاهش سرمایه‌گذاری جهانی

هشدار آژانس تجارت سازمان ملل درباره کاهش سرمایه‌گذاری جهانی

آژانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (آنکتاد) اعلام کرد سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی جهانی در سال ۲۰۲۴، برای دومین سال متوالی کاهش یافت و نگرانی‌ها در سال جاری می‌تواند بدتر از این باشد، زیرا تنش‌های تجاری، به اعتماد سرمایه‌گذاران ضربه می‌زند.

به گزارش ایسنا، آنکتاد در گزارشی که پنجشنبه منتشر شد، اعلام کرد معاملات سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی که شامل چندین اقتصاد واسطه ای اروپایی نمی‌شود، ۱۱ درصد کاهش یافت که نشان دهنده کاهش قابل توجه در فعالیت سرمایه‌گذاری مولد واقعی است.

ربکا گرینسپن، دبیرکل آنکتاد به رویترز گفت: تنش‌های ژئوپلیتیکی و پراکندگی تجاری، به کاهش سرمایه‌گذاری در سال گذشته منتهی شد، زیرا ابهام ایجاد کرد که آنکتاد آن را «سمی» برای اعتماد سرمایه‌گذاران توصیف کرد.

گرینزپن گفت: ما حتی بیشتر نگران تصویر سال ۲۰۲۵ هستیم. ما همین حالا هم احساس می‌کنیم که سرمایه‌گذاری متوقف شده است. تعرفه‌ها بر رشد تاثیر می‌گذارند. و مدیریت ریسک کوتاه‌مدت بر سرمایه‌گذاری بلندمدت اولویت دارد.

آنکتاد اعلام کرد که چشم انداز این نهاد برای سرمایه‌گذاری بین المللی در سال ۲۰۲۵، به دلیل تنش‌های تجاری، منفی بود. داده‌های اولیه برای سه ماهه اول سال ۲۰۲۵ نشان می‌دهد که معاملات و فعالیت پروژه به شکل کم سابقه ای اندک بوده است.

با در نظر گرفتن چندین اقتصاد واسطه ای اروپایی که سرمایه‌گذاری ها به طور موقت، قبل از رسیدن به مقصد نهایی خود، از آنها عبور می‌کنند، داده‌ها نشان داد که سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی با چهار درصد افزایش، به ۱.۵ تریلیون دلار رسیده است. با این حال، آنکتاد خاطرنشان کرد که این رقم، این واقعیت را پنهان می‌کند که بسیاری از این سرمایه‌گذاری ها، صرفا از این حوزه های قضایی عبور می‌کنند و مولد نبوده است.

گرینزپن گفت: ما یک گرایش بسیار نگران کننده را می‌بینیم. سرمایه‌گذاری که تاثیر واقعی بر مشاغل و زیرساخت ها دارد رو به کاهش است. اقتصادهای توسعه یافته با کاهش ۵۸ درصدی سرمایه‌گذاری در اروپا مواجه شدند.

با این حال، آمریکای شمالی شاهد افزایش ۲۳ درصدی سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی بود و آمریکا در راس قرار داشت، در حالی که کشورهای جنوب شرقی آسیا با ۱۰ درصد افزایش که به منزله ۲۲۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری بود، به دومین سطح بالاتر سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در تاریخ رسیدند.

 بر اساس گزارش رویترز، اگرچه جریان سرمایه در کشورهای در حال توسعه به طور کلی ثابت بود، آنکتاد  مشاهده کرد که سرمایه به بخش‌های مهم اشتغال‌زا مانند زیرساخت‌ها، انرژی و فناوری تزریق نمی‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha