• چهارشنبه / ۱۱ تیر ۱۴۰۴ / ۰۶:۰۰
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1404041006509
  • خبرنگار : 71498

۱۶۰۰ مگاوات ظرفیت خورشیدی پنهان در ادارات دولتی

۱۶۰۰ مگاوات ظرفیت خورشیدی پنهان در ادارات دولتی

معاون سرمایه‌گذاری سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که حداقل ۱۶۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه خورشیدی پراکنده و کوچک‌مقیاس در ساختمان‌ها و پارکینگ‌های ادارات کشور وجود دارد که می‌تواند معادل نیروگاه‌های متمرکز ۲۰۰۰ مگاواتی عمل کند، چراکه نیاز به خط انتقال و توزیع ندارد و تلفات انرژی نیز کاهش می‌یابد.

جعفر محمدنژاد سیگارودی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به تعهد دستگاه‌های اجرایی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، اظهار کرد: بر اساس مصوبه هیئت وزیران از حدود شش سال پیش، ادارات دولتی موظف به تأمین درصدی از برق خود از منابع تجدیدپذیر طی چهار سال شدند. با این حال، به دلیل محدودیت‌های منابع مالی و نبود ساز و کار مناسب اجرای این طرح به تعویق افتاد.

وی تصریح کرد: در اوایل سال جاری با تأکید ریاست جمهوری، ادارات دولتی ملزم به اجرای این قانون شده‌اند و مدل‌های مالی از طریق سازمان برنامه برای درج در بودجه در حال تدوین است.

معاون سرمایه‌گذاری سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) اظهار کرد: اگر دولت در اجرای این طرح پیشگام باشد، می‌تواند الگوی مناسبی برای بخش خصوصی و شهروندان باشد و نقش موثری در توسعه پایدار و مدیریت بهتر انرژی کشور ایفا کند.

محمدنژاد با تأکید بر اینکه پیشنهاد اولیه مبنی بر استفاده از ظرفیت نصب سامانه‌ها روی سقف ساختمان‌ها باید در اولویت قرار گیرد، افزود: سایر ظرفیت‌ها باید در صورتی که امکان استفاده از سقف‌ها فراهم نشد، از سوی وزارتخانه یا سازمان‌های زیرمجموعه آن از طریق اراضی در اختیارشان اجرایی تا تعهدات مربوطه محقق شود.

وی با اشاره به ناترازی برق و شرایط موجود در تأمین انرژی، خاطرنشان کرد: اجرای این طرح می‌تواند نقش مؤثری در تقویت صنعت برق ایفا کند، به‌ویژه در مقاطعی که با محدودیت‌های ویژه مواجه هستیم.

معاون سرمایه‌گذاری سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) درباره روند اجرای طرح تاکنون گفت: در حال حاضر آمار دقیقی از میزان اجرای آن در دست نیست، اما باتوجه همکاری میان شرکت‌های توزیع برق و ادارات مربوطه در زمینه تخصیص انشعاب، می‌توان  به عدد مشخص و قابل استنادی دست یافت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۴-۱۱ ۰۹:۰۷

نحوه ساخت کارخانه های بزرگ اکثراً به صورت سوله ای است واین فضا بهترین جا برای نصب پنل خورشیدی هست چون نیاز به تامین زمین نیست مثل کارخانه ایران خودرو و سایپا ، ذوب آهن و ...

avatar
۱۴۰۴-۰۴-۱۱ ۰۹:۱۵

باید در مناطق کمتر توسعه یافته به کمک کمیته امداد ، بهزیستی یا... موضوع نصب پنل یا توربین های بادی کوچک مقیاس اجرایی شود تا هم از این ظرفیت مردمی استفاده کنه وهم به اقتصاد خانواده های کم درآمد کمک کنه