به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها میتوانید بر روی تیتر آبیرنگ خبر کلیک کنید.
نزدیک شدن دانشمندان به درمان فلج
محققان نیوزلندی با یک ایمپلنت قابل تعبیه در ستون فقرات که هم حرکت و هم حس را پس از آسیب بهبود میبخشد، امیدها را برای درمان فلج برانگیختهاند. این ایمپلنت الکتریکی، حرکت را در موشهای آسیبدیده بازیابی کرده است.
گوجهفرنگیهایی که معکوس تکامل یافتهاند!
به نظر میرسد موجودات، نردبان تکاملی را پله به پله بالا میروند، به این صورت که یک موجود زنده برخی از صفات را از دست میدهد و برخی صفات دیگر را در مسیر تکامل به دست میآورد. با این حال در یک پیچش بسیار شگفتانگیز، برخی از گوجهفرنگیها در جزایر گالاپاگوس از این نردبان پایین آمدهاند.
پخش زنده رویدادهای ناسا از «نتفلیکس» آغاز میشود
ناسا اعلام کرد که از اواخر تابستان امسال پخش زنده محتواهای خود را در سکوی «نتفلیکس» آغاز خواهد کرد. این باید راهی مناسب برای تماشای پرتاب موشکها و پیادهرویهای فضایی باشد.
خاموشی بیماری ژنتیکی نادر برای ماهها با یک سامانه پیشرفته
پژوهشگران نانوذراتی طراحی کردهاند که میتوانند ژن معیوب را بهطور همزمان در کبد و ریه اصلاح کنند. این روش، تنها با یک بار تزریق، اثرات بیماری را برای ماهها کاهش داده است. فناوری جدید میتواند راهگشای درمان بیماریهایی باشد که چند اندام را بهطور همزمان درگیر میکنند. این فناوری از طریق یک شرکت در حال تجاریسازی است.
اپل احتمالا از «اوپنایآی» یا «آنتروپیک» یاری میطلبد
اپل ممکن است در بحبوحه مشکلات توسعه هوش مصنوعی خود، دستیار هوشمند «سیری» خود را با مدلهای شرکتهای «آنتروپیک» یا «اوپنایآی» تقویت کند. این شرکت در عرضه نسخه توانمندتر دستیار هوشمند صوتی خود که در سال ۲۰۲۴ از آن رونمایی کرد، شکست خورده است.
خطر کاهش بودجه ناسا برای مریخنورد اروپا
کاهش بودجه ناسا، مریخنورد اروپا را که از پیش با مشکل روبهرو بود، تهدید میکند.
شاید آغاز بیماری پارکینسون از مغز نباشد!
یک مطالعه جدید نشان میدهد که ممکن است بیماری پارکینسون از کلیهها آغاز شود.
طوفانها چطور نامگذاری میشوند؟
نامهایی مانند کاترینا، سندی و اندرو با خاطرات تلخ توفندهای ویرانگر در آمریکا گره خوردهاند. اما کمتر کسی میداند که پشت این نامگذاریها سیستمی دقیق و جهانی وجود دارد. در این گزارش، با سازوکار نامگذاری طوفانها و نقش سازمان جهانی هواشناسی در این فرایند آشنا میشوید.
شناسایی سلولهای پیر بدون نیاز به گرفتن نمونه خون
پزشکان ممکن است در آینده بتوانند بدون استفاده از سوزن، آزمایش خون یا آزمایشگاههای گرانقیمت، تشخیص دهند که آیا سلولهای شما زودتر از موعد پیر شدهاند یا خیر. پژوهشگران ژاپنی یک روش آزمایشی توسعه دادهاند که با استفاده از سیگنالهای الکتریکی قادر است سلولهای پیری را شناسایی کند، سلولهایی که نقش کلیدی در بسیاری از بیماریهای مرتبط با افزایش سن دارند.
جنگ روایتها یا روایت جنگ؟ لزوم مواجهه هوشمندانه و مسئولانه با آثار روانی جنگ
رئیس جهاد دانشگاهی گفت: اینکه چگونه روایت میکنیم، چگونه اطلاعرسانی میکنیم و چگونه با مردم سخن میگوییم، نقش تعیینکنندهای در حفظ یا تهدید سلامت روانی دارد. روایتها باید در خدمت آرامش باشند، نه اضطراب. در خدمت همبستگی باشند، نه تفرقه و در خدمت پایداری روانی و امید جمعی باشند، نه فروپاشی روانی.
رباتی برای پایش مواد مغذی گیاهان گلخانهای
«ساخت و ارزیابی یک ربات بهمنظور پایش مواد مغذی گیاه درون گلخانه (مطالعه موردی: گیاه اسفناج)» رساله دکتری مریم ندافزاده است که آن را با راهنمایی احمد بناکار و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
شهدای دانشگاه شهید بهشتی دغدغه کشور را داشتند/این مسیر ادامه مییابد
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها با تاکید بر اینکه شهدای دانشگاه شهید بهشتی دغدغه کشور را داشتند، گفت: ما با باند جنایتکاری روبهرو هستیم و اسرائیل نماینده نظام سلطه غرب است. برای سربلندی کشورمان حتما ایستادگی لازم است.
فراخوان یک نشریه و حمایت تشویقی ستاد نانو از نویسنده مسئول مقاله
نشریه علمی پژوهشی CNJ بهعنوان فصلنامه تخصصی به زبان انگلیسی در حوزه نانوشیمی و علوم کلوئیدی فراخوان مقاله داد.
تهیه نقشه زمینلغزش مناطق پرخطر رودبار-منجیل در دستور کار سازمان زمینشناسی
سرپرست زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی منطقه کاسپین باختری (گیلان) از تهیه نقشه پهنهبندی زمینلغزش در مناطق پرخطر محدوده رودبار-منجیل در استان گیلان خبر داد.
شناسایی ظرفیتهای بازار دانشبنیانها در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی
صندوق نوآوری و شکوفایی با هدف توسعه بازار صادراتی شرکتهای دانشبنیان و فناور، نشستهای تجاری مجازی (B2B) ویژه کشورهای حاشیه خلیجفارس را در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی برگزار میکند.
مصوبات حمایتی کارگروه زیربنایی دولت برای دانشبنیانها
در نشست معاون علمی رئیسجمهور با دبیران ستادهای توسعه فناوری، بر بهرهگیری از توان شرکتهای دانشبنیان برای رفع نیازهای راهبردی کشور و استفاده از فرصتهای مصوبه حمایتی کارگروه زیربنایی دولت برای پشتیبانی از تولید دانشبنیان و کسبوکارهای فناور در شرایط بحرانی تأکید شد.
بذر ایرانی در میان ۲۰ رقم برتر جهان/مطالبه برای مدیریت واردات به سبک ترکیه
مدیرعامل تنها شرکت تولیدکننده بذر هیبرید چغندرقند در کشور با بیان اینکه توان تأمین کل نیاز داخلی را داریم، مدیریت واردات و انتقال دانش فنی را خواستار شد و هشدار داد: واردات بیضابطه با دلار ۲۸۵۰۰ تومانی، تولید داخلی را زمینگیر کرده است.
عکس روز ناسا که پدیدههای آسمانی بسیاری را به تصویر میکشد، به چشم اژدها شباهت دارد.
سگ رباتیک سوئیسی مثل یک انسان توپ پرتاب میکند!
ربات چهارپای پیشرفتهای به نام انیمال (ANYmal) که توسط مؤسسه ETH زوریخ طراحی شده، اکنون میتواند اشیاء را با دقتی انسانی پرتاب کند. این دستاورد چشمگیر، نتیجه ترکیب فناوریهای شبیهسازی، یادگیری تقویتی و طراحی مکانیکی پیشرفته است که میتواند آینده رباتهای جستوجوگر و امدادی را متحول کند.
برگزاری کنکور الکترونیکی فعلا منتفی است/ بنا داریم آزمونهایی با مقیاس کوچکتر برگزار شود
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه برگزاری کنکور الکترونیکی فعلا منتفی است، گفت: تا زمانی که به یقین نرسیم که این آزمون با صددرصد اطمینان برگزار خواهد شد، به سمت آن نخواهیم رفت.
