• دوشنبه / ۲ تیر ۱۴۰۴ / ۰۲:۲۱
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1404040100694
  • خبرنگار : 71956

یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد

عاقلانه ترین اقدام هر کشور در زمان جنگ چیست؟/ با سیاست تثبیت از بحران ها عبور می کنیم

عاقلانه ترین اقدام هر کشور در زمان جنگ چیست؟/ با سیاست تثبیت از بحران ها عبور می کنیم

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به اهمیت سیاست تثبیت گفت: عاقلانه‌ترین اقدام هر کشور در زمان جنگ و تحریم این است که سیاست تثبیت را محور قرار بدهد، زیرا با این سیاست است که می‌توان از بحران ها عبور کرد.

محمدرضا اکبری‌جور در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه نوسانات قیمت ارز در شرایط جنگی طبیعی است، اظهار کرد: دیر یا زود از این دوران عبور می‌کنیم و به شرایط عادی برمی‌گردیم و نرخ ارز نیز که نوسان اندکی داشته به قیمت‌های قبلی بازخواهد گشت.  بانک مرکزی با توجه به تمهیداتی که پیش‌تر برای چنین روزهایی در نظر گرفته، مانند انباشت ذخایر طلا، سیاست تثبیت نرخ ارز و تعریف مشوق‌های صادراتی، تلاش ارزشمندی را برای تثبیت و حفظ ارزش پول ملی در این روزها انجام داده است.
 
وی افزود: از مردم تقاضا می‌کنم که با همراهی با خدمت‌گذاران ملت یعنی بانک مرکزی و دیگر نهادهای اقتصادی دولت، مجموعه تلاش‌ها را به ثمر برسانند.
 
این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات مناسب بانک مرکزی در سال جاری و در شرایط کنونی تامین مناسب ارز کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی است. از سوی دیگر همچنین سرعت تامین ارز و ترخیص کالاها از گمرک افزایش یافته است که این دو عامل موجب شده انبارها و اسکله‌ها از کالاها پر شوند.

وی با اشاره به اهمیت سیاست تثبیت گفت: عاقلانه‌ترین اقدام هر کشور در زمان جنگ و تحریم این است که سیاست تثبیت را محور قرار بدهد، زیرا با این سیاست است که می‌توان از بحران ها عبور کرد. بانک مرکزی کشورمان نیز در راستای سیاست تثبیت چند اقدام اساسی انجام داده است که یکی از این موارد مداخله هوشمند در بازار ارز، تتر و حواله است.

اکبری‌جور ادامه داد: همچنین بانک مرکزی در راستای تحقق شعار سال و افزایش درآمدهای ارزی، بازار «پیش فروش ارز» برای تامین مالی سه میلیارد دلاری را در سال ۱۴۰۴ راه اندازی کرد. این بازار جدید به افزایش درآمدهای ارزی و مدیریت بازار ارز کمک می‌کند.  

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: اگر به تاریخ نگاه مختصر داشته باشیم، همه تمدن‌ها و فرهنگ‌ها در طول حیات با جنگ‌های متعددی روبرو می‌شدند و توانستند با گذر از این مشکلات به تمدن و فرهنگ خودشان ادامه دهند.  

اکبری جور گفت: یک بررسی ساده نشان می‌دهد که مهم‌ترین نقش برای عبور از این گذار را مردم آن اقلیم و جغرافیا بر عهده داشتند و با همراهمی، همدلی، گذشت و فداکاری توانستند شرط اساسی به دست آوردن موفقیت آمیز برای عبور از سختی‌ها را کسب کنند.  

وی افزود: کشور سربلند ما از شاخص‌های ماندگاری در تاریخ است و حدود ۷۰۰۰ سال قدمت دارد، بنابراین به عنوان یک ایرانی از همه هم‌وطنان تقاضا دارم در شرایط امروز جامعه از اقدامات عجولانه و ورود هیجانی به بازارها اجتناب کنند.  

اکبری جور در پایان تاکید کرد: همه ما داخل یک کشتی نشسته‌ایم، تبعات تصمیمات انفرادی هر کدام از ما، متوجه تک تک هم‌وطنان ما خواهد شد، پس برای کشور سرافراز و مردم عزت‌مند ایران افتخارآفرینی کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha