• سه‌شنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۴ / ۱۳:۰۹
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1404041006406
  • خبرنگار : 50105

چرخ تولید کارخانه‌های آسیایی نچرخید

چرخ تولید کارخانه‌های آسیایی نچرخید

فعالیت کارخانه‌ها در بسیاری از اقتصادهای آسیایی در ژوئن، تحت تاثیر عدم قطعیت تعرفه‌های آمریکا و کاهش تقاضا، کاهش یافت.

به گزارش ایسنا، نشانه‌هایی از بهبود نسبی وضعیت تولیدکنندگان آسیایی، با وجود چشم‌اندازهای تیره و تار پیشرفت اقتصادی منطقه، اهمیت مذاکرات تجاری با واشنگتن را افزایش داد.

با توجه به اینکه سیاست‌گذاران تلاش می‌کنند اقدامات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای برهم زدن نظم تجارت جهانی با تعرفه‌های گسترده را کنترل کنند، ضعف اساسی در نتایج نظرسنجی‌هایی که روز سه‌شنبه منتشر شد، چالش‌های پیش روی سیاست‌گذاران را برجسته کرد.

بررسی‌ها نشان داد که فعالیت تولیدی ژاپن طی ماه میلادی گذشته، برای اولین‌ بار در ۱۳ ماه گذشته افزایش یافت، اما فعالیت تولیدی کره جنوبی با سرعت کمتری کاهش یافته است.

شاخص مدیران خرید چین (PMI) در ژوئن، تحت تاثیر افزایش سفارشات جدید افزایش یافت و برخلاف بررسی رسمی بود که کاهش فعالیت برای سومین ماه متوالی را نشان داد.

با این حال، تحلیلگران اظهار کردند: مذاکرات تجاری متوقف شده با آمریکا، چشم‌انداز تضعیف تقاضای جهانی و رشد ضعیف در چین، احتمالا بر فعالیت کارخانه‌های آسیا تاثیر خواهد گذاشت.

«وانگ ژی»، اقتصاددان ارشد در گروه کایکسین اینسایت، در مورد شاخص مدیران خرید چین، گفت: به طور کلی، عرضه و تقاضای تولید در ژوئن بهبود یافت. با این حال، باید بپذیریم که عدم قطعیت‌ها، رو به افزایش است. این اقتصاددان ارشد گفت: مسئله تقاضای موثر ناکافی داخلی هنوز به طور اساسی، حل نشده است.

شاخص مدیران خرید تولید اس‌اندپی گلوبال کایکسین از ۴۸.۳ واحد در ماه مه به ۵۰.۴ واحد در ژوئن، افزایش یافت که از انتظارات تحلیلگران در نظرسنجی رویترز فراتر رفت.

شاخص مدیران خرید نهایی بانک جیبون ژاپن به دلیل افزایش تولید، از ۴۹.۴ واحد در ماه مه به ۵۰.۱ واحد در ژوئن افزایش یافت، اما تقاضای کلی تحت تاثیر کاهش  سفارشات جدید به دلیل عدم اطمینان در مورد تعرفه‌های آمریک،  همچنان ضعیف باقی ماند.

فعالیت کارخانه‌ها در کره جنوبی برای پنجمین ماه متوالی در  ژوئن کاهش یافت و  به ۴۸.۷ واحد رسید. «آن دوک گئون»، وزیر صنعت و تجارت کره جنوبی، با تاکید بر فوریت دستیابی به یک توافق تجاری با آمریکا، گفت: انتظار می‌رود نوسانات در سیاست تعرفه‌ای آمریکا و عدم قطعیت در مورد بهبود اقتصادی در نیمه دوم سال میلادی جاری ادامه یابد.

تعرفه‌های سنگین وضع‌شده توسط ترامپ، تجارت جهانی را مختل کرده و برای بسیاری از اقتصادهای آسیایی که به شدت به صادرات به بازار آمریکا وابسته هستند عدم قطعیت را افزایش داده است.

مذاکره‌کنندگان ده‌ها شریک تجاری اصلی آمریکا تلاش می‌کنند تا ضرب‌الاجل نهم ژوئیه، با دولت ترامپ به توافق برسند تا از افزایش نرخ تعرفه‌های واردات کالا جلوگیری کنند. در حالی که چین برای یک توافق تجاری گسترده‌تر با آمریکا مذاکره می کند، ژاپن و کره جنوبی تاکنون نتوانسته‌اند در مورد تعرفه‌های اعمال شده بر اقلام صادراتی اصلی خود مانند خودرو، امتیازی کسب کنند.

هند در منطقه، به طور قابل‌توجهی از سایر کشورها متمایز بود، زیرا فعالیت تولیدی هند در ژوئن به بالاترین حد در ۱۴ ماه گذشته رسید که ناشی از افزایش قابل توجه فروش بین‌المللی بود. شاخص مدیران خرید از ۵۷.۶ واحد ماه مه، به ۵۸.۴ واحد ژوئن، افزایش یافت.

فعالیت کارخانه‌ها در بسیاری از کشورهای دیگر آسیا کاهش یافت. بررسی‌های خصوصی نشان داد که شاخص مدیران خرید اندونزی از ۴۷.۴ واحد در ماه مه، به ۴۶.۹ واحد در ژوئن، کاهش یافت، در حالی که شاخص مدیران خرید ویتنام از ۴۹.۸ واحد ماه مه، به ۴۸.۹ واحد واحد در ژوئن رسید.

شاخص مدیران خرید مالزی اندکی افزایش یافت و از ۴۸.۸ واحد در ماه مه، به ۴۹.۳ واحد در ماه ژوئن رسید، در حالی که شاخص مدیران خرید تایوان از ۴۸.۶ واحد ماه مه، به ۴۷.۲ واحد در ژوئن کاهش یافت.

طبق گزارش رویترز، «شیوان تاندون»، اقتصاددان بازار در کپیتال اکونومیکس، گفت: با توجه به ضعف گسترده‌تر در تولید منطقه، سیاست‌گذاران احتمالا توجه خود را بر احیای رشد متمرکز خواهند کرد. با توجه به اینکه نگرانی‌ها در مورد رشد بر نگرانی‌ها در مورد تورم، اولویت یافته است، بر این باوریم که اکثر بانک‌های مرکزی در منطقه به تسهیل نرخ سیاست‌های پولی ادامه خواهند داد و این روند بیش از انتظار اکثر تحلیلگران خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha