صالح محمدی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به پایان نشای برنج در سطح ۲۳۸ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان گیلان، اظهار کرد: عملیات وجین نیز در سطح ۲۳۳ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان معادل ۹۸ انجام شده است.
وی از هدفگذاری ۳۰ هزار هکتاری وجین مکانیزه خبر داد و تصریح کرد: ۲۹ هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی استان به صورت مکانیزه وجین شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه طرح پنج ساله جهش تولید برنج در اراضی شالیزاری با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام در سال نخست در سطح ۱۰۰۰ هکتار به استان ابلاغ شده است، گفت: در فاز اول اجرا، این طرح در پنج شهرستان لاهیجان، لنگرود، فومن، رشت و صومعه سرا با شناسایی کشاورزان مجری طرح، اجرایی و به ازای هر ۱۰۰ هکتار یک کارشناس ناظر جذب شده است.
محمدی تولید و تامین نشا با بذر رسمی ارقام مختلف، بهبود مدیریت تغذیه، آموزش مروجان و کشاورزان، مدیریت بهینه عوامل خسارت زای زنده برنج با تاکید بر توسعه کنترل بیولوژیک و بیمه اراضی شالیزارها را از پروژههای اجرایی طرح مذکور دانست.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون در سطحی بالغ بر ۱۰۰۰ هکتار عملیات طرح اجرایی و ۶ برنامه آموزشی با همکاری محققان موسسه تحقیقات برنج کشور در سطح روستاهای هدف برای کشاورزان مجری طرح برنامه ریزی شده است.
به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، مساعدت در جبران بخشی از هزینه های بذر و کود و پرداخت آن به زارعان طرح نیز در پروژه برنامه ریزی شد.
انتهای پیام
نظرات