تولید ضدآفتابهای نانویی برای کودکان بدون جاذبهای شیمیایی
یکی از شرکتهای داروسازی با استفاده از فناوری نانو، کرم ضدآفتاب ویژه کودکان با افزایش SPF تا حدود ۳۹ و بدون جاذبهای شیمیایی را تولید کرد.
هشدار مالی جدید در دانشگاه استنفورد: کاهش بودجه و اخراج کارکنان
دانشگاه استنفورد با وجود در اختیار داشتن صندوق وقفی به ارزش ۳۷.۶ میلیارد دلار، از اعمال کاهش بودجهای به میزان ۱۴۰ میلیون دلار خبر داد؛ اقدامی که به گفته مسئولان دانشگاه، به دنبال پیامدهای بودجهای قابل توجه ناشی از تغییرات سیاستهای فدرال انجام میشود.
زمان برگزاری نوبت دوم کنکور مشخص شد
سازمان سنجش آموزش کشور در اطلاعیهای اعلام کرد که نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ روزهای پنجشنبه و جمعه ۲۶ و ۲۷ تیرماه سال جاری برگزار خواهد شد.
فناوران و جوانان کشور خط مقدم جهاد توسعه و تبیین
یکی از فعالان حوزه فناوری با تاکید بر لزوم حفظ همبستگی ملی و تقویت هوشیاری عمومی در برابرجنگ ترکیبی دشمن، گفت: توسعه فناوریهای بومی و نقش آفرینی فناوران جوان میتواند ستونهای اقتدار ملی را بیش از پیش مستحکم کند.
آغاز مراسم بزرگداشت پنج شهید هستهای دانشگاه شهید بهشتی با حضور مسئولان
آیین بزرگداشت پنج شهید سرافراز هستهای دانشگاه شهید بهشتی و خانوادههای آنها امروز با حضور مسئولان آموزش عالی و کشوری در مسجد این دانشگاه برگزار شد.
مشخصات طرحهای قابل رونمایی در نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی اعلام شد
دبیرخانه نمایشگاه ایرانساخت از شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی و تست و آزمون صنعتی دعوت کرد تا با شرکت در سیزدهمین دوره این نمایشگاه، از فرصتهای حمایتی برای طرحهای نوآورانه خود بهرهمند شوند.
اعطای نخستین جایزه تامین مالی فناوری و نوآوری در شهریور
فراخوان حضور در نخستین دوره جایزه ملی تامین مالی فناوری و نوآوری ایران(INTIFA) با هدف شناسایی و تقدیر از پیشگامان تامین مالی فناوری و نوآوری ایران اعلام شد.
داغدار فقدان شهدای هستهای خود هستیم/بهزودی جای دانشمندان شهید را پُر خواهیم کرد
رئیس دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه عزادار از دست دادن شهدای هستهای خود هستیم، گفت: ما دانشگاهیان شهید بهشتی بهزودی جای این عزیزان را پُر خواهیم کرد.
موتور برقی با نخ نانویی، پنجبرابر سبکتر برای پهپادها و خودروهای برقی
دانشمندان در کره جنوبی موتوری ساختهاند که بهجای سیمهای مسی از نخهای نانولوله کربنی استفاده میکند. این موتور پنج برابر سبکتر از نمونههای معمولی است، اما بازده مشابهی دارد. اگر این فناوری تجاریسازی شود، پهپادها بیشتر پرواز میکنند، خودروها کمتر انرژی مصرف میکنند و موتورهای هواپیما سبکتر میشوند.
کشف کهکشانی که ۷ میلیارد سال تغییر نکرده است
ستارهشناسان از کشف یک کهکشان باستانی و نادر خبر دادهاند که بیش از هفت میلیارد سال تقریباً بدون تغییر باقی مانده است و نگاه منحصربهفردی را به جهان اولیه ارائه میدهد.
انتهای پیام
نظرات